Devin Townsend Project - Epicloud (2012)

Canada
Metal / Rock
Label: HevyDevy

1. Effervescent! (0:44)
  2. True North (3:53)
  3. Lucky Animals (3:21)
  4. Liberation (3:21)
  5. Where We Belong (4:27)
  6. Save Our Now (4:08)
  11. Lessons (1:07)
  12. Hold On (3:57)
  13. Angel (5:54)
  14. Epicloud * (6:07)
  15. Believe [Demo] * (4:06)
  16. Happy Birthday [Demo] * (4:37)
  17. Quietus [Demo] * (5:35)
  18. Heatwave [Demo] * (3:37)
  19. Love Tonight [Demo] * (4:49)
  20. The Mind Wasp [Demo] * (4:40)
  21. Woah No! [Demo] * (4:12)
  22. Love and Marriage [Demo] * (4:03)
  23. Socialization [Demo] * (7:19)
  24. Little Pig [Demo] * (4:53)
avatar van Don Cappuccino
Devin Townsend trakteert ons voor de tweede keer in 2012 met een release, nu is er weer nieuwe muziek. Het album moet aan de poppy kant zijn en wie Devin op Twitter volgt las dat hij even flink in de knoop zat en zelf twijfelde of het album niet te poppy was. Op Addicted liet hij al horen dat een poppy Townsend ook prachtig is dus ik heb hier echt zin in!

avatar van Gloeilamp
Weer een nieuwe release! Hij blijft ons maar trakteren op fantastische muziek. Ben wel benieuwd naar de poppy kant van Devin. Kan niet wachten!

avatar van Tha)Sven
Ik zit meer te wachten op Ghost II.

avatar van Metalhead99
Ah! De nieuwe DTP! Ik ben benieuwd! Al zit ik ook wel te wachten op Ghost II...

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels is Lucky Animals al te beluisteren als radiorip.

Het nummer is straight foward met een heerlijke stampende groove. De riff en de tekst blijven gelijk in je kop hangen. Een zeer goede voorbode voor wat er nog gaat komen. De samples van de nummers klonken ook erg goed.

Ook ik ben zeer benieuwd naar Ghost II. Het is een grote kans dat Townsend die als download gaat weggeven.

avatar van CWTAB
hopelijk dan wel de volledige ghost 2 en niet enkele tracks zoals bij deconstruction...

de limited edition van Epicloud met bonus cd, bevat volgende nummers:

01. Believe [demo]
07. Woah No! [demo]
08. Love And Marriage [demo]
09. Socialization [demo]
10. Little Pig [demo]

dusja geen enkel nummer van ghost 2, bovenstaande nummers lijken ook niet van dit album afkomstig... best benieuwd....

avatar van Don Cappuccino
Het label stemde niet in met een dubbel album en daarom is de tweede disc rauwer gemixt. Hetzelfde gebeurde met Ghost II maar die is nog niet eens uit. Schandalig van het label. Die weten toch wel dat Townsend-fans trouwe fans zijn en het kopen?

Townsend zei zelf op Twitter dat je het album het beste eerst kan beluisteren voor dat je hem koopt. Hij noemt het een love it or hate it-plaat.

avatar van Goldhand
Hier vind je de online listening party

YouTube - EPICLOUD LISTENING PARTY!

avatar van Don Cappuccino
Er wordt doorheen gepraat. Dat ga ik echt niet beluisteren!

Als je er een beetje inzit komt Townsend er doorheen praten. Ik wacht nog even. Het is mooi dat het album al te horen is maar de manier waarop het wordt gedaan vind ik niet echt geweldig.

Don Cappuccino schreef:
Er wordt doorheen gepraat. Dat ga ik echt niet beluisteren!

Het is jammer inderdaad dat er doorheen gepraat wordt, maar zoals Townsend geloof ik zelf al aan geeft moest dat nu eenmaal van het platenlabel. Het was dus zeg maar dit of niks.

avatar van Don Cappuccino
Alweer dat platenlabel? Die hebben er ook al voor gezorgd dat de tweede CD van Epicloud rauwer gemixt is en dat Ghost II nog steeds niet uit is.

avatar van Metalhead99
Hij is gelekt op het web, ik hoop niet dat het die versie is die op youtube stond, want dan schiet het nog niet op...

avatar van Metalhead99
Het is dezelfde versie... Dat word nog even wachten dus.

avatar van Scython
Maar nu niet meer....

avatar van Don Cappuccino
Ik heb hem net voor de eerste keer gehoord en ik vond hem goed. Het is even een beetje wennen want dit is toch wel het meest poppy album dat Townsend heeft gemaakt. Het songmateriaal is in ieder geval heel sterk. Deze ga ik zeker kopen.

avatar van snarf349
Als ik het goed hoor heeft mevrouw Anneke van Giersbergen een behoorlijk groot aandeel (zowat alle nummers) op dit album. Al heeft ze het niet echt nodig, maar de gebruikelijke galm-sound van mister Townsend past wel goed bij haar stem.
Het is een goed album geworden, staan geen missers op en duurt precies lang genoeg.

