Wiz Khalifa - O.N.I.F.C. (2012)

Alternatieve titel: Only Nigga in First Class, One Night in First Class

4. Let It Go (4:18)

met Akon

5. The Bluff (3:48)

met Cam'ron

6. Work Hard, Play Hard (3:40)
  7. Got Everything (3:14)

Beste cover ooit

Die hoes

Dit wisten we toch al?

avatar van bennerd
Zoals ik al zei op de artiestenpagina van Wiz, is die cover gewoon pure Big Daddy Kane-verering Ik kijk overigens enorm uit naar tracks 15 en 16. Wel jammer van de weinige gastartiesten.

Ben heel, heel erg benieuwd naar deze plaat. Ik wil poppy gedoe.

avatar van Gloeilamp
Ik ben ook heel erg benieuwd. Ik vind Work Hard, Play Hard alvast een erg sterk begin!

avatar van NL_RAPPIN
Jammer dat oompie Snoop er niet op staat. Die 2 samen zijn te gek.

is het al 4 december??

Niet dat ik weet.

avatar van Gloeilamp
De pepernoten liggen al in de winkels, dus ik denk het wel.

avatar van Delars
Ja.

avatar van He$$el_01
De tijd vliegt hè jongens. Vrolijk kerstfeest!

wachten duurt altijd zo lang......

avatar van Gloeilamp
Echt niet, het is al kerst!

avatar van Rhythm & Poetry
Valt wel mee. Ik moest vandaag wachten op de bus. Duurde maar 5 minuten. Tijd is relatief.

avatar van Rhythm & Poetry
Tussen alle onzinnige berichten die al bij dit album geplaatst zijn gaan we ineens moeilijk doen met mijn onzinnige bericht? Kom op zeg.

Geniet ondertussen gewoon van de sterke albums die dit jaar wel al uit zijn gekomen. Deze plaat komt vanzelf en zal toch niet al te grote verrassingen kennen neem ik aan. Gastartiesten passen in het straatje van Wiz Khalifa en de nummers die al te checken zijn klinken op zijn minst solide. Wiz Khalifa zal wederom de balans proberen te zoeken tussen goede popsongs en fijne hiphop. Hopen dat hij ten opzichte van zijn vorige plaat een groei heeft doorstaan. Maar dat zal er vast wel inzitten na samenwerkingen met allerlei topartiesten (en ik denk dat hij daar goed van kan leren).

Why Always You.

avatar van Silky & Smooth
Qua stijl is Wiz Khalifa bij O.N.I.F.C. weinig veranderd (en gegroeid), waardoor het album niet het nieuwe en frisse van Rolling Papers heeft. Desalniettemin blijft zijn muziek gewoon relaxed en is ook zijn nieuwe album weer genieten!

avatar van bennerd
Daar zat ik dus op te wachten. Is het wat beter dan zijn twee mixtapes van dit jaar?

avatar van Silky & Smooth
Ik heb zijn mixtapes niet beluisterd. Ik vind het wel wat hebben van Rolling Papers. Gewoon weer die relaxte space/stoner sfeer.

avatar van bennerd
Aight, nu word ik enthousiast!

avatar van Rhythm & Poetry
Het is een heerlijk relaxte plaat geworden hoor. Zalige producties en die rustgevende raps van Wiz Khalifa eroverheen doet het goed. Wellicht dat het wat te lang duurt, maar ook op het einde van de cd staat er genoeg om van te genieten - onder meer fijne bijdrages van Juicy J en The Weeknd. Zelf vind ik duidelijk beter dan Rolling Papers. Niet direct omdat het totaal anders is - integendeel - wel omdat Wiz Khalifa net wat betere producties heeft uitgekozen en zijn stijl nog wat verder verfijnt.

avatar van Dungeon
Die hoes. Grappig. Bennerd denkt aan Big Daddy Kane. Ik denk eerder aan Bobby Farrell.

avatar van Gloeilamp
Klopt de tracklist zoals het hier staat? Ik vind alleen maar downloads waar Akon mee doet op Let It Go, Chevy Woods en Juicy J op Medicated en Lola Monroe op Initiation.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja. Akon doet mee op Let It Go. Geen verkeerd nummer hoor.

avatar van Gloeilamp
Oke, en de anderen bijdrages kloppen dus ook? Zag pas later dat er meer niet klopte dus had ik mijn bericht even aangepast.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja. De tracklist die jij hebt is verder wel dezelfde als deze toch? Alleen wat extra gastartiesten dus.

avatar van Gloeilamp
Klopt, verder is alles hetzelfde. Ik zal een correctie indienen.

avatar van Delars
Deze gaat hard!