The Smashing Pumpkins - Pisces Iscariot (1994)

Label: Virgin

1. Soothe (2:36)
  2. Frail and Bedazzled (3:17)
  3. Plume (3:37)
  4. Whir (4:09)
  5. Blew Away (3:32)
  6. Pissant (2:31)
  7. Hello Kitty Kat (4:32)
  8. Obscured (5:22)
  9. Landslide (3:10)
  10. Starla (11:01)
  11. Blue (3:19)
  12. Girl Named Sandoz (3:34)
  13. La Dolly Vita (4:16)
  14. Spaced (2:23)
  15. By June [Ignoffo Sessions / 2012 Mix] * (2:09)
  16. My Dahlia [Ignoffo Sessions / 2012 Mix] * (3:47)
  17. Jesus Loves His Babies [Gish Sessions Rough Mix] * (2:57)
  18. Cinnamon Girl [Ignoffo Sessions / 2012 Mix] * (2:40)
  19. Glynis [2012 Mix] * (4:54)
  20. Crawl [Gish Sessions Outtake] * (6:55)
  21. Cinder Open [Eddy St. Demo / 2012 Mix] * (3:36)
  22. Blissed [Sadlands Demo / 2012 Mix] * (3:13)
  23. Slunk [Live] * (2:36)
  24. Jackie Blue * (3:56)
  25. Venus in Furs [Live] * (4:35)
  26. Translucent [Sadlands Demo / 2012 Mix] * (3:46)
  27. French Movie Theme [Siamese Sessions Outtake] * (1:55)
  28. Purr Snickety [Gish B-sides Session Outtake] * (2:49)
  29. There It Goes [Demo / 2012 Mix] * (5:18)
  30. Vanilla [Ignoffo Sessions] * (2:50)
  31. Why Am I So Tired? [Live in Studio Demo] * (15:14)
avatar van manic
Met name de prachtige uitvoering van Landslide doet 't 'm voor mij.
Er staan helaas iets teveel niemendalletjes op. De sterkste nummers kende ik al van de Lull Ep.

pabostudent
Dit album vind ik niet zo'n sterke zet van de Smashing Pumkins, een zeer zwakke plaat.
Dit album behoort tezamen met Adore en Machina tot de zwakkere albums van de Smashing Pumpkins.

Beste nummer van deze cd is imo "Landslide".

pabostudent schreef:

Beste nummer van deze cd is imo "Landslide".

Maar een nummer als Starla maakt het dan toch echt wel helemaal goed hoor. Maar inderdaad iets te veel opvullers. Toch liever dit album dan Machina............

Het is meer een verzamelaar van b-kantjes en afdankertjes dan een echt studio-album. Maar Starla is inderdaad prachtig. En moet het niet Frail and Bedazzled zijn? (ipv Trail?).

herman schreef:

Ja inderdaad Frail and bedazzled, vonden mijn ouders zo'n leuk nummer....NOT !!! Wat heb ik daarop lopen pogoen in mijn kamertje

avatar van Dielie
ik heb dit album altijd evengoed gevonden als Siamese Dream, jaren later wijzigt mijn mening wel, maar dit zijn echte Pumpkins-nummers voor mij, ik heb iets tegen de term b-kantjes hehe toch wel een 4

avatar van Amongvedder
Lekker plaatje. Vooral Landslide, Starla, La Dolly Vita, Frail and bedazzled en Pissant!!!

avatar van Koerok
Minder, maar toch nog wel een aantal mooie nummers. beter dan Adore en Machina...

avatar van fluidvirgo
Een onverwacht mooi schijfje met leftovers/B-kantjes. Een aantal prachtige songs uit de hoogtijdagen van Billy Corgan. Obscured is mijn favoriet, tezamen met Starla en Whir.

avatar van fluidvirgo
De grap is overigens dat de plaat voor mijn gevoel toch als een geheel klinkt en niet als een bijeengeraapt setje b kantjes. Echt uit een tijd dat b kantjes ook nog zeer de moeite waard waren! Eigenlijk ervaar ik dit als een volwaardig album...

****

Ik geef het vier sterren. PI laat zien dat de B-sides van de Pumpkins net zo goed zijn. Starla, Whir en Obscured zijn drie van mijn lievelings-Pumpkins liedjes. Daarnaast zijn er nog vette rockers als Hello Kitty Kat.

avatar van Sundance
Zal hem maar weer eens opzetten, na één of twee draaibeurten is ie in de kast terechtgekoemen en er nooit meer uitgeweest.

avatar van Raggie
Ik vind het in tegenstelling tot de meesten hier een sublieme B kanten cd. Uit de tijd van Siamese Dream dus op dat moment was deze band echt geweldig.

Echt een geweldige mix van zeer breekbare nummers als Soothe, Obscured en het prachtige Landslide en ook de knetterharde tracks Pissant en Hello Kitty Kat (oo wat kan ik hier nog steeds los op gaan!, N.B live opname is het!) zijn geweldig. Blue vind ik ook een fantastische plaat, net als het 11 minuten durende pareltje Starla.

