Dinosaur Jr. - I Bet on Sky (2012)

Label: Jagjaguwar

1. Don't Pretend You Didn't Know (5:31)
  2. Watch the Corners (4:49)
  3. Almost Fare (4:50)
  4. Stick a Toe In (5:20)
  5. Rude (2:50)
  6. I Know It Oh So Well (4:41)
  7. Pierce the Morning Rain (2:45)
  8. What Was That (5:27)
  9. Recognition (3:51)
  10. See It on Your Side (6:39)
avatar van Eveningguard
Zijn we blij, heren? Zijn we blij?

avatar van MartinoBasso
Zeker weten

Raymond.
See It on Your Side klinkt in ieder geval als een typische Dinosaur jr. titel. In Augustus komen Barlow en co. met een nieuwe Sebadoh EP, en volgend jaar met een nieuw album. Ik heb er zin in!

shadowboxer
*danst.

avatar van coldwarkids
Fantastisch dat nummer!

avatar van likeahurricane
Hierbij een nummer solo gespeeld door Lou Barlow:

Rude

Raymond.
Moet je dat nou echt bij elk J Macis of Lou Barlow optreden in Nederland doen?

avatar van AOVV
Lekker nummertje zeg, dat 'Watch the Corners'. Op en top Dinosaur Jr., en dus ook kwaliteit! Toch maar 'ns wat uitgebreider in hun discografie duikelen.

shadowboxer
Dat is zeker geen straf!

Ja! Nieuwe Dinosaur! Ik ben langzaam maar zeker discipel van het early nineties evangelie. De Pumpkins, Pearl Jam, Dinosaur Jr, My Bloody Valentine. Ze behoren tot mijn favoriete bands allertijden. Ik ben dan ook erg blij dat Dinosaur Jr. een succesvolle herstart heeft gemaakt een aantal jaar geleden. Farm heb ik helemaal grijsgedraaid en ik ben ook het oude werk gaan luisteren. Deze nieuwe plaat kan niet snel genoeg komen.

avatar van Sandow
Hier kan je van elk nummer al 30 seconden beluisteren: I Bet On Sky: Dinosaur Jr: Amazon.co.uk: MP3 Downloads

Wat heb ik hier zin in! Vooral dat openingsnummer spreekt me heel erg aan.

avatar van AOVV
'Watch the Corners' wordt per luisterbeurt alsmaar beter! Nu ik bijna alle studioplaten heb beluisterd, moet ik toch concluderen dat dit een band is die ik veel te lang links heb laten liggen. Heerlijke rockmuziek met een krokant randje.

avatar van FRNKY
Heerlijke plaat. Watch the corners toch wel favoriet tot nu toe.

dalexterminate
En weer een fantastisch album. Hoe doen ze 't toch?

avatar van MartinoBasso
Hoor ik daar op het eerste nummer een mellotron ?

avatar van Obscure Thing
waaat een nieuw Dino album. totaal over het hoofd gezien. gelijk luisteren.

avatar van coldwarkids
Het eerste nummer is zoooooooo mooi zeg.. vooral die solo. Geweldige binnenkomer.

avatar van Sandow
Dinosaur Jr. levert weer een prachtig album af. De opener is ook meteen het beste nummer (die piano!), al moet de rest niet veel onderdoen. Enkel 'Rude' voelt meer als een Sebadohnummer en doorbreekt een beetje de coherentie van het album, al is het zeker ook geen slecht nummer. Ik begin met een 4.

Wat een heerlijke plaat zeg. Farm heb ik inmiddels versleten, Mascis soloplaat van 2011 was ook al magistraal, en nu dit. Wat is er aan de hand? Songwriting en gitaarwerk zijn sinds de herstart van verbluffend niveau. Ik start ook met een 4, maar die solo in het openingsnummer alleen verdient al een vijf. Door merg en been, en nog subtiel ook. Maar het jankt de hele plaat door weer van jetje. Lekker lekker lekker.

avatar van Jivesand
Potverdorie zeg, dit zou wel eens het beste plaatje van ze sinds 1993 kunnen zijn. Damn, ik ben heel enthousiast.

avatar van Ernie
First Listen: Dinosaur Jr., 'I Bet On Sky' : NPR

Volledig te beluisteren op deze link Hij klinkt vooral al erg luid tot nu toe! niets nieuw onder de zon dus

edit : en heel erg vette solo's van Mascis. Op andere platen ook natuurlijk maar vind ze bij een eerste luisterbeurt van deze al heel goed!

avatar van FRNKY
Hij is ook al volledig af te laden hoor

avatar van Ernie
Ben nog een jongen van de oude stempel! Weinig dowloads, enkel wat youtube to mp3 rippen

avatar van Lexicon Devil
Gek genoeg vind ik deze plaat heel erg in de lijn liggen van Without a Sound en Hand it Over.
Vrij traag, emotionele melodie'tjes.... Ik snap niet zo goed de verheerlijking die soms toeslaat onder sommige postende people.
Gek genoeg was ik dan ook blij met effe een snellere track (5) met Barlow achter de microfoon.

Ik ben echt een groot fan hoor, tis geen slechte plaat maar that's it.

En de solo's zijn al-tijd helemaal fabutastisch hehe.
Ook gewoon vet respect voor deze rockende kanjers.

Drie sterren vooralsnog.

Juist voor dinosaur begrippen een heerlijke cd barlow in topvorm en mascis doet waar ie al jaren goed in is.

avatar van itchy
Lexicon Devil schreef:

Ook mijn eerste associatie was Hand It Over en da's toch echt de minste Dinosaur-plaat. Ik vind deze net iets beter, maar het is mij allemaal wat te slepend en braaf. Waar is de energie van Beyond, de plaat waarmee de comeback begon?

avatar van Raconteur
Stick a Toe In heerlijk nummer

avatar van Lexicon Devil
En waar moet je die teen dan insteken he?

avatar van Sandow
Inmiddels begin ik hem toch ook al iets minder te waarderen, al blijft het zeker een goed album. Het openingsnummer blijft prachtig, maar hier en daar sleept het inderdaad toch iets te veel en had wat meer energie gemogen. Ik kan het niet echt vergelijken met vorige albums, want ik ken enkel Farm, Bug & You're Living All Over Me erg goed.