Warren Zevon - Bad Luck Streak in Dancing School (1980)

Label: Asylum

1. Bad Luck Streak in Dancing School (3:01)
  2. A Certain Girl (3:08)
  3. Jungle Work (3:59)
  4. Empty-Handed Heart (3:16)

met Linda Ronstadt

5. Interlude No. 1 (0:26)
  6. Play It All Night Long (2:53)
  7. Jeannie Needs a Shooter (3:55)
  8. Interlude No. 2 (1:08)
  9. Bill Lee (1:37)
  10. Gorilla You're a Desperado (2:47)
  11. Bed of Coals (5:04)
  12. Wild Age (4:19)
EVANSHEWSON
Niet zo gekend of populair als zijn voorganger Excitable Boy, maar wel een zeer degelijk werkje van deze fijne singer-songwriter die altijd redelijk ondergewaardeerd gebleven is bij pers en publiek. Gelukkig niet bij collega-artiesten, waar hij terecht altijd op handen is gedragen en met respect bejegend is !
De titelsong is hilarisch, alsook Jeannie Needs a Shooter !
Mooi degelijk werk - 4 sterren ****

avatar van Poles Apart
Dat deze het hoge niveau van z'n twee voorgangers niet weet te halen is waar, het manco is vooral het wisselvalligere songmateriaal.

Het titelnummer, "Jungle Work", "Play It All Night Long", "Jeannie Needs A Shooter", het aanstekelijke en grappige "Gorilla You're A Desperado" en zeker ook "Bed Of Coals" steken er boven uit.

"Empty-Handed Heart" is ook niet bar slecht, al klinkt het af en toe als een afdankertje van John Cale.

De cover van "A Certain Girl" had van mij echter niet gehoeven, "Bill Lee" is ook een echt niemandalletje, en zo zijn er nog een paar slappere songs, maar ze zijn gelukkig in de minderheid.

Het eindoordeel valt dus positief uit, Zevon heeft ook nooit een belabberde plaat afgeleverd, maar tot z'n beste werk behoort "Bad Luck Streak In Dancing School" niet.

Grandpa pissed his pants again, he don't give a damn. Geweldig.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Wat mij het meest van al tegenstaat, zijn die twee - gelukkig korte - interludes. Verder ben ik volop aan het genieten van mijn reis in Zevonland. Play It All Night Long is hierop mijn favoriet samen met Jeannie Needs A Shooter. Ik vind hem ook een beetje minder maar gelukkig blijven de teksten tot de boord gevuld met bijtend sarcasme, haast tegen vitriool aan. Warren Zevon wordt mijn favoriete morgen-kost.

avatar van kort0235
Zeker niet minder dan zijn voorgangers!
Bijna llemaal goede songs van deze Warren Zevon.
Nummers die er voor mij uitschieten zijn: Jeannie needs a shooter, Bed of coals, en Gorilla, you're a desperado. Geniale tekst!!

Deze LP zag ik liggen bij een kringloopwinkel voor 1 euro. Onbegrijpelijk. Meestal zijn dit soort goede platen meteen weg. Misschien kennen veel mensen Warren Zevon niet eens, daar hou ik het maar op.
Voor mij in ieder geval een buitenkansje!

avatar van brandos
kort0235zegt:
Zeker niet minder dan zijn voorgangers!
Nou zijn titelloze tweede album is toch nog wel een stukje beter en ook de opvolger 'The envoy' waardeer ik hoger. 'Empty-Handed Heart' is natuurlijk geweldig en aan de productie is ook de nodige zorg besteed met alle strijkjes vandien. En alles blijft verder ook wel ruim boven de veilige middelmaat. Maar toch niet zijn meest geinspireerde werkstuk.

avatar van blaauwtje
Nav het bericht dat Springsteen Jeannie needs a shooter op zijn nieuwe album zet , deze maar weer eens op gezet, wat een genot om te luisteren, behalve Jeannie staan hier natuurlijk veel meer pareltjes op, met schitterende teksten( Sweet home Alabama play that dead band’s song) Luister ook eens naar het indrukwekkende Jungle work( three young men, in a russian tank with a Little m 10) wat is er überhaupt veranderd in 41 jaar.
Deze blijft voorlopig nog wel even in de buurt van mijn platenspeler.

avatar van Germ
Germ (crew)
Bed of Coals lijkt in de coupletten wel wat op Changes van Black Sabbath, mooie song overigens met een onversneden country refrein.

avatar van Tonio
Het zoveelste prima album van Zevon. De - iets veranderde - cover van Jeannie needs a shooter door Bruce Springsteen heeft een achtergrond: Warren was een zogenaamde musician's musician en had vele muzikale vrienden. Toen hij in 2002 te horen kreeg dat hij nog maar drie maanden te leven had wilde hij zoveel mogelijk muziek maken. Het proces van het maken van het album The Wind heeft hij tevens laten filmen. Het resultaat is te zien in de hartverscheurende docu Warren Zevon - VH1(Inside)Out - (full documentary) - YouTube.

Tijdens het opnemen kwamen zijn muzikale vrienden langs om mee te spelen, waaronder onder andere Don Henly, Tom Petty en Jackson Browne. Bij een van de nummers wilde het niet zo vlotten. Totdat Bruce even kwam binnen wippen, tussen twee gigs door. Vroeg waar ze mee bezig waren, vernam het probleem, gorde zijn gitaar om en trok het nummer 'los'.

avatar van Tonio
Ik had weer eens zin in de muziek van Warren Zevon. En dan draai ik er meestal wel een paar albums achter elkaar. Dit keer een greep in zijn vroegste oeuvre.

Deze Bad Luck Streak in Dancing School is minder dan de twee voorgangers, maar dan ook maar een klein beetje minder.