Ty Segall Band - Slaughterhouse (2012)

Label: In the Red

1. Death (4:26)
  2. I Bought My Eyes (3:46)
  3. Slaughterhouse (1:35)
  4. The Tongue (2:41)
  5. Tell Me What's Inside Your Heart (3:41)
  6. Wave Goodbye (4:33)
  7. Muscle Man (1:31)
  8. That's the Bag I'm In (2:45)
  9. Diddy Wah Diddy (2:24)
  10. Oh Mary (1:37)
  11. Fuzz War (10:23)
avatar van midnight boom
Hier kijk ik naar uit: I Bought My Eyes en Wave Goodbye klinken erg goed. Zou wel eens een behoorlijk fijne release kunnen worden!

avatar van Masimo
Jep, die met White Fence was leuk, dus best 'n release om in de gaten te houden, ja.

avatar van Chronos85
Voor de liefhebbers: Slaughterhouse klinkt zeker niet verkeerd!

avatar van Linius
Ze komen wel rap achter elkaar zeg. Vorig jaar nog Goodbye Bread en dit jaar alweer twee stuks. Zal hem straks eens luisteren, ga ervan uit dat dit wel weer lekker klinkt

Also, waarom komt deze release van 'Ty Segall Band'? Wat is het verschil met Ty Segall?

avatar van Chronos85
Nu neemt Segall niet alles in z'n eentje meer op. Dat deed hij solo wel als ik het goed heb.

avatar van Linius
Aha, makes sense. Dit plaatje is weer fijn trouwens, die gaat nog wel vaker op dit jaar

The bag I'm in

avatar van midnight boom
Een productief baasje die Ty Segall. De Garagerocker gooide eerder dit jaar hoge ogen met zijn samenwerkingsverband met White Fence (Hair) en bracht precies een jaar geleden de prima soloplaat 'Goodbye Bread' uit. Ondanks dat 'Slaughterhouse' zijn derde plaat is binnen een jaar, is dit nieuwe wapenfeit er niet minder goed om geworden. Sterker nog: dit album is zijn beste tot nu toe.

Verschil met eerder solowerk is dat bij de opnames van dit album de gehele live-band werd betrokken.
Vandaar dat er anno 2012 ook 'Band' achter 'Ty Segall' is geplakt. Het levert een voller en indrukwekkender geluid op. Soms hoor je gewoon bruut garagegeweld zoals in de titelsong of 'The Tongue'. Soms ook redelijk melodische nummers als de fantastische singles 'I Bought My Eyes' en 'Wave Goodye'. Het zijn opwindende gitaarmomenten. Segall kan de boel als geen ander laten exploderen met moddervette (dubbele) solo's (lees: Black Sabbath). Het is vermakelijk en fijn om naar te luisteren. Door de Lo-Fi opnames en het speelplezier dat van dit vijfde studioalbum afdruipt, is 'Slaughterhouse' een lekker spontaan album geworden. Er is alle ruimte om na een onwijs vieze gitaarsolo even lekker 'Fuck Yeah!' te roepen, of zijn band aan te sporen met 'Extra Fast!'.

Toch zijn er nog wel wat aandachtspuntjes voor Ty Segall. Op 'Slaughterhouse' horen we veel van hetzelfde. Iets meer afwisseling zou de soms wat (te) slordig uitgevoerde muziek, niet verkeerd doen. Garage is natuurlijk muziek waar je wel voor in de stemming moet zijn, en dat geldt voor dit album ook. Waarom er een 'gitaar echo' van ruim 10 minuten op de plaat moet staan in vorm van afsluiter 'Fuzz War' is (en blijft) me een groot vraagteken. Net als die griezelige album cover overigens.

Al met al een fraai album van de grootste Garage held van het moment. Een voorlopig hoogtepunt uit de loopbaan van meneer Sygall.

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van Halbee
Lekkere plaat. Los, ontwapenend, krachtig, avontuurlijk. Het lijkt romelig gespeeld, maar alles valt goed op z'n plek.
Het Dinosaur Jr gevoel komt weer helemaal terug......

avatar van WinterBase
Heerlijk rauw! Ik vond de Hair van Ty Segall & White Fence eerder dit jaar al een fijne verschijning maar Slaughterhouse gaat nog een stapje verder, dik in orde!

avatar van IllumSphere
Van wat ik tot nu toe al gehoord heb, klinkt het heel aardig. Eens kijken of ik hem ergens kan 'vinden'.

avatar van repelstefan
Fantastisch album. Een 4,5. Dat halve puntje aftrek voor het feit dat Oh Mary ook al op het debuut staat en ik niet goed weet wat ik met Fuzz War aan moet. Maar man wat staat hier heerlijke tracks op, rauwe aanstekelijke lo-fi, waarbij ik op sommige momenten een fijn QOTSA gevoel krijg (Death en Wave Goodbye). De man brengt in razend tempo muziek uit en de kwaliteit wordt telkens weer gehaald en ditmaal zelfs overtroffen. Beste werk van Ty Segall so far, maar het zal niet heel lang duren voordat er weer een EP of LP aankomt.

avatar van Linius
Fuzz War heb ik ook zo mijn twijfels bij. Maar desondanks zet ik hem nooit af eigenlijk

avatar van repelstefan
New: Ty Segall - "The Hill" « Pretty Much Amazing - prettymuchamazing.com

Er komt dus inderdaad nog een release dit jaar . En wederom wat een plaat weer..

avatar van Linius
Dat zag ik laatst ook inderdaad. Echt bizar hoeveel toffe platen deze man er uit gooit in een jaar tijd

avatar van Tuur123
Ben hem net aan het luisteren en dat klinkt wel erg lekker!
Ik heb Ty Segall een maand of twee geleden leren kennen met Hair, zijn album met White Fence. Daar was ik echter absoluut niet door overtuigd, het deed me niet zo veel. Maar dit album lijkt mij al en heel pak beter te zijn, veel harder en rockeriger tegenover het meer "poppy" (wat eigenlijk ook helemaal geen juiste term is voor Segall) 'Hair'.
Deze ga ik zeker nog vaker opzetten!

