Apollo Brown & Guilty Simpson - Dice Game (2012)

Label: Mello

1. Freezing Dice (0:21)
  2. Reputation (3:11)
  3. Let’s Play (3:13)
  4. One Man (3:28)
  5. I Can Do No Wrong (3:21)
  6. Potatoes (2:51)

met Torae

7. Change (3:14)
  8. Dear Jane (3:17)
  9. Lose You (3:02)
  10. Ink Blotches (3:04)
  11. Neverending Story (3:15)
  12. The Cook Up (3:46)
  13. Truth Be Told (3:26)
  14. Nasty (3:44)

met Planet Asia

15. Wrong Hand (3:18)
  16. How Will I Go (3:58)
avatar van Angelo
Na de plaat die Apollo maakte met O.C. is ook dit er één om naar uit te kijken, en Mello is altijd +1!

avatar van He$$el_01
Album met O.C. was een van de beste van dit jaar en Guilty was best sterk op het Random Axe album. Kan dus best leuk worden dit.

Interessant!

Rene1979
Dit gaat weer knallen..

Deze gaan we checken

avatar van Delars
Harde cover.

avatar van TimeforTruth

Man, man wat een track weer!
Dat was lekker wakker worden vanochtend

avatar van Kos
Kos
*juicht*

Mb.
Degelijk nummer.

avatar van Silky & Smooth
Is ie uit? Ik ben zeer benieuwd naar een nieuwe Simpson!

Rene1979
Yup althans te pindakazen

avatar van Flipm0de
Nooit geweten dat dit album in de maak was. Altijd een erg leuke verassing, nieuw Apollo Brown of Guilty Simpson album, helemaal als het nog een samenwerkingsalbum is

Slowchatberichtje verwijderd.

Hier te beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Wat een retegave plaat zeg! Toffe producties van Apollo Brown, precies zoals ik mijn boombap graag voorgeschoteld krijg. En daar past die heerlijke lome flow van Guilty Simpson natuurlijk prima bij.

Overigens:

Mello Music Group. MMG. Maybach Music Group. MMG. Dat kan geen toeval zijn.

avatar van Shelter
boom bap en guilty simpson, dat kan niet verkeerd gaan...ik ben geinteresseerd nu
Mooi ook dat Planet Asia erop staat, ben ik ook altijd wel een fan van

avatar van Flipm0de
Heel fijn album. Apollo Brown serveert iets mindere beats vergeleken met zijn samenwerking met O.C., maar geeft Guilty Simpson nog steeds heerlijk materiaal om volledig los op te gaan.

avatar van -marco-
Apollo Brown doet hier zijn trucje, maar wel verdomd goed. Guilty heeft een aangename flow welke heerlijk past over de beats van Brown.

Betere combi dan die met OC imo

Die apollo brown weer

avatar van Harderwiek
Ink Blotches is veruit het beste nummer van het album en misschien de beste van dit jaar. Wat een beat

avatar van MJ_DA_MAN
Aardig album. Apollo Brown zal nooit een imo topproducer worden, daarvoor vind ik hem simpelweg niet goed genoeg, maar hij levert bij vlagen goede beats op deze plaat met een paar aardige bangers. Guilty Simpson vind ik in principe een goede MC, maar dat is puur om zijn stem: zijn flow is vaak wat moeizaam (hij kan het overigens wel, maar laat dat te weinig horen) en tekstueel is het allemaal wat beperkt. Toch past ie goed op deze producties, al had ik liever wat meer gastoptredens gezien. Ondanks de beperkingen van beide artiesten resulteert deze combi in een aardige plaat die van mijn kant een 3,5* verdient.

Harderwiek schreef:

² geweldig nummer, geweldige beat. En net ervoor met lose you nog een prachtige track. Erg vet album, ik vind deze beter dan trophies. O.C. is eigenlijk de betere mc, maar de zware stem en lome flow van Guilty Simpson passen beter bij de producties van AB. Vette plaat ik begin bij 4* maar het zou een van de eerste 4.5* van het jaar kunnen worden!

avatar van Flipm0de
Halfje omhoog, replay value van deze plaat is tot nu toe enorm en wordt met elke luisterbeurt alsmaar beter.

avatar van Delars
Bam, wat een album!

avatar van He$$el_01
Na de eerste luisterbeurt best wel onder de indruk van dit album. Ik weet nog niet zeker of ik deze beter vind of de samenwerking met O.C, maar zeker is dat het twee van de beste Hip Hop albums van dit jaar zijn. Het album moest, voor mij in ieder geval, even op gang komen. De eerste nummers zijn vrij aardig, maar deden me nog niet heel veel. Vanaf het nummer met Torae kan ik echt geen slecht nummer meer vinden en zitten er zelfs een aantal tracks bij die van een dergelijk hoog niveau zijn dat ik ze toch echt een paar keer moest herhalen voordat ik verder kon/wilde gaan met het album.

Wat me wel heel erg opvalt aan dit album zijn de vele samples die ik vrijwel direct herkende van andere nummers (uiteraard van andere nummers anders zijn het geen samples). Potatoes, Reputation, One Man, Change en Ink Blotches hebben allemaal voor mij bekende samples. Is dit erg? Nee, zeker niet. Het is erg als de samples op een inspiratieloze of vervelende manier worden gebruikt, iets war bij dit album zeker niet aan de orde is.

Guilty rapt ook weer op de sterke manier hoe we hem kennen van onder andere het Random Axe album. Fijne stem heeft hij ook voor dit soort beats.

avatar van Glaciers of Ice
Apollo Brown gebruikt altijd dezelfde luie formule, maar mensen houden ervan omdat het 90s boombap is. Zijn drums zijn gewoon loops en altijd ook dezelfde chops bij elke sample, vreemd dat zoiets veel mensen ontgaat. Hetzelfde probleem heb ik met Bronze Nazareth tegenwoordig, maar bij Apollo gaat het nog veel verder. Van origineel samplegebruik heeft hij ook nog nooit gehoord. Ik ben het dan ook helemaal met MJ eens; Apollo zal nooit een topproducer worden voor mij.

Verder wel een oke album. Het wordt nergens heel erg goed, maar het niveau is aardig constant.

avatar van Harderwiek
Authentieke boombapbeats en rauwe, ongepolijste raps. Daarmee is eigenlijk bijna alles gezegd over de samenwerking tussen Apollo Brown en Guilty Simpson. Beiden verwierven de afgelopen jaren een respectabele status en een prominente plek binnen de undergroundwereld. Zo bracht rapper Guilty Simpson samen met Sean Price en Black Milk vorig jaar nog Random Axe uit - tweede plaats in de Hiphopleeft-albumtoplijst van 2011 - en werkte producer Apollo Brown kort geleden samen met D.I.T.C.-veteraan O.C. Beide hooggewaardeerde albums. Apollo Brown en Guilty Simpson lijken echter het beste bij elkaar naar boven te halen; Dice Game zet het voorgaande oeuvre van beide mannen in een (lichte) schaduw.

Lees hier verder.

avatar van Nr.4
Knalt goed deze en Guilty vind ik eigenlijk altijd nice. Die track met Planet Asia vind ik gruwelijk.

avatar van thgryda
Ik vind het hele album gewoon gruwelijk. Beste van 2012 voor mij, zieke beats van apollo (zelfs voor zijn doen enorm hoog en constant niveau) en Guilty liet in het verleden al zien een top mc te zijn als hij de juiste producties krijgt voorgeschoteld (denk aan zijn werk met Dilla).

Onlangs een live uitvoering van de plaat meegemaakt, super hard!