Sweet - New York Connection (2012)

Alternatieve titel: NYC

Uitgebracht in eigen beheer

1. New York Groove (3:52)
  2. Gold on the Ceiling (4:08)
  3. All Moving Faster (3:40)
  4. New York Connection (3:34)
  5. Shapes of Things (3:26)
  6. You Spin Me Round (4:18)
  7. Because the Night (3:58)
  8. Sweet Jane (4:10)
  9. Blitzkrieg Bop (3:02)
  10. On Broadway (3:52)
  11. Join Together (3:18)
avatar van gewe
Een cd met louter covers wat ik een beetje zwak vind van een groep die leuke cds maakte in het verleden...goed er wordt uitstekend gemusiceerd,maar ik vind het een beetje gemakszucht.
Andy Scott heeft bewezen zelf ook hits te kunnen schrijven en niet alleen Chinn & Chapman.
Of is y uitgepoept het zou zo maar kunnen...trouwens een misser op dees schijf is Join Together van The Who.

avatar van bikkel2
Tja Sweet is iets van toen en de band is in de loop der jaren zo in samenstelling verandert, dat je niet meer kan spreken over originaliteit.

De band moet het vooral hebben van het gouwe ouwe circuit en van de hits van toen.
Voor zover ik het kan beoordelen was de Sweet interessant in de 70's.

Tja een album met covers komt wel vaker voor bij artiesten. Ik denk dat Andy Scott dit gewoon leuk vindt en dat er live een tweetal nummers van gespeeld gaat worden. En de fans zullen het ook op prijs stellen want dit is pas het derde studioalbum sinds Identity Crisis. 'A' en 'Sweet Life' staan onder Andy's Scott Sweet en de naam Sweet wordt weer gebruikt omdat drummer Mick Tucker en Brian Connolly overleden zijn. Bassist Steve Priest treedt ook op onder de naam Sweet, maar komt niet buiten de VS.
Niet alle songs zijn goed gekozen, maar er zitten gelukkig verrassingen tussen.
New York Groove van Russ Ballard (bekend van Ace Frehley) opent waarin New York van Paloma Faith eraan geplakt wordt.
New York Connection is een origineel Sweetnummer uit 1972 en was ooit de B-kant van Wig Wam Bam.
Shapes of Things is een verdienstelijke cover en is wat mij betreft beter dan het eerder van de Yardbirds gecoverde I Wish You Would op Identity Crisis.
You Spin Me Round klinkt gelukkig veel beter dan het origineel van Dead or Alive en in de intro lijkt Sweet FA terug te komen.
Op Sweet Jane van de Velvet Underground neemt Andy Scott eindelijk weer eens een keer de lead vocals over en daarmee klinkt de band weer als vanouds.
De afsluiter en single Join Together is van de Who. Al eerder werd My Generation gecoverd op Desolation Boulevard.

avatar van jailhouserocker1
Deze hoort hier niet te staan. Dit is een cd van Andy Scott's Sweet, niet van Sweet. Op dit moment zijn er 2 "Sweets". Steve Priest toert in Amerika rond als The Sweet en Andy Scott al jaren en jaren met Andy Scott's Sweet (ook aanwezig op deze site).

Je hebt helemaal gelijk. Sinds het overlijden van Mick Tucker is het officieel weer Sweet, terwijl er in Amerika eenzelfde band rondloopt waarin Priest centraal staat.

avatar van jailhouserocker1
Steve Priest's Sweet komt 1 december in de Bosuil. Ga stiekem toch kijken, wie weet is het best grappig.

avatar van Ebby
De cd van Steve Priest's Sweet valt best mee.

Sweet

avatar van jailhouserocker1
Ik ken die niet maar Steve heeft een goede band om zich heen verzameld. Een gedeelte hiervan vormt ook de formatie Heaven and Earth. Ik ken slechtere bands

Heaven and Earth