Bij Uncut hadden ze het geweldige idee om the Ty Segall Band op hun augustus cd'tje te zetten met de single I Bought My Eyes. Ja zeg, dat is echt een geweldig nummer! Pracht van een melodie, pakkende gitaren, een ruige garage sound en dat allemaal samen in de mix. Op naar het album Slaughterhouse: daar staat de opener met de vrolijke titel Death ervoor. Een ijzersterke rauwe opener. Doet me wat denken aan the Black Angels.
Titelsong Slaughterhouse ragt gillend verder, maar wel met een aanstekelijk gitaarloopje.
The Tongue is een volgend hoogtepunt. Het is raggen, maar wel doordacht op één of andere manier, waardoor het toch een pakkende song is. Tell Me What's Inside Your Heart vind ik briljante rock 'n roll. Oeehh oeehh oeehh! Wat een geweldige gitaarsolo trouwens!

Wave Goodbye is zeker het eerste deel zwaar aangezet, zowel bas als gitaar. Je hoort hier wel wat Black Sabbath en Deep Purple in terug. Net anders, maar alweer een geweldig nummer. Muscle Man is weer veel meer rock 'n roll. The Bag I'm In is een vrolijke titel, dus heeft het ook een vrolijke baslijn... Daarbovenop is het eerste klas garagerock. Die leuke tegenstelling zorgt voor een geinig nummer.
Diddy Wah Diddy: "here we go extra fast". Gierende garagerock volgt. Oh Mary vind ik een geweldig gitaarnummer, jammer alleen dat het zo kort duurt. Daar laten ze een kans liggen. En dat terwijl de gitaarklanken van Fuzz War wat overdreven ruim 10 minuten duren...

Die aparte combinaties van geweldig gitaargeweld, toch ook melodieuze songs en raggende garagerock levert Slaughterhouse een heel eigen geluid op, zeker ook door de zang van Ty Segall. De energie spat ervan af, uitstekende plaat.

Wat een held deze man.

Voor mijn jaarlijstje draaide ik 'm weer eens: wat een plaaaaaat!!!
Komt ergens in mijn top 10.

avatar van Don Broccoli
Voor mij geldt hetzelfde. Drie Segall-platen gehoord dit jaar (behalve deze Hair met White Fence en soloplaat Twins), maar deze is mijn favoriet. Ty is toch een van de blikvangers van het jaar en dat heeft alles te maken met zijn enthousiasme en daar uit voortvloeiende grote productiviteit. Slaughterhouse staat (voorlopig) op plekje 7 in mijn eindejaarslijstje.

Doorbraakartiest van het jaar bij Uncut magazine. Staat met dit album op 16 in hun top 75 van 2012 en op 7 met Hair (samen met White Fence), terwijl Twins weer op 19 staat in de jaarlijst van OOR. Met 3 albums op de proppen komen en dan 3x raak dus: wow! Slaughterhouse is ook voor mij het meeste raak. Sterker nog: hij staat inmiddels op 1 in mijn jaarlijstje 2012.

avatar van Don Broccoli
Op 1, mooi. Bij mij nu op 9, maar ik overweeg nog een hogere klassering. Wel benieuwd hoe goed hij het hier in de eindejaarslijstjes doet. Wellicht gaat Ty lijden onder het Beatles-Top2000-syndroom. The Beatles hebben altijd de meeste nummers in die lijst, maar nooit een top 10-klassering, juist vanwege die brede vertegenwoordiging.

avatar van Linius
Bij mij staat ie ook in de top tien, op een mooie zevende plaats

Don Broccoli schreef:

Maar Ty is toch veel te goed voor het Beatles-syndroom?

avatar van Don Broccoli
Laat het hem maar bewijzen door Helter Skelter te coveren en de track drie keer zo vet te maken.

Let op de knipoog Don!

Hoewel het mij nu wel opvalt, dat ik (echt waar!) momenteel Sympathy For the Devil draai, van ... the Rolling Stones.

avatar van Don Broccoli
Let op mijn onzichtbare knipoog west!

Nu je het zegt....

avatar van IllumSphere
Nu ik een aantal keer deze plaat heb beluisterd, weet ik waarom west en consorten zo enthousiast over deze plaat zijn. Ook ik schaar me vanaf nu onder die mensen, want dit is verschrikkelijk goed en nog eens verschrikkelijk aanstekelijk. Het was met momenten zo fantastisch dat ik na de plaat mijn Fender oppakte en zelf even wat geks deed. Dit start met een vier en mag een poging doen om in mijn toplijst van 2012 te staan.

Ik word zelf weer enthousiast van jouw stukje tekst Illum Sphere!
Schrijf ik terwijl Slaughterhouse net maar weer eens begint.

Overigens zou ik als je dit goed vindt, zijn andere album van dit jaar 'Twins' ook eens een luisterbeurt geven. En mogelijk zijn derde album uit 2012 'Hair' met White Fence samen, hoewel ik dat net wat minder vind. Maar nog altijd de moeite waard.