DMX - It's Dark and Hell Is Hot (1998)

Label: Ruff Ryders

1. Intro (4:09)
  2. Ruff Ryders Anthem (3:34)
  3. Fuckin' Wit D (2:18)
  4. Storm (Skit) (1:00)
  5. Look Thru My Eyes (3:50)
  6. Get at Me Dog (4:03)

met Sheek Louch

7. Let Me Fly (4:12)
  8. X-Is Coming (4:18)
  9. Damien (3:42)
  10. How's It Goin' Down (4:42)

met Faith Evans

11. Mickey (Skit) (0:25)
  12. Crime Story (3:47)
  13. Stop Being Greedy (3:37)
  14. ATF (1:56)
  15. For My Dogs (4:11)

met Drag-On, Big Stan, Loose en Kasino

16. I Can Feel It (4:12)

met Nardo

17. Prayer (Skit) (2:32)
  18. The Convo (3:33)
  19. Niggaz Done Started Something (5:09)

met Ma$e en The LOX

20. Ruff Ryders Anthem [Live] * (2:57)
Frostyx
I can feel it is een lekkere track, net als Stop Being Greedy

SPAROOD
No doubt het beste album van DMX!

avatar van gweah
83Utreg! schreef:
net als flesh of my flesh, blood of my blood, brengt hij de dmx-style hier op zijn best. Dit zijn echter ook zijn enige 2 goede albums, enkele losse nummers op andere cd's daargelaten. het lijkt wel of hij na die successen toch inspiratie tekort kwam.

^^
Dit zijn de feiten.
Na die twee albums werd het minder, was hij zijn focus kwijt. Ik heb Party Up van zijn derde album altijd een VRESELIJKE track gevonden. What's My Name ging wel hard trouwens.

Maar ff over dit album: DMX dropte echt een bom in de game met dit album. Hip Hop zat net in de Mase en Puff fase. Dit was gewoon puur hardcore, straat shit (wel erg formulematig gedaan misschien, maar daar gaat het ff niet om)

Het is ook het enige album dat hij eigenlijk bijna helemaal met Dame Grease heeft gedaan. Daarna werd het Swizz op zijn tweede album. Belangrijk verschil in sound.
Dit album was ruig en opgefokt, met trademark Grease drum programming, die tweede meer had echt die Swizz vibe met steeds die typische snares en scratches.

avatar van Shelter
DMX is niet de allerbeste rapper kwa teksten en flow, maar de delivery en aparte stijl is gewoon vet...op dit album dan.
Ik vond deze vroeger zo vet en nu weer eens geluisterd na lang niet meer gehoord te hebben. Het blijft toch iets hebben, ik weet niet wat het is. Lekkere agressieve beats die goed passen bij DMX.
Het plaatje klopt en dan is het voor mij niet belangrijk dat de teksten so-so zijn en de rapper geen wereldrapper is. Lekker beukalbum en de beste van DMX naar mijn mening.
Mijn favorieten; Look thru my eyes, Get at me dog, Damien, Stop being greedy

AirMaxJohnny
Een Hip-Hop classic dit , en misschien wel één van de beste intro's die je kan bedenken....
DMX z'n debuutalbum en wat voor één!!!!
Dit is één van die albums die Hardcore Rap ook bij het grote publiek bekendmaakte....

DMX op zijnbest. Het enigste album van hem wat ik eigelijk over de hele lijn kan appreciëren. STrakke donkere beats en die stem van schuurpapier doen het em wel.
Fav. nummers: Crime story, look thru my eyes, niggaz done started some==> DMX zijn rhyme is zo goed op dit nummer

Beste intro op een album ooit by the way

avatar van MB23
Geof schreef:
Beste intro op een album ooit by the way

100% mee eens!

avatar van Dirruk
Geweldige intro uiteraard maar ook zeker een goed debut. Dmx is toch een klasse apart met dat rauwe hardcore rap van hem. Ruff Ryders Anthem is toch wel 1 van mijn favorieten. Stop Being Greedy en Get At Me Dog zijn ook erg goed.

avatar van KILLERBEE99
DMX beste die ik tot nu toe gehoort heb, staan veel leuke tracks op.

avatar van blunt187
Ruff Riders Anthem!!!!

avatar van Jar0on
Veel goede tracks maar de beats die DMX altijd gebruikt word ik beetje gek van, wel paar gevoel/story tracks op die ik geweldig vind! 4*

avatar van Booyo
De meeste hiphop dat ik als tiener luisterde vind ik nu drie keer niks meer. Zeker van een DMX had ik dit dan ook verwacht. Maar, tot mijn grote verbazing is dit zeker geen slecht album! Een nummer als Damien.. Blijf gewoon ontzettend vet.

PriestMaiden
Eén van de hip hop albums die je moet checken heb ik eens horen vallen in een vroegere vriendenkring. Het album valt wel goed mee, maar ik heb al betere gehoord.

avatar van DarkoMarco
DMX 2e album die ik helemaal ga luisteren, ik kreeg zijn eerste niet helemaal weg. Maar dit album is in 1x geluisterd.
En hier blijf je ook naar luisteren. In pricipe hebben alle nummers kwaliteit.

- Intro (idiote naam voor zo'n geweldig nummer)
- Ruff Rhyders Anthem (Toch wel het nummer wat, heel veel vuur heeft)
- Look Thru my eyes (Zielig nummer, netjes hoor)
- Let Me Fly (Lyrics heel mooi)
- X-Is Coming (DMX komt met een aparte intro, laat daarna het langzaam opbouwen)
- Damien (Lekkere beat, duister)
- How's it goin'down ( oldskool beat =) )
- Stop breing Greedy (Klinkt alsof de beat zo van een castlevania achtige game is geplukt )
- I can feel it (Wat een mooi nummer zeg, damn)

DMX komt duidelijk voor mij met een van de beste albums in de Hip-Hop Genre (zo vond ik het album ook op het internet)

De nummers die ik niet heb opgenoemd, zijn niet slecht maar ook heel goed. Maar de bovenstaande zijn toch voor mij de betere.

*4,5

DMX ALTIJD HARD!

avatar van Shelter
DarkoMarco, je vergeet get at me dog, die is lekker rauw

avatar van DarkoMarco
Maar ik vind de andere een stukje beter Shelter

avatar van Shelter
ok just checking if you missed one

avatar van Jar0on
En je vergeet ATF, geniaal nummer!
BOOM BOOM BOOM OPEN THE DOOR ATF!

avatar van DarkoMarco
Uuhm ik kan heel het album dan gewoon beter opschrijven tis geweldig album, ik geef alleen mijn lievelings nummers op

Gucci-Mane
DMX komt in de game en brengt klassieke album uit. Waarom? Het verandert de rapgame and concurreert zich met P.Diddy Bad Boys.

Het album is hard , en heeft veel bangers. Ruff ryders anthem is ook echt een hitje.

For my dogs.

avatar van Shelter
dikke lol hier, elk hiphop album met een update hier komt van Gucci met de tekst: classic, changed the game

avatar van Ralph.

soer1988 schreef:
RIP DMX!!

Word.

avatar van Deranged
Rauw en vuig in het duister maar warmbloedig en erger dan echt.

Een turbulent mens met een mooi hart welke zeker zijn onmiskenbare stempel heeft gedrukt op de game.