Ty Segall Band - Slaughterhouse (2012)

Label: In the Red

1. Death (4:26)
  2. I Bought My Eyes (3:46)
  3. Slaughterhouse (1:35)
  4. The Tongue (2:41)
  5. Tell Me What's Inside Your Heart (3:41)
  6. Wave Goodbye (4:33)
  7. Muscle Man (1:31)
  8. That's the Bag I'm In (2:45)
  9. Diddy Wah Diddy (2:24)
  10. Oh Mary (1:37)
  11. Fuzz War (10:23)
avatar van IllumSphere
Twins heb ik al beluisterd en beoordeelt, maar vind dat Slaughterhouse een stukje beter is. Ty Segall weet hier nog een soort van controle te hebben tussen al dat geweld, maar Twins vind ik dan alweer een stuk psychedelicer dan dit. Het derde album vind ik eigenlijk niet zo speciaal in tegenstelling tot deze twee knallers, maar die moet ik nog even beluisteren en er een beoordeling op plakken. Dat is iets voor 2013, want nu moet ik mijn lijst klaarmaken.

Wat mij wel weer is opgevallen, is dat Slaughterhouse vrijwel gelijk bij mij insloeg als een bom, terwijl Twins meerdere luisterbeurten nodig heeft om 'm echt heel erg te gaan waarderen. Ik had het niet verwacht, maar hij komt nu in de buurt van Slaughterhouse. Een groeialbum dus voor mij.
Hair is inderdaad minder speciaal, 'gewoon' een goed album. Maar ook lekker.

avatar van Linius
Ik moet toch wel zeggen dat deze plaat dankzij Fuzz War bij mij nooit de vijf sterren zal halen. Ik snap de bedoeling van dat nummer nog steeds niet

Ach, dat is gewoon 'lekker geklooi'. Ik zet 't altijd na een paar minuten uit. Dat nummer heeft bij mij geen invloed op mijn beoordeling.

Ik vind dit toch zo'n bijzonder lekker album, deze nummer één van mijn jaarlijst van 2012, dat ik de score verhoog naar de volle mep.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
I Bought My Eyes wereldnummer Alles wat een rocknummer nodig heeft zit hierin

avatar van IllumSphere
De plaat heeft nog niks van kracht verloren en daarom heb ik dit met een halfje verhoogd. Eén van de betere platen van 2012.

Lekker om 'm weer eens te horen als voorbereiding op zijn nieuwe plaat Sleeper die eind van de week uitkomt.

avatar van Don Broccoli
Sleeper is iets totaal anders in ieder geval.

Ja, ik ben benieuwd.

avatar van popstranger
Zonde van fuzz war, is zoiets wat eerder leuk is voor de muzikanten dan voor de luisteraar. De rest van het album is wel verpletterend!

Als je de rest (logischerwijs ) verpletterend noemt (mooi gezegd!), waarom geef je dan 'maar' 3,5*?

avatar van popstranger
Bij deze was het inderdaad een moeilijke, vond de 10 minuten van de afsluiter op de totale afspeeltijd toch net iets te lang maar hinkt dicht aan tegen de 4* wat mij betreft. Hoe doe je dat bij zo'n album waarbij alle (kortere en krachtige nummers) goed tot zeer goed zijn maar de laatste song de sfeer er een beetje uithaalt? Ben normaal wel te vinden voor een noise-uitbarsting maar deze kon me niet bekoren. Maar moest het een geruststelling zijn; een 4* zit er wat mij betreft ook nog in (misschien moet ik m'n rating methode wat bijschaven ) Alle tips welkom.

avatar van popstranger
Ok west, I stand corrected. Ik verhoog naar 4*. De rest van de songs na nog eens een beluistering zijn gewoon te goed; het klinkt rommelig, in een keer op band gekwakt, vuil, hard en I'm loving every minute of it.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Geweldige kick-ass rockplaat, die overal uit zijn voegen scheurt.
Heerlijke aanwinst voor de rockmuziek TY.

Voor iedereen die dit ook zo'n geweldige plaat vindt, mis vooral deze live plaat van de band dan niet:

Ty Segall Band - Live in San Francisco (2015)

avatar van Banjo
And a Slaughterhouse it is...