Bob Marley & The Wailers - Babylon by Bus (1978)

Jamaica
Reggae
Label: Tuff Gong

1. Positive Vibration (5:50)
  2. Punky Reggae Party (5:51)
  3. Exodus (7:41)
  4. Stir It Up (5:17)
  5. Rat Race (3:41)
  6. Concrete Jungle (5:37)
  7. Kinky Reggae (4:46)
  8. Lively Up Yourself (6:18)
  9. Rebel Music (3 O'Clock Roadblock) (5:20)
  10. War / No More Trouble (5:28)
  11. Is This Love (7:27)
  12. The Heathen (4:29)
  13. Jamming (5:54)
avatar van Ronald5150
"Babylon by Bus" is een fantastische liveplaat van Bob Marley & The Wailers. De opnamen zijn van verschillende concerten over de wereld, maar de plaat klinkt als een perfect geheel. De setlist is een mooie selectie van nummers tot aan het "Exodus" album aan toe. Live klinken de nummers nog net iets warmer dan op de plaat en de actieve publieksparticipatie draagt bij aan de sfeer. Vele klassiekers komen voorbij, Marley is uitstekend bij stem en is in staat het publiek te bezweren met zijn bij tijd en wijle toch donkere teksten. The Wailers zorgen voor de perfecte muzikale begeleiding, bijna hypnotiserend. Vooral het baswerk van Aston "Familyman" Barrett is om van te smullen. Junior Marvin en Al Anderson zorgen samen met Bob Marley voor het gitaarwerk. En door de toevoeging van extra gitaristen krijgt de muziek nog meer klank en kleur. Helaas is Bob Marley niet meer onder ons en kunnen we niet meer fysiek van zijn concerten genieten, maar "Babylon by Bus" komt daar heel dicht bij in de buurt.

avatar van hansjepansje71
Op Aretha Franklins "Amazing Grace" na, is dit het allerbeste live-album dat ik ken. Het zou me niet verbazen als ik het al 1000 keer gehoord heb in mijn leven.