Porcupine Tree - Octane Twisted (2012)

Label: Kscope

1. Occam's Razor (2:20)
  2. The Blind House (5:58)
  3. Great Expectations (1:26)
  4. Kneel and Disconnect (2:03)
  5. Drawing the Line (4:43)
  6. The Incident (5:20)
  7. Your Unpleasant Family (1:51)
  8. The Yellow Windows of the Evening Train (2:01)
  9. Time Flies (12:07)
  10. Degree Zero of Liberty (1:45)
  11. Octane Twisted (5:03)
  12. The Seance (2:39)
  13. Circle of Manias (2:34)
  14. I Drive the Hearse (6:49)
  15. Hatesong (9:57)
  16. Russia on Ice / the Pills I'm Taking (15:02)
  17. Stars Die (5:57)
  18. Bonnie the Cat (6:11)
  19. Even Less (14:28)
  20. Dislocated Day (7:05)
  21. Arriving Somewhere but Not Here (12:59)
avatar van Ludakris
Live CD met integraal The Incident en nog een Live CD met allerlei nummers. En dan The Incident Live DVD... Om naar uit te kijken!

Jav-
Release date = 19 november (voor de DVD), en nog iets later voor de 2CD, blijkbaar...

avatar van HeterodoxY
Dat lijkt me wat gek, want ze zijn als 3-disc in één pakketje te krijgen...

avatar van Don Cappuccino
De band zegt zelf dat het echt om de CD´s gaat, de DVD is een soort van impressie van de tour maar die is niet met superkwaliteit opgenomen.

Bij de Large gaat hij 17,99 kosten, dat is toch wel een hele mooie prijs voor 2 CD´s en een DVD!

Jav-
Toch lijkt me 19 oktober, de datum die hier aangegeven staat, niet correct.

Is de tracklist zoals die hier staat van de 2CD?

avatar van Don Cappuccino
Bij Large staat de releasedatum op 23 november. Dit is de tracklist van de 2CD.

avatar van Ludakris
Op Porcupine Tree - Official Website - porcupinetree.com staat de juiste uitleg over de release. De DVD is inderdaad niet bedoeld als perfect opgenomen optreden maar volgens die tekst lijkt het me toch zeker een goede registratie te zijn.

avatar van crosskip
The Incident integraal kan me gestolen worden op wat nummers na, maar de nummers van CD2 zijn toch wel erg interessant. Jammer dat ze niet de hele show van Radio City Music Hall of Royal Albert Hall uitbrengen.

DeKoning.
I Drive The Hearse

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het camerawerk soms bij vlagen erg onprofessioneel in beeld gebracht vind i.t.t de andere originele live registraties

avatar van Mindscapes
Ja, het was ook nooit de bedoeling dat de videobeelden de wereld zouden zien (en omgekeerd). Geen Lasse Hoile, geen 73 HD camera's of quadrofonische sound, zoals bij Anesthetize en Get All You Deserve. Ik heb er Steven Wilson ook op geen enkele website nog over horen praten, ik denk niet dat hij er echt achter staat... Enkel het dubbelinterview met Harrison en Barbieri over het livemateriaal en de weinig hoopvolle toekomst van de band.

Ja inderdaad, het beeldmateriaal lijkt meer bedoeld als bonus. Toch mooi dat ze het er bij hebben gedaan - het is beter dan de onofficiele (mobiel-opgenomen) videos op youtube

avatar van laboomzaa
Staat op luisterpaal...

avatar van Erikpol
dekkelkamp schreef:

Publiek dat de hele tijd op een mobiel scherm staart bij een optreden moet sowieso verboden worden.

Niet alle edities van deze plaat hebben trouwens de DVD erbij. Op bol.com staat hij zonder. Ben blij dat ik hem bij burningshed heb gehaald

avatar van Don Cappuccino
Net de eerste CD op de Luisterpaal beluisterd en ik ben erg verrast. Ik vind The Incident namelijk niet zo goed maar live komt het veel beter uit de verf. Vanmiddag de tweede CD maar eens beluisteren.

avatar van oceanvolta
Don Cappuccino schreef:

Grappig, ik heb precies het tegenovergestelde.

