Popol Vuh - Hosianna Mantra (1972)

West-Duitsland
Label: Pilz

1. Ah! (4:50)
  2. Kyrie (5:28)
  3. Hosianna Mantra (10:22)
  4. Abscheid (3:19)
  5. Segnung (6:13)
  6. Andacht (0:46)
  7. Nich Hoch Im Himmel (6:24)
  8. Andacht (0:44)
avatar van Paalhaas
Dit is misschien wel de meest geslaagde trouwerij tussen Oost en West. Je kunt het dan ook al bijna geen rockmuziek meer noemen. De Boeddhistische meditatieve toon vormt een plechtige en elegante brug tussen de Westerse mis en Oosterse meditatie. Florian Fricke legt in zijn composities een verbazingwekkende subtiliteit aan de dag, die zijn hoogtepunt vindt in de geniale titeltrack, nog altijd een van mijn favoriete nummers ooit. Hosianna Mantra is wat mij betreft het onbetwiste hoogtepunt uit de religieuze rockmuziek. 5/5

Popol Vuh is een band die soms in de kraut muziek wordt geplaatst. De muziek is echter te divers. Gestart met elektronische muziek bij de eerste platen, hier is het hippiegehalte meer aanwezig. Met inheemse instrumenten komt er wonderlijk mooie muziek tevoorschijn. Dit is een van de betere werken. Spiritueel, er zouden nog een aantal platen verschijnen die dit laten horen. Florian Fricke was de man van Popol Vuh en de muziek paste wonderwel bij de soms vreemde films van Herzog. Later verandert de muziek weer wat en komen er zelfs samples in voor.
Maar op deze plaat is de muziek nog open en neemt je mee naar onbekende gebieden.