Chino XL - RICANstruction: The Black Rosary (2012)

Label: Viper

1. Rain (Interlude) (0:28)
  2. Father's Day (4:14)
  3. Eight Beginnings (1:35)

met Mystic

4. Have 2 (2:54)
  5. It's Not Too L8te (3:11)
  6. Wicked Church (4:25)
  7. Silent Art Child (5:05)
  8. Broken Halo (3:13)
  9. Anything (3:49)
  10. Hell Song (3:34)

met Tech N9ne

11. Bad Man Bible (5:05)
  12. Mama Told Me (4:31)
  13. Afraid of Nothing (4:22)
  14. Can Be (4:18)
  15. Arm Yourself (5:24)

met Sick Jacken, Immortal Technique en D.V. Alias Khryst

16. No Damn Good for Me (Scarlet Intro) (1:55)
  17. Sleep in Scarlet (5:15)
  18. Nahh (4:59)
  19. Eye (4:16)
  20. Reguarding Elizabeth (Save Me) (3:55)

met Travis Barker

21. Black Rosary 8am (1:22)
  22. Closer to God (5:04)
  23. Little Man (4:46)
  24. Figure It Out (5:13)
  25. Xross Your Heart (3:05)

met Bun B

26. Buried in Vocabulary (5:22)

met Horseshoe G.A.N.G.

27. Missing You 8pm (Interlude) (1:52)
  28. Crazy Love (3:48)
  29. Take It Back (4:19)

met Rakaa Iriscience en Roc Marciano

30. N.I.C.E. (4:15)
  31. Kings (3:35)

met Big Pun

32. 90 Bars of Intervention (3:53)
  33. The Hype Man (Interlude) (1:38)
  34. Latino's Stand Up [Remix] (4:09)

met Sick Jacken, B-Real, Thirstin' Howl III, Sinful en Kid Frost

35. Gone (4:40)
avatar van Elohim
Wat een heerlijk album is dit!

Met de juiste producties (melodieën zijn vaak best vet, maar die drums kunnen soms echt niet) had dit een klassieker kunnen zijn. Ik denk dat ik best een grote Chino fan kan worden. Fan van dit album ben ik al. Elke track is óf een heel vet verteld verhaal, óf een track vol met heerlijke punchlines.

Bun B, Rakaa en Roc zijn een paar features die hij echt achterwege kunnen laten van mij. Bun B heeft een dope stem, een idioot vette flow, maar ik luister Chino niet voor de flow. Chino luister ik voor de teksten, en dan is Bun B toch maar een klein jochie naast de grote Chino. Ook Rakaa en Roc zijn niet erg aangename onderbrekingen van de lyrics van Chino.

Ik ben op dit moment geneigd te zeggen dat Chino de punchlinekoning is, en daarna ook één van de beste storytellers is: Father's Day, Mama Told Me, Reguarding Elizabeth (Save Me) en Little Man zijn ongeëvenaarde tracks in mijn ogen. Misschien zou ik Dance With the Devil erboven kunnen zetten, maar dat ligt aan de beats. Chino heeft gewoon niet de juiste productie.