The Lurkers - Fulham Fallout (1978)

Punk
Label: Beggars Banquet

1. Ain't Got a Clue (2:10)
  2. I Don't Need to Tell Her (3:05)
  3. Total War (2:07)
  4. Hey You (2:55)
  5. Shadow (2:38)
  6. Then I Kicked Her (1:30)
  7. Go Go Go (4:03)
  8. Jenny (2:23)
  9. Time of Year (2:11)
  10. Self Destruct (1:46)
  11. It's Quiet Here (2:08)
  12. Gerald (4:09)
  13. I'm on Heat (2:30)
  14. Be My Prisoner (3:49)
  15. Shadow [Single Version] * (2:30)
  16. Love Story * (2:18)
  17. Freak Show * (2:21)
  18. Mass Media Believer * (2:13)
  19. Ooh! Ooh! I Love You * (1:44)
  20. Pills * (2:25)
  21. We Are the Chaos Brothers * (5:17)
  22. Be My Prisoner * (3:16)
  23. Total War [Demo] * (1:23)
  24. Then I Kissed Her [Demo] * (1:30)
  25. I Love the Dark [Demo] * (1:34)
  26. Freak Show [Demo] * (2:24)
avatar van poepsieske
sterk beïnvloed door de Ramones als je het mij vraagt

avatar van wendyvortex
Klinkt toch meer als typische Engelse punk.
Eén van de allerbesten uit de eerste UK-golf, wat meer melodie dan The Sex Pistols, beetje ondergesneeuwd in het hele punkwezen.
The Lurkers waren er in 1977 al bij.

avatar van RonaldjK
Op reis door new wave, kom ik van 1981-punk uit Bristol met Vice Squad terug in juni 1978 bij dit debuut van The Lurkers. Op Fulham Fallout luid en lekker scheurende gitaren plus uptempo muziek, herinnerend aan New Rose van The Damned.

Het is hartstikke energiek, toch ben ik niet enthousiast. Dat komt doordat de zanglijnen van Howard Wall meestal parallel lopen aan de gitaarakkoorden. Hartstikke punk natuurlijk dat het daardoor vrij eenvoudig blijft, maar het gaat na enkele nummers vervelen. Ook als ik de plaat via streaming een paar keer heb geprobeerd. Het gebeurt me iedere keer weer, al bij derde nummer Total War.

Opvallend is dat de heren eruit zien als mods, vergelijkbare kleding en kapsels met die van The Jam, waardoor ik vermoed dat zij voortkwamen uit de Londense pubrock. Dat de elpee in een klaphoes verscheen, zegt wellicht iets over de kansen die platenmaatschappij Beggars Banquet rook. Wel, de plaat haalde eind juni '78 een magere #57.
Opener Ain't Got a Clue haalde als single eind mei #45, I Don't Need to Tell Her in augustus #49. Bij Then I Kicked Her, ongetwijfeld een parodie op Then He Kissed Me (1963) van soultrio The Crystals, hoor ik Wall op streaming toch echt 'kissed' zingen. Is dit een gecensureerde versie?

Opvolger God's Lonely Men verscheen het jaar erop.