Brother Ali - Mourning in America and Dreaming in Color (2012)

Label: Rhymesayers

1. Letter to My Countrymen (4:04)

met Dr. Cornel West

2. Only Life I Know (4:01)
  3. Stop the Press (4:01)
  4. Mourning in America (4:08)
  5. Gather Round (4:39)

11. Namesake (2:10)
  12. All You Need (3:14)
  13. My Beloved (3:58)

met Choklate en Tone Trezure

14. Singing This Song (4:22)
  15. Just Fine * (4:18)
  16. Dreaming in Color * (3:25)
avatar van Rhythm & Poetry
Hopelijk wordt dit album weer wat rauwer zoals The Undisputed Truth (en eerdere albums) maar ik vrees dat Ali meer de kant van Us en later werk opgaat (preken in combinatie met weinig bijpassende zoetigheid).

avatar van -marco-
Veelal of bijna enkel Jake One beats volgens mij! Imo positief, ben dan ook zeer benieuwd!

Pre order al geplaatst

avatar van Harderwiek
Net pre order geplaatst. Erg veel zin in

Rene1979
Ga de cd en LP pre-orderen zin in deze plaat. Letter to my Countrymen live gehoord die is al tof.

avatar van FlyLo
Ik hoop toch dat dat niet de beste track zal blijken. Degelijk, maar niet meer dan dat. Beat is op zijn zachtst gezegd weinig origineel.

Rene1979
Deze track heeft hij toen ook live gedaan. Vond ik iets minder maar wel nog steeds erg lekker.

Ulfat-e-Zulmat
Rhythm & Poetry schreef:

Ben ik ook wel bang voor, ja.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik niet.

CdP
Rhythm & Poetry schreef:

Hij zei laatst nog tijdens een concert dat hij Us zijn minste album vond, en dat hij mourning in america tot nu toe zijn beste vond (wel logisch dat je dat zegt net voordat hij uitkomt natuurlijk, maar het klonk wel oprecht en de nummers die hij liet horen klonken ook erg goed). Volgens mij komt het wel goed met dit album...

Release verplaatst naar 18-9

Maar 4 weken later, maar toch

Rene1979 schreef:
Heeft ie, waar ik bij was, a capella gedaan.

Hij was zonder beat toch een stuk leuker. Ik heb het heel weinig op de meeste beats die ik van Jake One gehoord heb. Vaak erg typisch... Geef mij toch maar Ant.

Toch ga ik zo snel mogelijk de pre-order plaatsen... Het blijft Ali.

Blijft jammer dat Not a Day Goes By niet op een Cd is...

avatar van JustiFicatioN
Ali spit wel weer lekker. Het gehele nummer ligt me nog niet echt(na 1 luisterbeurt).

avatar van Shelter
The Undisputed Truth is een classic voor mij, goede beats en teksten.
Brother ali heeft altijd een lekkere flow, ik ben zeeer benieuwd.

avatar van Elohim
Bij de lyric video van Mourning in America heb ik de topcomment, waarin precies staat wat ik nu van dit album verwacht:

"I'll pre-order this album, but please work with Ant again..."

Ali klinkt goed... Maar hij past niet zo goed op Jake One zijn beats (Writer's Block, Stop The Press, Mourning in America, en de eerdere EP genaamd The Bite Marked Heart (hoewel daar wel Shine On en I Cant Wait op stonden, die ik nog steeds regelmatig beluister).

avatar van FlyLo
Afgaande op wat ik tot nu toe heb gehoord, wordt dit één van de slechtste Ali-albums. Geen enkele track kan me voorlopig boeien

avatar van Elohim
Één van de? Welke hoort daar nog meer bij dan?

Het wordt bijna zonder twijfel de slechtste... Dat maakt hem niet per definitie slecht, naar mijn mening. Tot nu toe blijft Ali me erg interesseren, hij past alleen niet goed op de beats...

avatar van FlyLo
Rite of Passage en the Undisputed Truth (haters gonna hate) vond ik niet denderend.

avatar van Shelter
Echt waar joh Undisputed Truth slecht? Die zag ik niet aankomen van een hiphop cat as FlyLo
hahaha. Dat vond ik nou net een verademing tussen de hiphop die in die tijd werd uitgebracht.
Maar als je die slecht vond en deze ook, wellicht is deze dan goed voor mij want ik vond die andere geweldig
Goed nieuws dus!!! hehehe

avatar van Rhythm & Poetry
Hij zegt toch niet dat hij de plaat slecht vindt? Hij vindt het niet denderend. Dus dan zal hij het wel matig vinden, of misschien wel een kleine voldoende hebben gegeven.

Rene1979
Mourning in America is echt gewoon moddervet.

MAS
Mourning in America is in ieder geval tof.

avatar van -marco-
Bonustracks zijn zeker weer ITunes exclusives?

MAS
Wel een beetje laf als dat is. Die zouden juist bij de fysieke uitgave moeten zitten.

avatar van MJ_DA_MAN
-marco- schreef:
Bonustracks zijn zeker weer ITunes exclusives?
Die staan op de ''deluxe version'' (als het goed is alleen digitaal) die idd via iTunes te koop is maar ook via Amazon.

MJ_DA_MAN schreef:

Too bad, f*cking digital excl. sh*t

MAS
Dan download ik de bonustracks wel ergens anders. Ik ga echt niet betalen voor een mp3 bestand. Zeker niet als ik het album al koop.

avatar van Harderwiek
Vind Only Life I Know niet erg overtuigend!