Bob Marley & The Wailers - Babylon by Bus (1978)

Jamaica
Reggae
Label: Tuff Gong

1. Positive Vibration (5:50)
  2. Punky Reggae Party (5:51)
  3. Exodus (7:41)
  4. Stir It Up (5:17)
  5. Rat Race (3:41)
  6. Concrete Jungle (5:37)
  7. Kinky Reggae (4:46)
  8. Lively Up Yourself (6:18)
  9. Rebel Music (3 O'Clock Roadblock) (5:20)
  10. War / No More Trouble (5:28)
  11. Is This Love (7:27)
  12. The Heathen (4:29)
  13. Jamming (5:54)
avatar van andré
Heerlijk zomers live-album van Bob Marley & The Wailers (reggae is natuurlijk bij uitstek zomerse muziek...). Volgens 'kenners' één van de beste live-albums aller tijden. Zover wil ik niet gaan, maar in deze tijd van het jaar is ie regelmatig in mijn cd-player te vinden, als ik weer eens lekker op mijn balkon lig te luieren.

avatar van Rayaccos
Wat kan je hier verder over zeggen dat dit het beste (live) reggea album ooit is?!

Kopen dus!!!

Marcel²
Zeker een heerlijk zomers live album. Het nummer Stir It Up staat er natuurlik ook op, orgineel is dat nummer vrij langzaam, maar hier lekker vlot Mijn hoogste stem voor een Bob Marley album is 4 sterren voor Survival. Deze live plaat verdiend dat zeker ook.

avatar van Hans Brouwer
Ik heb het genoegen gehad om Bob Marley eind jaren 70 live te aanschouwen in Rotterdam Ahoy. Wat een feest was dat (en wat er verschrikkelijk geblowed, kwam er compleet high vandaan). Tijdens dat concert werd "Could you be loved" als nieuw nummer gespeeld.
Babylon by Bus reken ik toch wel tot de beste platen van Bob (R.I.P) en zowiezo tot de betere Live albums. 4*

avatar van Dridge
Wauw!! ,

Wat een dijk van een live-album is dit zeg.
Heb deze cd al ruim 15 jaar in mijn bezit en heb hem inmiddels grijs gedraaid.
geweldige sound , alles klopt aan dit album ,verveeld geen seconde.

Marcel²
Inderdaad een geweldig live album van Bob Marley. Ik hou wel van reggae maar dat is hier wel bekend.

avatar van Hans Brouwer
Hans Brouwer schreef:

Ik vergat helemaal te stemmen, alsnog dan 4*

avatar van Sven Vermant
Dit is toch wel mijn favoriete Bob Marley album eigenlijk 5 *

Van mij niet.. Vind Bob Marley live helemaal niet zo goed.. Zal wel zijn omdat ie dan altijd zo stoned is.. Misschien als ik dat ook ben, dat ik het ga waarderen.. 3,5*. Zijn studio-albums zijn veel mooier..

fredpit
Sfeervol album, lekker"rommelig"voor dat echte live gevoel.Bij dit live album gaat de rol van de wailers ook veel verder als slechts begeleiding van Bob.Spontane uitingen van extase en klungelig ingezette jamsessies zorgen voor een gezellige bende.Ook het duidelijk aanwezige en hoorbare publiek zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt erbij te zijn...

Hard afgespeeldof met koptelefoon is dit een van de meest intense liveplaten die ik ken.

Een andere Marley plaat heb je niet nodig...hier staan alle grote nummers op.

avatar van reptile71
Daar ben ik het niet helemaal mee eens hoor, mis op dit album wel een aantal hele sterke Bob Marley nummers zoals bijvoorbeeld Could You Be Loved, Redemption Song, Buffalo Soldier en... No Woman No Cry!! Anyway... ik vind dit een subliem live album, het swingt echt de pan uit en de live versies van Stir It Up en Concrete Jungle vind ik heerlijk!
En... laat het nou toch het enige Bob Marley album zijn dat ik op cd heb...

ps. Waarom staat deze trouwens bij de reguliere albums en niet bij de live albums?

Tja, wat zal ik zeggen... omdat 'Could You Be Loved" pas in 1980 uitkwam. Tijdens Babylon By Bus was dit nummer dus nog niet geschreven...

DonDijk
Vind deze nog net ff wat beter dan Live! uit '75, klinkt allemaal net ff wat lekkerder. Aangezien ik Live! een 4.0 gaf, geef ik deze dus een 4,5. Logica als een klok.

avatar van klaezman
Dit is één van de weinige platen die het zomer kan maken in de winter. Heb 'm helaas alleen op LP, maar eigenlijk maakt dat het alleen maar feestiger. Tuff Gong hoort ook op vinyl. Oh yeah, we're jamming....

EVANSHEWSON
Raar dat ik bij dit album nog geen commentaar had gegeven of een quotering had gegeven, als groot Marley fan zijnde... maar dit is uiteraard een prima live-album, tja, wat kan een zware fan daar meer zinnigs over zeggen ? Beluisteren! en Kopen!

****1/2

avatar van LeRoi
....meer dan prima Live-album: wellicht wel 1 van de beste live-albums EVER.....nu is reggea als muziekstijl ook wel errug geschikt voor een perfecte, in hoger sferen brengende, live-performance imo...

