John Hiatt - Mystic Pinball (2012)

Roots / Rock
Label: New West

1. We're Alright Now (4:23)
  2. Bite Marks (3:37)
  3. It All Comes Back Someday (3:38)
  4. Wood Chipper (4:36)
  5. My Business (3:07)
  6. I Just Don't Know What to Say (4:38)
  7. I Know How to Lose You (3:49)
  8. You're All the Reason I Need (3:47)
  9. One of Them Damn Days (2:46)
  10. No Wicked Grin (3:56)
  11. Give It Up (4:09)
  12. Blues Can't Even Find Me (3:35)
avatar van potjandosie
weer eens meermalen beluisterd maar blijf "Mystic Pinball" toch 1 van de mindere "Hiatt" albums vinden.
de doorsnee stevige (blues) rock van nummers zoals "Bite Marks", "My Business", "You're All The Reason I Need" en "One of Them Damn Days" wil niet beklijven, zoals ook de melodieën van "Wood Chipper" en "Give It Up" niet of nauwelijks de middelmaat ontstijgen. relatief veel 3 sterren nummers.

de prachtig ingetogen ballad "No Wicked Grin" ervaar ik als het enige 5 sterren nummer met als goede tweeden de andere ballad "I Just Don't Know What to Say", het mid-tempo "I Know How to Lose You" en de folk/blues van de afsluiter "Blues Can't Even Find Me" met een fraaie dobro partij van Doug Lancio.
deze 4 nummers brengen het gemiddelde omhoog. vandaar 3,5 sterren voor dit wisselvallige album.

John Hiatt heb ik ooit live tijdens het Take Root festival in Groningen een wat plichtmatig solo akoestisch concert zien geven. had hem graag een keer met zijn eerdere band The Goners met meestergitarist Sonny Landreth horen/zien optreden. dat soort vuurwerk blijft op "Mystic Pinball" achterwege.

Album werd geproduceerd door Kevin Shirley
Recorded at Ben's Studio, Nashville, Tennessee