avatar van Metalhead99
De eerste luisterbeurt viel niet tegen. Ik ben het met Don eens dat dit wel het meest poppy album is dat Devin tot op heden gemaakt heeft, maar op de één of andere manier kan hij dat maken zonder "te soft" of te ongeloofwaardig te gaan klinken.

avatar van Don Cappuccino
Dit is een popalbum maar dan met die enorme geluidsmuur die Townsend zo kenmerkt. Het is een groeier, ik vind vooral Where We Belong en Save Our Now hele goede nummers.

avatar van Don Cappuccino
De bonus-CD is behoorlijk anders dan het album. Je hoort eigenlijk alle elementen van de muziek van Townsend (Ghost, Deconstruction, Addicted!, Ki) in meesterlijke nummers. Het zijn echt geen demo´s, het is net zo goed als Epicloud. Socialization is echt beestig!

avatar van snarf349
Don Cappuccino schreef:

Geweldige bonus-cd. Daar kunnen heel wat artiesten een puntje aanzuigen.

avatar van Don Cappuccino
Ik ga zeker de 2-cd editie bestellen. Epicloud is echt een van de betere albums van dit jaar. De eerste CD is een heerlijke verzameling popmetal op een positieve manier met een geluidsmuur van jewelste. De tweede CD pakt dus meer terug op het vierluik. Heatwave heeft flink wat weg van Trainfire, ik word echt heel erg blij van dat refrein! Devin Townsend heeft echt een eigen geluid en dat kun je niet van veel hedendaagse artiesten zeggen.

avatar van Don Cappuccino
Het is dat Devin Townsend bekend staat als herriemaker wat natuurlijk onterecht is. Anders zou Epicloud zou de hitlijsten beklimmen.

Deze schijf is namelijk het meest poppy die Townsend tot nu toe heeft uitgebracht. De focus ligt echt op de liedjes en de melodielijnen. Op Addicted! liet Townsend al horen dat hij dit beheerst maar nu zet gaat hij nog een stap verder.

Alles is episch, wat een geluidsmuur! Er is een koor aanwezig dat zorgt voor dat larger than life gevoel. De riffs van Townsend zijn breed, zwaar en zeer melodieus. Hij schreeuwt bijna niet op dit album en dat maakt echt niks uit. Deze man zingt zo gevoelig en mooi. Deze poprichting zou ik bij sommige artiesten echt niet waarderen maar Townsend komt er mee weg. Misschien is dit wel mijn favoriet van hem samen met Ghost, ook al zo´n aparte plaat.

Ik heb de 2-cd editie besteld want het tweede schijfje (Epiclouder) doet eigenlijk niet onder voor de eerste CD. Hij is iets minder geproduceerd maar dan blaast hij nog steeds de meeste producties weg. Hier hoor je Ki, Addicted, Deconstruction en Ghost. Heatwave is mijn favoriet. Het volgende album moet een soort van blues/country saloonalbum worden en op dat nummer laat hij horen dat hij dat echt supergoed kan.

Epicloud is echt epic en loud. Dit is een hele goede instapper voor mensen die Devin Townsend niet kennen.

Die bonus cd... wat klinkt dat goed zeg!

avatar van james_cameron
De schizofrene alleskunner Townsend flikt het weer: Epicloud is zijn zoveelste pareltje. Weliswaar iets meer 'poppy' dan voorheen, maar laat dat je niet afschrikken: de befaamde geluidsmuur is nog steeds alom aanwezig en het album is bij vlagen behoorlijk heavy. Hier en daar ook wat ingetogen momenten en de fraaie stem van Anneke van Giersbergen geeft het geheel wat meer kleur mee. De bonusdisc Epiclouder maakt het feest compleet- daar staan tien aanvullende demotracks op die slechts qua produktie wat onderdoen voor het eerste schijfje.

avatar van Apieknar
2 disc editie zal zeer binnenkort op mijn deurmat vallen. Ben enorm benieuwd. Lucky Animals klinkt in ieder geval erg goed.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb hem gisteren gehaald, de 2-cd editie. Ziet er geweldig uit!

avatar van Don Cappuccino
Voor de eerste keer weet Townsend in Nederland de album top 100 te bereiken. Epicloud komt deze week binnen op plaats 88. De hitlijsten beklimmen is overdreven maar dit laat zien dat Townsend een stuk bekender begint te worden!

avatar van Fake_world
De clip van 'lucky animals' toegevoegd, vanop devin's officiele kanaal. Ik nomineer de clip nu al voor "clip van het jaar!"

avatar van andnino
Correct me if I'm wrong, maar volgens mij zijn de vrouwelijke vocalen op dit album van Che Dorval, niet van Anneke van Giersbergen.

Nope, toch echt ingezongen door Anneke van Giersbergen