DeWolff - DeWolff IV (2012)

Label: REMusic

1. Voodoo Mademoiselle (3:02)
  2. Six Holes and a Ghost (4:49)
  3. Devil's Due (4:15)
  4. Crumbling Heart (3:19)
  5. The Only Thornless Rose (3:31)
  6. Northbound (4:27)
  7. Devil on a Wire / The Telephone (A Mind Slip) (5:33)
  8. Black Hole Raga (A Mind Slip) (2:53)
  9. Sixth Dimension Blues / the Telephone Pt. 2 (A Mind Slip) (5:05)
  10. Astral Awareness (A Mind Slip) (2:02)
  11. Vicious Times (A Mind Slip) (3:49)
avatar van AOVV
Goed nieuws, een nieuwe van DeWolff! De vorige plaat vind ik erg goed, ik ben benieuwd welke richting men is uitgegaan. De titels van de laatste vijf nummers (met telkens 'A Mind Slip') maken me erg nieuwsgierig in ieder geval.

avatar van Don Cappuccino
Hier ben ik echt heel erg benieuwd naar. De opener vind ik in ieder geval al erg goed. Ik hoop dat hij over paar dagen op de Luisterpaal te beluisteren zal zijn.

avatar van stoepkrijt
AOVV schreef:
Op hun eigen site valt het volgende te lezen:

Featured on this double sided musical compendium is the 20-minute, seven volume opus "A Mind Slip", full of higher dimensional swagger, exotic wave modulations and mojo.

Die nieuwsgierigheid lijkt me dus volledig terecht!

Yeah!
7 juni in Arnhem releaseparty, ik ben er bij!

avatar van De Roerbakmie
Ik ben ook aanwezig volgende week in Arnhem! ''A Mind Slip'' word volledig gespeeld bij die show! Ben zeer benieuwd. Meteen maar even aanschaffen ook!

avatar van gukker
Ik ben er bij in Arnhem hoor! En dit zou voor mij zomaar eens dé plaat van het jaar kunnen worden...

avatar van frankholst182
Even wennen. Gisteren in Luxor was fantastisch, maar volgens mij lag dat vooral aan de oudere nummers. Dit album heeft een relaxte. psychedelische sfeer.'Voodoo mademoiselle', het nummer dat al bekend was, rockt ouderwets het hardst. Ik had gehoopt dat er meer van dit soort nummers op deze plaat stond.

A mind slip is toch wel bijzonder. Waren die gasten zelf ook het meest trots op. Van strijkers naar een mooie climax.

Deze plaat heeft draaibeurten nodig.

avatar van tsjong

Het klinkt erg goed. Het is weer een topper.

avatar van stoepkrijt
Ik heb dit album net voor de eerste keer beluisterd en hoewel het maar moeilijk blijft hangen kan ik toch zeggen dat de eerste indrukken me wel bevallen. Het enige nummer dat me al wel meteen is bijgebleven is Crumbling Heart. En die is heerlijk!

avatar van tsjong
Devil on a Wire/ The Telephone (A Mind Slip) doet me bij de eerste zang aan Jeff Buckley denken.

avatar van aerogp1
Hier is Voodoo Mademoiselle.

avatar van Don Cappuccino
DeWolff IV is zo op het eerste gehoor weer anders dan de vorige platen en daar ben ik heel blij mee. Het is allemaal iets psychedelischer en rustiger geworden. A Mind Slip is een stuk wat echt even moet bezinken. Northbound was een nummer wat er gelijk voor mij uitsprong, echt prachtig! Misschien morgen maar eens naar de winkel gaan om DeWolff IV aan te schaffen. Erg goed weer!

avatar van AOVV
Don Cappuccino schreef:
Erg goed weer!

Hier regent het nochtans..

Neen, genoeg flauw gedoe van mijnentwege, ik ben ook benieuwd. De luisterpaal, zeg je? Dan zal ik 'm dit weekend maar eens proberen, zeker?