Net als Siamese Dream een dikke 5

avatar van jellorum
ik kan moeilijk mijn favoriete nummers aanvinken, ik vind ze namelijk allemaal erg goed
starla, hello kitty kat, whir, obscured, enz. en natuurlijk de prachtige cover van landslide
deze konden ze gerust als een volwaardig album uitbrengen, niet?

avatar van Klumpie
jellorum schreef:
deze konden ze gerust als een volwaardig album uitbrengen, niet?

Ja en voor mij is het ook een volwaardig album. Ik heb nergens het gevoel dat ik naar een verzameling b-kantjes zit te luisteren. Frail and Bedazzled, Whir, Hello Kitty Kat, Landslide en Starla zijn voor mij de toppers van dit album. 4*

avatar van thetinderstick
Dit vind ik eigelijk gewoon een hele goeie plaat. Persoonlijk vind ik hem beter dan Machina en Zeitgeist (en wellicht ook Adore). 'Soothe', 'Frail & Bedazzled', 'Hello Kitty Kat', 'Obscured', 'Landslide', en zeker ook 'Starla' zijn werkelijk fantastisch. Op het eind een paar mindere nummers maar toch dik 4*

avatar van vin13
fluidvirgo schreef:

****

Sluit me hier volledig bij aan, vind hem net zo goed als Siamese dreams. Landslidecover van Fleetwood mac is goed gedaan.

avatar van Pinsnider
Ach, ach, ach... Zojuist het laatste Pumpkin-product toch maar eens geprobeerd (American Gothic), en die deed me meteen terug verlangen naar de tijd dat EP-tjes en B-kantjes bijna minstens zo briljant waren als het reguliere werk... American Gothic ga ik niet eens behandelen of becijferen. Het doet me veel te veel pijn om aan deze prachtband van weleer een welverdiende 1,0 uit te delen...
Nee, dan Pisces Iscariot: B-kantjes en afdankertjes.... Afdankertjes..??
Een schitterende opmaat voor hun meesterwerk Mellon Collie: pissige rockers (pissant), psychedelische muziekstukken (Starla) en prachtige fluisterliedjes (Whir). En dan de begeleidende tekst in de platenhoes: verontschuldigend, verklarend, enthousiast, oprecht...
De plaat doet me denken aan de tijd dat ik als verkoper op de CD-afdeling van V&D stond en op rustige ochtenden met iemand van de bewaking stond te bespreken hoe briljant de Pumpkins toch wel niet waren als DIT afdankertjes zijn... Heerlijke tijd... Ach, waren ze maar echt gestopt na Machina...

avatar van jellorum
of gewoon na Machina opnieuw een briljante plaat maken, dat ware ook leuk geweest....

avatar van OldRottenhat

mijn 3 favo

frail and bedazzled
landslide
starla

Je haalt me de woorden uit de mond

avatar van fluidvirgo
De laatste tijd ben ik dit album weer veel aan het beluisteren. En eigenlijk moet ik nu tot de verrassende conclusie komen dat dit mijn favoriete Pumpkinsalbum is. De trackindeling klopt, de songs zijn zonder uitzondering sterk en het album bevat een aantal hoogtepunten in Starla, Pissant, Whir, Obscured, het stille en breekbare Soothe en de Stevie Nicks cover Landslide.
Ik noem hier al het halve album op en dan heb ik het nog niet over de rest gehad. Heb het eigenlijk altijd al geweten, maar durf er nu eerlijk voor uit te komen: Mijn favoriete Pumpkinsalbum is een album met B-kantjes. Zegt alles over de kwaliteit van deze band die in deze periode op zijn piek verkeerde.
Volle mep en een plaats in mijn top 10! Sorry Michael...

*****

avatar van Ducoz
Ik vind dit toch wel een mooi album

avatar van James Douglas
Same here, het mag dan een samenraapsel van B-kantjes zijn maar zoals bekend waren die tot midden jaren negentig bijna net zo briljant (zo niet nog meer) als de albumtracks van de Pumpkins. Vooral die lieve fluisterliedjes raken een snaar. Bij het intro van Whir denk je dat je naar Tom Petty zit te luisteren las ik ooit op het net en wellicht symboliseert deze song wel de kwaliteit van dit samenraapsel. Corgan komt hier met een aantal briljante melodielijnen op de proppen. Ten slotte, moet de uitvoering van Landslide natuurlijk aangestipt worden, magistraal.

avatar van Joy4ever
No one else can do for you like you
And no one else fails like me
In my eyes I burn alive
Fly like a bird
No more words just you and I
High in the sky

Alleen voor "Landslide" al de moeite waard. Met daarnaast nog nummers als "Soothe" en "Starla" een dikke 4 sterren.
Ben het album weer vaker aan het luisteren, na een aantal jaren "in de vergetelheid". Zeker de moeite waard.

De gitaarsolo in Starla is al meer dan genoeg voor mij.

aERodynamIC schreef:

Lijkt me sterk: toen woonde ik niet meer bij mijn ouders

avatar van rtm
rtm