Okkervil River - Black Sheep Boy (2005)

Label: Jagjaguwar

1. Black Sheep Boy (1:19)
  2. For Real (4:43)
  3. In a Radio Song (5:39)
  4. Black (4:39)
  5. Get Big (3:55)
  6. A King and a Queen (3:23)
  7. A Stone (5:23)
  8. The Latest Toughs (3:11)
  9. Song of Our So-Called Friend (3:23)
  10. So Come Back, I Am Waiting (8:03)
  11. A Glow (3:43)
avatar van musicfriek
Ik was een halfje gezakt met dit album, maar na herbeluistering gaat ie gewoon weer terug naar 4,5*. Ik vind met name de stem van de zanger zo heerlijk aandoenlijk lief. Ik had er gelijk een zwak voor. Black Sheep Boy is geniaal, For Real vind ik hun mooiste song op dit album, gevolgd door Called Friend (de muziek!!). Dank je wel, Lin, dat je deze weer even onder de aandacht hebt gebracht

avatar van Co Jackso
Wederom is dit niet het perfecte album van Okkervil River waar ik naar op zoek was. Een viertal nummers zijn praktisch perfect. Het gaat hier om For Real, Black, The Latest Thoughs en het prachtige So Come Back, I Am Waiting. Een aantal andere nummers willen mij maar niet voldoende raken. Een paar nummers (met name A Glow) vind ik zelfs iets te traag en te eentonig. Eigenlijk ben ik een beetje teleurgesteld, aangezien ik had verwacht dat dit mij echt zou kunnen raken. De snelle nummers zijn dus zeer overtuigend en opzwepend, terwijl een aantal trage nummers een volledig averechts effect genereren.

avatar van Tonio
Ik was destijds erg enthousiast over Okkervil River, zeker het trio Down the River of Golden Dreams, The Stage Names en dit album. Tijd dus om eens te horen of ik dit nog altijd vind.

En waar Down the River of Golden Dreams mij nu ietwat tegenviel, heb ik dat veel minder met deze Black Sheep Boy. Het is een wat rauwer album. Waar ik bij de voorganger meer het idee heb dat ze een 'mooi' album wilden maken, heb ik bij dit album het gevoel dat ze meer hun primaire gevoel de hoofdrol hebben gegeven.

En dat heeft tot gevolg dat ieder nummer weer een vonkje bij mij deed overspringen. Ik heb weer genoten. En ben nu benieuwd hoe dat met de opvolger gaat ...