JH.
roxyatbatb schreef:
Nieuw album van DeWolff. Het begint erg lekker, Voodoo Mademoiselle en Six Holes and a Ghost zijn goed, Devil's Due gaat ook, maar dan is de inspiratie weg. Een rock-a-billy nummertje, wat gezever over een roos en een zielig tokkeltje later weten ze het echt niet meer, en gaan ze maar wat gek doen en met de titels spelen. Wat mij betreft toont het begin echt aan dat ze weten wat ze doen, maar waren ze iets te haastig met het schrijven van nummers en het uitbrengen van dit teleurstellende DeWolff IV. Gelukkig hebben we live nog Gold and Seaweed.. 3*

Hahaha, heerlijk kortzichtig en kort door de bocht ook weer. Om A Mind Slip ook gewoon 'met titels spelen' te noemen. Is gewoon een hartstikke mooi nummer. Maar goed, ieder zo z'n mening

sigurros88
Ik zag hem liggen in de winkel. Ik denk; agg doe eens gek en neem hem mee. Ben benieuwd! Ik ken eigenlijk alleen the pistol en Diamonds goed. Kijken of ik ook door een heel album heen kom!.

Edit:
De eerste 6 nummers vind ik redelijk na 1 luisterbeurt. Maar vanaf nummer 7 (A Mind Slip) gaat het los. Briljant. Helemaal mijn ding. Nu al een goeie koop! Ik mis eigenlijk wel de briljante solo van The Pistol!

avatar van Mark17
Album van het jaar? Serieuze kandidaat is het zeker.

avatar van woutorrmusic
Voor alle Zuid-Limburgers: vrijdag 22 juni speelt DeWolff dit album, deels akoestisch maar oké, gratis in de Music Machine te Sittard om 16.00

sigurros88
A Mind slip doe mij toch wel wat denken Pink Floyd in de tijd van Ummagumma en daarvoor. Heerlijk!

Black Hole Raga en Vicious Times

avatar van nightfriend
Voodoo Mademoiselle vind ik eigenlijk niet goed, maar misschien is het ook mijn stijl niet. Vanaf het tweede nummer is het echter genieten geblazen, vooral waar de band zijn progressieve kant laat horen. Beste Nederlandse cd in jaren.

avatar van frankholst182

Dewolff IV refereert niet naar Led Zeppelin. In eerste instantie dacht ik dat ook. Maar ze keken raar op toen ik dat aan hen vroeg. 'IV' refereert naar het feit dat alles terug te brengen is naar vier. Je telt de letterrs van een willekeurig woord op, je telt het aantal letters van dat telwoord weer op, enz enz en dan kom je altijd uit op vier.

avatar van IntoMusic
Ben het album nu aan het luisteren en dit klinkt qua zang en sound toch wel meer volwassen dan de vorige drie albums. A mind slip is een ijzersterk 2e deel van het album waar goed over na is gedacht. Het eerste deel bevat op het eerste gehoor goede rocknummers en is toch wel in lijn met het eerder uitgebrachte werk.

Grappig dat ze zelfs ook over de IV in de albumtitel hebben nagedacht, want ik dacht dat het hun 4e album al was maar dus niet.

Ja dat ook; het is eveneens het 4e album

avatar van nightfriend
IntoMusic schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens en ook qua songopbouw lijkt het me een flinke stap voorwaarts.

avatar van IntoMusic
frankholst182 schreef:
Ja dat ook; het is eveneens het 4e album

Je bedoeld de EP meegerekend?

IntoMusic schreef:

Je bedoeld de EP meegerekend?

jep.

nummer 7 devil on a whire/ the telephone zou zo radiohead kunnen zijn ;o zijn stem is precies thom yorke daar

Gister gekocht,vandaag grijs gedraaid. Ik was al fan van ze, maar dit is vooralsnog hun beste album. Nee, er blijft weinig echt hangen. Met andere woorden, er is weinig commercieels in te ontdekken. Dit zijn gewoon jonge mannen die spelen met liefde voor muziek. Zouden ze daarom zo vaak n plaat uitbrengen?

avatar van EwoudK
Het heeft een paar luisterbeurten nodig, maar als hij klikt is ie helemaal geweldig. Eerst lekker wat losse nummers om vervolgens af te sluiten met het o zo mooie A Mind Slip. Dit trio heeft een geweldige plaat uitgebracht. Dit belooft veel moois voor de toekomst. Binnenkort toch ook maar is het vorige albuim van ze aanschaffen. Die mist nog in mijn collectie.