Ik zie trouwens niet echt het nut van een live-album als je een album integraal ten gehore brengt en het dan precies zo als op de cd probeert te spelen. Ik had liever wat improvisaties gehoord of gewoon veel meer energie. Het ontbreekt op deze regristratie aan beiden. Toch nog 3,5* omdat het songmateriaal gewoon sterk is.

avatar van Mindscapes
Binneuh! Zo meteen de dvd eens opleggen

Jav-
Leuk om The Incident live te horen. De overgang van Russia On Ice naar Anesthetize is gaaf, en eindelijk Stars Die live. Erg mooi uitgevoerd!

avatar van Bulldozer
Uitstekende live-registratie die nog maar eens laat zien hoe goed Porcupine Tree is(was?).
Niets ten nadele van de overige bandleden maar frontman Steven Wilson en drummer Gavin Harrison steken er toch wel boven uit.
Wilson is een fantastische, gevoelig spelende gitarist en het drumwerk van Harrison is soms onnavolgbaar. Hij is absoluut één van de beste in zijn genre.
De integrale uitvoering van The Incident (wat ik overigens niet hun beste werk vind) is zeer de moeite waard en komt live meer tot leven.
cd2 heeft kippenvelmomenten: Russia On Ice en het vervolg van Anesthetize, Stars Die, Even Less (extra lang) en het fenomenale Arriving Somewhere But Not Here.
Het afscheidskado van Porcupine Tree? Ik hoop van niet.

avatar van jellecomicgek72
Had liever een nieuw album gehad, dit intreseert me niet zo.

avatar van crosskip
Als ik de interviews van dit jaar zo bekijk, lijkt het er dat Steven Wilson er bijna 100% zeker van is dat hij Porcupine Tree in de nabije toekomst weer oppakt. Zijn soloproject heeft op dit moment gewoon de prioriteit.
Ben er ergens wel blij mee, de band leek wel stil te staan qua ontwikkeling. The Incident was voor mij een derderangs versie van FoaPB en Deadwing, dus laat ze maar mooi een paar jaar rust nemen om weer met frisse ideeën te komen.

Fear of a Plank Blanet?

avatar van crosskip
Nooit geluisterd? Net als Out Of Absentia en Insignificance een verzameling b-kantjes waar niemand ooit van heeft gehoord. Hoop ik tenminste, anders is het gewoon een typefout

avatar van notsub
Goed, het is wel even doorbijten gedurende sommige delen van The Incident, vanaf Hatesong is het volle bak genieten, met als uitsmijter het slotstuk Arriving Somewhere but Not Here. De vraag is inderdaad nu wel: hoe verder?

avatar van Mindscapes
Liever een jaartje langer wachten en dan een hemelse topplaat afleveren, dan onder druk van de fans snel eens tussen twee solo-albums samenkomen voor een plaat van middelmatig niveau. Ik geloof echter wel dat Colin, Gavin en Richard er weer klaar voor zijn. Hebben allen één of meerdere soloplaten/projecten uitgebracht, maar ik verwacht echt niks voor eind 2014.

avatar van jellecomicgek72
Waarom staat er ipv Anesthetize, Russia on Ice / the Pills I'm Taking?

jellecomicgek72 schreef:
Waarom staat er ipv Anesthetize, Russia on Ice / the Pills I'm Taking?

Omdat dat de officieuze benaming is van dat middengedeelte uit Anesthetize, liet één van de bandleden zich ooit ontvallen (ze hebben niet de hele track gespeeld, enkel vanaf het stuk na de Lifeson-solo tot net voor het zachte stuk dat rond 13 minuten begint).

avatar van Robertoooooh
Totaal overbodig live album.
Enkel goed voor verzamelaars en de portemonnaie van SW.

avatar van Broem
Robertoooooh schreef:
Totaal overbodig live album.
Enkel goed voor verzamelaars en de portemonnaie van SW.

En liefhebbers niet te vergeten.