Apollo Brown & Guilty Simpson - Dice Game (2012)

Label: Mello

1. Freezing Dice (0:21)
  2. Reputation (3:11)
  3. Let’s Play (3:13)
  4. One Man (3:28)
  5. I Can Do No Wrong (3:21)
  6. Potatoes (2:51)

met Torae

7. Change (3:14)
  8. Dear Jane (3:17)
  9. Lose You (3:02)
  10. Ink Blotches (3:04)
  11. Neverending Story (3:15)
  12. The Cook Up (3:46)
  13. Truth Be Told (3:26)
  14. Nasty (3:44)

met Planet Asia

15. Wrong Hand (3:18)
  16. How Will I Go (3:58)
avatar van Harderwiek
Authentieke boombapbeats en rauwe, ongepolijste raps. Daarmee is eigenlijk bijna alles gezegd over de samenwerking tussen Apollo Brown en Guilty Simpson. Beiden verwierven de afgelopen jaren een respectabele status en een prominente plek binnen de undergroundwereld. Zo bracht rapper Guilty Simpson samen met Sean Price en Black Milk vorig jaar nog Random Axe uit - tweede plaats in de Hiphopleeft-albumtoplijst van 2011 - en werkte producer Apollo Brown kort geleden samen met D.I.T.C.-veteraan O.C. Beide hooggewaardeerde albums. Apollo Brown en Guilty Simpson lijken echter het beste bij elkaar naar boven te halen; Dice Game zet het voorgaande oeuvre van beide mannen in een (lichte) schaduw.

Lees hier verder.