Pro-Pain - Straight to the Dome (2012)

Metal / Punk
Label: Sunny Bastard

1. Straight to the Dome (1:34)
  2. Payback (2:43)
  3. Nothing Left (2:35)
  4. Bitter Pill (3:28)
  5. Pure Hatred (3:24)
  6. Sucks to Be You (3:30)
  7. Bloodlust for War (3:43)
  8. A Good Day to Die (3:46)
  9. Fallen Son (3:54)
  10. Judge (3:01)
  11. Zugabe! (3:52)
  12. Egg Raid on Mojo * (1:17)
  13. Destroy the Enemy [Original Demo Version 2010] * (4:46)
  14. Stand Tall (20 Years of Hardcore Tour 2011) * (2:49)
  15. Pound for Pound [Live in Sittard, NL 2001] * (3:41)
avatar van JacoBaco
Kom maar op! Pro-Pain stelt zelden teleur!!

avatar van JacoBaco
Vandaag bezorgd via de post!

Heb al een aantal hele positieve reviews gelezen zoals deze:

PRO-PAIN – Straight To The Dome | Album / EP Reviews @ Metal Forces Magazine - metalforcesmagazine.com

Edit:
Eerste luisterbeurt zit erop! Gewoon een dikke vette hardcore plaat! Nog een paar luisterbeurten en ik kan er nauwkeuriger over oordelen. Tot nu toe is het goed!

avatar van JacoBaco
Ik vind Absolute Power al een vrij stevige plaat, maar dit is echt 35 minuten lang beuken. Straight to the Dome knalt er lekker in en weet dat niveau eigenlijk prima vast te houden. Het is weer het herkenbare Pro-Pain geluid, maar toch weer net even anders dan de eerdere albums. Dit keer ligt de nadruk echt vooral op de hardcore. Dat maakt het voor mij een hardcore/groove/metal plaat. Wat Pro-Pain ook gewoon is. Ook trakteert de nieuwe gitarist Adam Phillips die Tom Klimchuck heeft vervangen ons op een paar rete snelle solo's. Luister maar eens naar Pure Hatred (tevens mijn favoriete nummer) en nummers als Bloodlust for War en Zugabe. Die laatste is een beetje afwijkend van de rest. Beetje heavy metal achtig.

Er is ook nog limited edition met een cover van de Beastie Boys - Egg Raid On Mojo en nog 3 nummers live.

Dit is toch wel weer Pro-Pain op zijn best. Laat ik beginnen met een dikke 4 sterren! Klein nadeel is misschien toch wel een beetje dat veel nummers meer van hetzelfde zijn.

avatar van james_cameron
Op dit dertiende album klinkt de band compromisloos en heerlijk aggressief. De plaat raast als een orkaan over de luisteraar heen; slechts in een paar songs wordt er wat gas teruggenomen. De mengeling van hardcore en metal klinkt nog steeds zoals alleen Pro-Pain dat kan. Het is ook één van de weinige hardcore-bands die ik goed vind. Dit is in ieder geval absoluut één van de betere albums van de band, met uitsluitend sterke en opzwepende songs. Alleen afsluiter Zugabe! valt een beetje buiten de boot, door de meer melodieuze insteek. Wel een leuke song overigens.

avatar van Mr. B
Lekker vet album, Pure Hatred had zo op een Crumbsuckers plaat kunnen staan. Zugabe is ook gaaf, heerlijk met een soort Iron Maiden gitaarloopje.

avatar van Fza
Fza
Ik sluit me bij de eerdere reacties aan. Heerlijke plaat, lekker agressief met een goede mix tussen mid-tempo en up-tempo. Ben blij dat ze weer een nummer met vrouwelijke back-up vocals hebben (A Good Day to Die), da's een lekkere meezinger geworden.

Moet wel toegeven dat het even duurde voor bij mij het kwartje viel bij Zugabe, zal wel hun vaste toegift nummer worden in Duitsland. En de Beastie Boys cover is fantastisch! (enige oude punk nummer van de BB wat überhaubt de moeite waard is).

Een van mijn favoriete hardcore bands. Ik vind deze plaat zeker niet de beste. Er is te weinig afwisseling. Voor mij komen de beste nummers pas vanaf het laatste nummer 'Zugabe' en de bonustracks.
De stem van Gary Meskill is gelukkig wel goed. Er was een tijd dat zijn stem helemaal verkeerd was. Beetje waarom Agnostic Front ook niet mijn favoriete band is.