blink - Cheshire Cat (1995)

Punk / Rock

4. Touchdown Boy (3:10)
  5. Strings (2:25)
  6. Peggy Sue (2:38)
  7. Sometimes (1:08)
  8. Does My Breath Smell? (2:38)
  9. Cacaphony (3:05)
  10. TV (1:41)
  11. Toast and Bananas (2:42)
  12. Wasting Time (2:49)
  13. Romeo and Rebecca (2:34)
  14. Ben Wah Balls (3:55)
  15. Just About Done (2:16)
  16. Depends (2:48)
bono
Voor een begin is dit wel "mooie" punkrock. Wel wat rommelig meestal. Cheshire Cat is ook wel tof gevonden. 3,5*

Zeer geslaagd album van Blink 182. Tenminste nog lekkere rauwe punk-rock die ze later niet meer zullen halen. Vooral de nummers "Touchdown Boy" & "Ben Wah Balls" laten het ware geluid van Blink horen.

Lagwagon schreef:

helemaal mee eens, Blink zoals Blink klonk toen er nog geen miljoenen in werden gepompt door de grote platenmaatschapijen en toen ze nog speelden voor een kratje bier...

Cheshire Cat, stukje jeugdsentiment lekker rauw ongecompliceerde pretpunkrock helemaal niks mis mee! 4.5*

!Rebecca!
hmmm, deze valt me een beetje tegen, romeo and rebecca vind ik ronduit slecht....
ik heb beter van ze gehoord, jammer...

avatar van SoNick
1,0
Ik vind het niet veel, ondanks dat ik Blink vanaf Dude Ranch erg kan waarderen.

PriestMaiden
Album klinkt wat rauwer maar heeft toch het voldoende pretpunk gehalte waarin Blink 182 bekend is. Wel klinken de drums wat rommelig.

avatar van Anne Maaike
Dit album is niet zo goed als de latere albums van blink. Ze zijn naar mijn idee hier nog een beetje op zoek naar hun sound. Vanaf Dude Ranch lijken ze die wel te pakken te hebben.

avatar van Halcyon
Toen Blink nog garage-punk maakte. De sound variëert van hard en rauw tot ongecontroleerd, zowel wat instrumenten als wat de nazale zang van Delonge betreft. Soms schiet hij zelfs uit de toon, maar dat zijn net de spannendste momenten. Met de eerste drie nummers is het meteen raak. Zowel Carousel, M+M's als Fentoozler drijven op die puberale energie die deze band zo kenmerkt. De rest van het album haalt muzikaal misschien niet het niveau van deze nummers, al valt er qua melodiën en teksten genoeg te beleven.