Wiz Khalifa - O.N.I.F.C. (2012)

Alternatieve titel: Only Nigga in First Class, One Night in First Class

4. Let It Go (4:18)

met Akon

5. The Bluff (3:48)

met Cam'ron

6. Work Hard, Play Hard (3:40)
  7. Got Everything (3:14)

18. 'Bout Me * (3:28)

met Iamsu! en Problem

19. Stackin' * (3:45)
  20. Mary 3x * (4:19)
Het is inderdaad weer zo'n chill album met een stoned sfeertje geworden. Buiten work hard, play hard zit er geen enkel nummer bij dat gedraaid kan worden op de radio denk ik.

avatar van Gloeilamp
Inderdaad een erg fijn album! Toch vind ik dat Wiz het wel iets minder vaak over het 'kijk eens hoeveel geld ik heb' had mogen hebben. Dat is toch een beetje storend.

Prima album verder, met als favoriet Work Hard, Play Hard.

avatar van Rhythm & Poetry
Over geld praten is nooit storend Sam. Onthoud dat nu eens.

avatar van Gloeilamp
Oh, dat is natuurlijk heel erg straat hé

Lola Monroe kopieert de flow van Nicki Minaj wel heeeeeel erg hard op Initiation

avatar van j.b.b.l
Ik dacht echt dat het Nicki Minaj was op Initiaton. Wiz zorgt voor een relaxte sfeer met No Limit als hoogtepunt.

avatar van Silky & Smooth
Haha, ik ook! Was ook geen verrassing geweest namelijk als het wel zo was.

avatar van Rhythm & Poetry
Gelieve onderstaande zinnen niet te lezen:

Ik ga niet eens meer liegen voor jullie. Ik ga fijn op deze plaat. En de hook van Akon ga ik gewoon verslavend noemen.

avatar van shaadiq haynes
hier kan ik geen halve seconde van genieten...

avatar van Gloeilamp
Potdorie, dat is wel heel erg, vooral omdat dit album 5 kwartier duurt. Wat een vreselijke luisterbeurt moet dat geweest zijn..

Dikkop
The Weeknd heeft met Remember You het sterkste Wiz Khalifa nummer tot nu toe gemaakt.

avatar van The SS
ben ik de enige die misselijk word van de cover?

avatar van Gloeilamp
Ben ik de enige die op de grond ligt van de cover?

avatar van Boy
Boy
Goeie toevoeging ook van Amber Rose!

avatar van Holla
Enkel Work hard, play hard en let it go kunnen mij ietwat enthousiast maken over dit album. Afschuwelijke luisterbeurt was dit...

avatar van bennerd
Ik vind hem (nog?) niet van hetzelfde niveau als Rolling Papers, maar het is wel weer een heerlijk chille plaat geworden. Soms iets te (het mocht met momenten wat meer uptempo zijn).

avatar van Jordyp
Kan hier wel van genieten hoor. Het gaat 5 kwartier lang eigenlijk nergens over en Wiz laat daarbij artiesten als Akon ook nog even hun gang gaan, maar met verstand op nul luistert het best lekker weg allemaal. Natuurlijk is 5 kwartier veel te lang, maar zelfs dat lijkt Wiz te doen om niet serieus over te komen...

avatar van He$$el_01
Paar leuke nummers.

avatar van WeztSide
Één van de beste hoezen die ik reeds gezien heb

avatar van goldendream
Ik ken die zanger niet, dus heb ik geen recht van spreken, maar ik kijk naar de hoes en denk: wat een onnozele pipo is me dat!

avatar van Boy
Boy
Is een goeie zanger hoor

avatar van KILLERBEE99
Klinkt op het eerste gehoor best relaxt. Cover is wel echt fout zeg.

avatar van alexander-r
Veel maar dan ook veel minder dan Rolling Papers. Waar dat nog een poppy feelgood plaat was, is dit een soort mix van clubhiphop, stonerhop en veels te veel synths. Zijn rapstijl is er ook niet beter op geworden, hij rapt zo sloom en met zo weinig passie alsof het lijkt of ie op z'n sterfbed ligt. Jammer dit na het geweldige Rolling Papers.

Let it go homie.

Dikkop
Boy schreef:
Is een goeie zanger hoor

En niet zo'n goede tekstenschrijver.
Gelukkig heeft hij zoveel SWAAAAAAAAAAAAAAAG.

alexander-r schreef:

Ik ben het daar wel mee eens, al vind ik deze plaat niet echt slecht. Rolling Papers was enorm veel beter door, inderdaad, het poppy feelgoodgehalte. De plaat is constanter qua kwaliteit, maar mist de grote uitschieters die zijn voorganger wel had. Met momenten is het veel te sloom en te saai en mist het die uptempo blijheidsmomenten. Wel een degelijke plaat, maar ik had er veel, veel meer van verwacht.

avatar van Chrispy
Lijkt niet aan mijn verwachtingen te gaan voldoen, hoewel bij vlagen zeker interessant voor de Wiz-aanhanger in mij mist het totaalplaatje iets bij mij. Zo begint het lekker met een track als Paperbond maar niet kort daarna volgt al Work Hard, Play Hard en dat zijn imo de hoogtepunten van deze plaat. Daarna gaat het mij iets te traag zoals ook Bennerd al opmerkte. Voorganger Rolling Papers liet ik vaak toch van begin tot eind spelen ondanks de minpuntjes (Get Your Shit, Star of the Show, Cameras) en dit lukt me vooralsnog niet bij O.N.I.F.C. Wel knap vind ik dat het Wiz gelukt is om een eigen sound te creëren, jammer dat het mij nu nog niet helemaal overtuigd. 2,5* (maar wel potentie om te groeien)

bennerd schreef:

Rolling Papers was juist een pak minder door het hoge pop/feelgoodgehalte. Nee wacht. Smaak. O ja.

avatar van bennerd
Wat bedoel je, dat de jouwe slecht is?

avatar van He$$el_01
Als Wiz Khalifa feel good muziek maakt zoals bijvoorbeeld Young Wild & Free lijkt het soms nog ergens op. Nu merk je gewoon dat het wel een heel erg matige rapper is. Bij Young Wild & Free merk je dat niet omdat je te hard bezig bent met meezingen.

Soms lijkt zijn flow trouwens een beetje op Mac Miller, maar dan minder druk en meer stoner.