Vice Squad - No Cause for Concern (1981)

Punk
Label: Zonophone

1. Young Blood (2:41)
  2. Coward (2:13)
  3. Nothing (1:33)
  4. Summer Fashion (3:04)
  5. 1981 (2:23)
  6. Saturday Night Special (2:48)
  7. Offering (1:37)
  8. The Times They Are Changin' (1:59)
  9. Evil (3:16)
  10. Angry Youth (1:25)
  11. It's a Sell Out (1:53)
  12. Still Dying (1:49)
  13. Last Rockers (4:28)
avatar van lebowski
Destijds op de dansvloer populaire club opgewonden standjes met het wat mij betreft klassieke punknummer Young Blood.

avatar van RonaldjK
Punk met zangeres Beki als blikvangster. Knallen, knallen, knallen, hardcore punk zonder dubbele basdrums. Desondanks veel heftiger dan hetgeen de eerste generatie punkgroepen leverde. Beki galmt als Siouxsie Sioux, in dat opzicht moet ik denken aan haar Love in a Void van Once Upon a Time / The Singles.

Gitarist Dave, bassist Mark en drummer Shane zijn niet te beroerd om refreinen mee te brullen.De tempo's zijn steevast hoog, uitgezonderd het intro van parodie van / groet naar Bob Dylans The Times They Are Changin' waar een akoestische gitaar al spoedig wordt vervangen door het betere ramwerk. Het klinkt alles bij elkaar niet spectaculair, toch klom de elpee in het Verenigd Koninkrijk in oktober 1981 tot #32.

Ik ben op reis door new wave, momenteel in 1981. Komend vanaf het debuut van de Eurythmics zie ik dat ik een andere punkgroep oversloeg. Flashback naar het Londen van 1978, The Lurkers en hun Fulham Fallout.