sander. schreef:
Deze plaat is juist een beweging die van het techno-georienteerde af gaat. Niet dat Stott ooit veel met techno te maken heeft gehad, ik bedoel hier de algemene 'trend' van wat er recent is uitgebracht onder grote labels. (...) en de grote stukken fieldrecordings die integraal in het album zijn opgenomen.
Het album was me aangeraden op Amazon, dus heb ik 'snippets' beluisterd en het vervolgens besteld. Ik heb het net ontvangen (samen met wat andere albums) en ik ga het zo in zijn geheel draaien.
Wat je daar schrijft is heel herkenbaar: je ziet bijv. dat Pantha du Prince en ook Ellen Allien steeds meer omgevingsgeluiden (natuur, maar ook metro) samplen en in hun muziek opnemen - dat geeft een organisch karakter en dat vind ik erg fraai. Ik dacht dat bij dit album ook aan te treffen, vandaar dat ik het meteen heb besteld.
Aan de andere kant zie je dan ook weer oip Fabric de strakkere producties zoals Matthias Tanzmann en Ben Klock - zwaarder en rechtlijniger. Guy Gerber zit weer aan de andere kant - ik merk dat ik de 'organische kant' meer draai.