Joy
fredpit schreef:
Sfeervol album, lekker"rommelig"voor dat echte live gevoel.Bij dit live album gaat de rol van de wailers ook veel verder als slechts begeleiding van Bob.Spontane uitingen van extase en klungelig ingezette jamsessies zorgen voor een gezellige bende..

moet je me toch eens uitleggen waar ik klungelig ingezette jamsessies kan terugvinden op deze plaat

van begin tot end een prima sfeervolle live registratie die vaak erg veel toevoegt aan de originele nummers

hoogtepunt:

lively op youself dat een kompleet ander nummer lijkt vergeleken met het erg kale origineel

minpunt:

na jammin' , de enige juiste en perfecte afsluiter - zit je met een gevoel van: meer meer

avatar van LucM
Ik vind Bob Marley één van de grootste artiesten uit de popgeschiedenis en dit vind ik een fantastisch live-album.
Ik geef bovendien vaak de voorkeur aan live-albums omdat die spontaner en natuurlijker klinken en de sfeer zit hier duidelijk in.
Het beste live-album uit mijn CD-collectie (tesamen met de box van Bruce Springsteen en "Under a blood red sky" van U2), het is genieten van de zomerse reggae die eender wanneer gedraaid kan worden. Alle nummers hierop zijn gewoon top, Bob Marley is een begenadigde songschrijver.

avatar van Madjack71
Lekker lang live album van Bob & Wailers. Genot de volle 100%. Sterke live uitvoeringen met flinke porsie Irie Irie Jah Rastafari.
Sfeer is okidoki en de ganja blijkbaar ook.
Heb het idee dat dit concert voor een groter publiek is opgenomen dan Live!

Mooi album. Verder niets toe te voegen behalve mijn complete sterrenarsenaal.

avatar van TJN
TJN
Zette dit album regelmatig op en basste dit album dan mee onder luid volume. Heel gek, vaak kwam dan de zon achter de wolken vandaan en scheen mijn kamer in, alsof de Positive Vibration afkomstig van de plaat dit voor elkaar kreeg.
Bob Marley heeft voor mij messiaanse vormen gekregen, ik geloof niet, voor mij is god dood, maar op die momenten twijfelde ik even.

Het meest fantastische aan dit album is de spontaniteit en de wereldse vibe, er worden door de band verschillende fouten gemaakt bijvoorbeeld bij Rebel Music en heel goed hoorbaar bij Is This Love, maar het is de vibe op deze plaat waar het om draait. Elke keer als ik het meespeel krijg ik na hard werken op het eind kippevel en word ik emotioneel wanneer de zon in mijn ogen schijnt en Bob sings Jamming... Bob marley!!!!

avatar van misja82
Een geweldig live album van Bob MArley & The Wailers. Het tweede live album van BMW (na het meesterlijke "live at the lyceum" uit 1975). Vind deze net iets minder briljant dan het vorige live album, maar dat is puur mijn persoonlijke keuze. De band staat echt als een huis, er komen geweldige nummers voorbij (vind zelf bijv. de live versie van Rat Race echt prachtig) en het hele zaakje rockt als een malle.
Als ik het goed zeg is dit album volgens mij op verschillende locaties opgenomen, over een hele tour door verschillende plaatsen in Amerika en is het Live album uit '75 een mix van twee dagen in het lyceum in London.
Afin, een van de betere live albums. WIe dit mooi vindt raad ik absoluut deze aan:

Hoger kon ik niet , geweldig live album wat alle studionummers veel en veel beter laat klinken.

LoveStoned
Een van de beste Live-albums die ik ken. Heb de LP al een tijdje in de kast liggen. En ben hem nu alweer wat vaker aan het luisteren.

twotone schreef:
...geweldig live album wat alle studionummers veel en veel beter laat klinken.

Helemaal mee eens, met als ultiem voorbeeld Stir It Up. Deze live versie is zo fantastisch: het werd ook in Nederland een nummer 1 hit. Man wat vond ik dat toen (en nu) een geweldig nummer! Het ultieme good vibes nummer: als ik het hoor veer ik op en kan ik niet meer stilzitten.

Andere favorieten zijn: Exodus, Is This Love, Lively Up Yourself & Jamming.

avatar van Oldfart
Registratie van Bob en zijn Rebellenclub ( koosnaam in die dagen) uit een latere periode dan Live, en voor mij wat gladder en minder sfeervol.
'Live' is pakkender, intenser en boeiender.
Komt ook meer overeen met de Marley zoals ik hem zelf twee keer live heb gezien.

Nou ik heb de geremasterde versie momenteel hard aanstaan en ik moet zeggen: sfeer genoeg. De muziek klinkt ook hier intens en pakt je regelmatig bij de strot. De bas is echt fantastisch. Dit is toch echt pure muziek en glad kan ik het niet bepaald vinden.

Als je rond kijkt op internet, zie je toch dat deze live registratie hoger gewaardeerd wordt dan Live. Ik hoor nauwelijks verschil, alleen staan hier wel een paar favorieten van mij op. Maar goed, ieder zijn smaak natuurlijk.

avatar van Oldfart
glad kan ik het niet bepaald vinden
....ik ook niet, volgens mij zei ik ' wat gladder'. Gradatie kwestie, maar misschien komt het voor mij juist door de keuze van de nummers. Op die van het Exodus album na vind ik die net wat minder dan op ' Live'.

Je hebt gelijk. Gladder is wat anders dan glad. Het zit 'm dus inderdaad vooral in de favoriete nummers die wel/niet gespeeld worden.

Rayaccos schreef:

Kopen dus!!!

EENS

avatar van Soulistic
Verder niks aan toe te voegen!
Dit is inderdaad het BESTE reggea album ooit!