Okkervil River - Black Sheep Boy (2005)

Label: Jagjaguwar

1. Black Sheep Boy (1:19)
  2. For Real (4:43)
  3. In a Radio Song (5:39)
  4. Black (4:39)
  5. Get Big (3:55)
  6. A King and a Queen (3:23)
  7. A Stone (5:23)
  8. The Latest Toughs (3:11)
  9. Song of Our So-Called Friend (3:23)
  10. So Come Back, I Am Waiting (8:03)
  11. A Glow (3:43)
op sommige nummers een nieuwe sound (wie had gedacht dat okkervil kon rocken?), een prima album!

avatar van Dielie
zijn die hoezen nu niet altijd fantastisch!

Mooiste hoes van het jaar!

avatar van Paalhaas
Net ontdekt! Mooi hoor. 3,5/5

avatar van Sander B.
Erg goed album dit! Doet me wat denken aan Neutral Milk Hotel en Bright Eyes. Vooral het nummer So Come Back, I am Waiting vind ik prachtig, kippevel nummer.

Deze maar ook de vorige en de vorige echt heel goed, het maakt mij niet zoveel uit onder welk genre je dit wil plaatsen, het is gewoon lekkere muziek. Samen met Neutral Milk Hotel de verlate ontdekkingen

jajaja, net wat mp3s geluisterd, klinkt veel belovend.
aangezien aeroplane toch een van mijn favoriete cds ooit blijft...en de vergelijking de plank zker niet mis slaat...

thanks voor de tip mensen!

luister vooral ook naar de debuutplaat van okkervil river!

avatar van lebowski
Wat een prachtige sfeervolle plaat, doet me heel erg denken aan Songs: Ohia dat ik nog niet zo lang geleden leerde kennen. Voorlopige favoriete track: Called Frind, met zo'n heerlijk meeslepend blazersarrangement, soort melo-mariachi. 4*

Erg mooi na 1 luisterbeurt. Vooral dat op-een-na-laatste nummer dat Sander B. al aanstipte is erg, erg fantastisch! Zeer intense muziek, en doet toch inderdaad bij vlagen wel denken aan Neutral Milk Hotel, vooral wanneer het iets meer gaat rocken.

ik vind het wel een beetje net niet neutral milk hotel. zit in dezelfde muzikale hoek, maar het is allemaal net niet zo mooi als neutral milk hotel.
maar goed, hij is op zich wel leuk als achtergronmuziekje zo nu en dan...

ik vind het inderdaad minder dan NMH maar op zijn eigen manier erg mooi die stem irriteert me soms wel

het nummer for the captain is echt een ambiance nummer!!niet te vinden op de albums maar echt wel de moeite...

avatar van Shangri-la
Ik heb dit album dus net ook ontdekt en vind hem erg mooi, de uitvoering van het Tim Hardin nummer Black sheep boy is fantastisch.

Sfeervol is inderdaad een mooie benaming voor dit album. Ook ik hoor er soms Neutral Milk Hotel in, maar ook Timesbold herken ik er een beetje in.
Shearwater doet me iets meer dan dit Okkervil River , maar mooi vind ik het zeker

avatar van musicfriek
Neutral Milk hoor ik er zeker niet in, maar vind dit wel stukken beter dan die band Wat een heerlijk album is dit! Laat jullie je niet afschrikken door de hoes (prachtig trouwens ), maar dit is echt prachtig. Ik hoor er van alles in terug eigenlijk, maar een eigen sound hebben ze zeker wel. Op naar de volgende Okkervil!

Vorige CD is trouwens wel tikkeltje beter.
Ben begonnen met deze, daarna de vorige. 'k Ga denk ik ook maar eens opzoek naar het nog oudere werk.

4* voor deze CD trouwens

avatar van musicfriek
Wauw, wat is For Real toch een waanzinnig goed nummer!

na Sufjan's Illinoise voor mij de beste plaat van 2005. Soms duurt het tot 2007 tot je daar achter komt. 5* maar liefst.

avatar van grovonion
Leuk album, ben dadelijk geneigd er 4* aan te geven. De laatste tijd merk ik dat mijn instelling tov muziek steeds positiever wordt. 't is ook te zien aan mijn gemiddelde score die recent van 3.25 naar 3.27 gegroeid is. Dat is waarschijnlijk voor een groot stuk te danken aan dit soort fijne ontdekkingen. Verder hoor ik de link naar Neutral Milk niet zo zeer maar vind ik wel dat de stem erg lijkt op die van Mark Eitzel (American Music Club).

avatar van otherfool
Black vind ik een erg lekker nummer, beetje ala Frames. Mooi clipje ook bij het sterke For Real! Binnenkort maar eens een algemene beoordeling.

avatar van otherfool
Helaas moet ik na een paar weekjes deze plaat toch redelijk vaak gedraaid te hebben tot de conclusie komen dat dit toch niet mijn bandje is. Genoemde songs blijf ik sterk vinden, maar voor de rest boeit het me gewoon niet. Songs als A Stone of A King and A Queen vind ik zelfs gewoon vervelend. 2*.

avatar van grovonion
Redelijk vaak draaien en dan tot de conclusie komen dat het beneden gemiddeld scoort, vind ik toch een erg hard oordeel. Maar goed: moet kunnen.

Het titelnummer is gewoon supermooi, ook het meest in de sfeer van hun vorige album, Down the River of Golden Dreams.

avatar van timhardt
Mooie plaat. Steekt momenteel in de lader en for real, black, get big, the latest thoughts.... 't klinkt allemaal evengoed.

alleen het voorlaatste nummer, So Come Back, I'm Waiting, luister ik niet altijd uit. Beetje jammer, zeker omdat het ook het langste nummer is, maar toch nog steeds 5 geweldige en 5 zeer goeie nummers over. 4*

avatar van timhardt
na zeven luisterbeurten zet ik hem toch op 4,5*: a king and a queen & a stone zijn toch prachtige nummers hoor!

avatar van Woody
Eindelijk! Het heeft even geduurd maar ben eindelijk dit album echt gaan luisteren. Elke keer als ik dit album opzette haakte ik na drie nummers af.

Het eerste nummer (Black sheep boy) vondt ik direct mooi maar een beetje kort. Dan komt daar achteraan een heel ander nummer, For Real, en dat nummer viel me enorm tegen.(Nog steeds vindt ik dat de grote misser van dit album)en daarna komt een beetje een beetje een opvullertje In a Radio. Tja.. toen maar weer afgezet.

Maar na aanleiding van de nieuwe cd en bijbehorende mp3's op de site was ik zo verrast dat ik dit album maar eens helemaal goed ben gaan luisteren. En wat blijkt? de rest is geniaal. Ik ben het nog aan het ondekken maar ,A Stone, Black springen er voor nu bovenuit.

conclusie: Als ze For Real er af hadden gelaten was ik hoger uitgekomen nu begin ik met 3,5 ster.

Woody schreef:

grovonion schreef:

Ik ook!

avatar van Woody
grovonion schreef:
Hoe smaken verschillen! Want dit vind ik net het beste lied op de plaat...

Tja.. Een kleine kanttekening; het nummer vindt ik niet eens zo heel slecht, zeker het einde is wel lekker. Het past naar mijn mening alleen niet zo goed op de cd.