DMX - ...And Then There Was X (1999)

Label: Ruff Ryders

1. The Kennel (Skit) (0:36)
  2. One More Road to Cross (4:20)
  3. The Professional (3:35)
  4. Fame (3:37)
  5. Alot to Learn (Skit) (0:39)
  6. Here We Go Again (3:52)
  7. Party Up (Up in Here) (4:28)
  8. Make a Move (3:33)
  9. What These Bitches Want (4:13)

met Sisqo

10. What's My Name? (3:52)
  11. More 2 a Song (3:42)
  12. Don't You Ever (3:48)
  13. The Shakedown (Skit) (0:35)
  14. D-X-L (Hard White) (4:21)

met Drag-On en The LOX

15. Comin' for Ya (4:02)
  16. Prayer III (1:59)
  17. Angel (5:07)

met Regina Bell

18. Good Girls, Bad Guys (3:55)
avatar van Reijersen
Ik was af en toe wel gecharmeerd van de blaffende stijl van DMX en vond stiekem het nummer met Sisqo best cool. Maar als nu luister ik er eigenlijk helemaal niet meer naar.

2 sterren.

avatar van Boermetkiespijn
Hard en duister album, dat ik in die tijd met veel plezier heb geluisterd. Ik denk dat ik bij mijn voorgangers aansluit door te zeggen dat dit het beste album van DMX is. Veel tracks van dit album luister ik al zo'n 20 jaar regelmatig, en dat gebeurt niet snel. "One More Road To Cross", "The Professional", "Here We Go Again". "Party Up (Up In Here)" is door mij denk ik wel het vaakst beluisterd van dit album, het was dan ook echt een hit. "What These Bitches Want" behoort tot dezelfde categorie, evenals "What's My Name", waarvan de beat is gemaakt op een sample van Richard Addinsell. Moet zeggen dat ik dol ben op beats met samples uit klassieke muziek. "Don't You Ever" heb ik ook grijs gedraaid. "Comin' For Ya" heb ik ook altijd een harde track gevonden, al heb ik de intro die ervoor zit nooit kunnen plaatsen. In "Prayer III" spreekt DMX een gebed uit, net als op vorige albums. Dit heb ik altijd merkwaardig gevonden, vooral door de boodschap van de tracks er omheen. Ik kan het absoluut waarderen, maar vind het in de context van zijn muziek altijd een beetje vreemd overkomen. Aan de andere kant: hij doet niet stiekem over wat hem bezig houdt. Het gebed vloeit over naar het nummer "Angel", waarin hij in zijn gebed wordt bijgestaan door een engel. Het album wordt afgesloten met "Good Girls, Bad Guys" - de beat is opgebouwd uit samples uit "Call Me" van Skyy. Een vreemde afsluiter na het voorafgaande, als de volgorde anders was geweest, zou het verhaal in mijn optiek mooier zijn. Al met al een album vol klassiekers.