Rush - In Rio (2003)

Canada
Label: Atlantic

1. Tom Sawyer (5:04)
  2. Distant Early Warning (4:50)
  3. New World Man (4:04)
  8. Bravado (6:18)
  9. The Big Money (6:03)
  10. The Trees (5:12)
  11. Free Will (5:48)
  12. Closer to the Heart (3:04)
  13. Natural Science (8:34)
  14. One Little Victory (5:32)
  15. Driven (5:22)
  16. Ghost Rider (5:36)
  17. Secret Touch (7:00)
  18. Dreamline (5:10)
  19. Red Sector A (5:16)
  20. Leave That Thing Alone (4:59)
  21. O Baterista (8:54)
  22. Resist (4:23)
  23. 2112 (6:52)
  24. Limelight (4:29)
  25. La Villa Strangiato (10:05)
  26. The Spirit of Radio (5:28)
  27. By-Tor and the Snow Dog/ (4:34)
  28. Cygnus X-1/ (3:12)
  29. Working Man (5:48)
  30. Between Sun & Moon (4:51)
  31. Vital Signs (4:58)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Pluspunten van deze release:
- de band klinkt levendig en weet aan een aantal nummers toch wel iets toe te voegen boven de studioversies

Minpunten:
- het publiek is zo aanwezig dat er ook wel weer erg veel van de band verloren gaat
- de setlist voegt wel erg weinig toe aan eerdere live-albums

2½*

avatar van Hans Brouwer
Vandaag de DVD Rush in Rio gekocht voor 10 euri Wat een geweldige band!!

avatar van Flipper
De DVD is inderdaad prachtig. Vooral het tweede schijfje waarbij je de mogelijkheid hebt om Geddy, Neil of Alex apart te volgen. Het meezingen van het publiek is wel wat teveel met de muziek meegemixed, maar de geluidskwaliteit is subliem.

Een hoop gefreak, maar mij kan het niet boeien: miskoop op dvd.

Een hoop herrie , maar ik hoor het mooie er niet in..

Ik vind exit stage left een stuk beter...

avatar van Gajarigon
Vreemd deze staat nochthans op 1 op www.digitaldreamdoor.com bij live-albums. Maar dat zijn dan ook echte Rushfreaks.

avatar van Rockfan
Dat vind ik nou ook van Rush in Rio en vooral de dvd, het publiek is er veel te hard ingemixt, eeuwig zonde, het had zo mooi kunnen wezen

avatar van eddy_lives
wel aardig gedaan, maar geef mij toch maar rock in rio van maiden

Jaa! Zo hoort een Live DVD nou te horen. Ben het met eerdere berichten wel eens, iets te veel publiek er in gemixt, maar op DVD is dat natuurlijk geweldig.
Je krijgt echt die Live Sfeer!

1,0
de dvd gisteravond bij mijn zwager gezien,die vind deze muziek geweldig,het kan mij nog niet echt grijpen misschien als ik het vaker beluister dat ik het wat meer waardeer,maar voorlopig vind ik het maar doorsnee muziek ik stem pas als ik het wat vaker beluisterd heb met vriendelijke groet

avatar van vigil
LeonV schreef:
Je krijgt echt die Live Sfeer!

Uiteraard krijg je zo wel een erg goede live-sfeer maar ik vind het toch net iets te veel van het goede. Ondanks alles wel een goede dvd hoor!

ricardo schreef:
Ricardo, gewoon volhouden!! Het kwartje valt vanzelf wel een keer .

1,0
misschien is dit ook niet het beste van rush, welke albums zijn het best van rush? het valt me op dat het publiek er wel wat nadrukkelijk in gemixt is, ik ben wel een liefhebber van life muziek maar dan niet met zo nadrukkelijk het publiek erin gemixt,en daar komt bij dat ik de muziek van rush nog niet zo goed ken,ik heb me veel verdiept in muziek tot plus minus mijn 21 e toen kreeg ik interesse in andere dingen en is de liefhebberij in muziek op een lager pitje geraakt er valt voor mij op 38 jarige leeftijd dus nog veel te ontdekken ook uit de jaren 70,motorhead,ac/dc,judas priest,scorpions en pink floyd ken ik onderhand wel maar er valt nog veel te ontdekken

Hans Brouwer schreef:
Ricardo, gewoon volhouden!! Het kwartje valt vanzelf wel een keer .
ik heb nog even gekeken maar ik kan geen kwartje meer vinden is 20 euro cent ook goed

ricardo schreef:
Mijn eerste kennismaking met Rush was met de albums "A farewell to kings" en "Hemispheres", later gevolgd door "2112", "Moving Pictures" en "Permanent Waves". Daarna was het m.i. wat minder met Rush totdat "Counterparts" op de markt kwam, een weergaloos goed studio album. De laatste cd "Snakes and Arrows" is ook prima! Als je live albums van Rush wilt luisteren, adviseer ik je om "Exit.. Stage Left" of "R 30" (ter ere van het 30 jarig jubileum van Rush) te proberen. Het kan zijn dan je even moet wennen aan de muziek van Rush maar als de schoonheid éénmaal tot je is door gedrongen Ricardo zal je dat alleen maar heel veel luisterplezier opleveren .

1,0
sorry dat ik soms zo flauw doe ik heb jouw kennis van muziek hoog zitten,ik heb wel ongeveer dezelfde smaak vooral jaren 70 muziek ik zal eens kijken of ik eerst eens wat nummers kan downloaden,er is immers nog zoveel te ontdekken en je kunt nu eenmaal niet alles kopen. wel bedankt voor de tips ,dat wat rush betreft ben ik nu op de hoogte gesteld van het betere werk en zal eens zien wat ik kan bemachtigen

ok ok ik kom terug van de miskoop. Draai rush erg veel de laatste tijd, echter dit is te eenzijdig. Wel leuk om ff 20 minuten een paar nummertjes te bijkeken/beluisteren.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
I beg to differ: heb deze namiddag (door het slechte weer) de dvd nog eens opgelegd (tot en met Natural Science). Misschien "stoort" het publiek op de cd-release, maar op de dvd vind ik het absoluut geweldig: hoe de fans tekeergaan bij sommige nummers (YYZ!!!) is werkelijk adembenemend. Ik krijg er echt spijt van dat ik er niet bij was.
Toppers: Earthshine (wat een verschil met de studio-versie), YYZ, The Pass en Natural Science, en nog zo veel andere nummers. Iedere eurocent waard!

1,0
Ik heb deze vanmiddag nog even geleend van mijn zwager,maar ik blijf erbij dat ik het publiek er veel te hard en te nadrukkelijk ingemixd vind zitten.Gewoon Exit Stage Left kopen zou ik zeggen ,is gewoon een veel beter live album dan deze van Rush vind ik.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Geen probleem: ik respecteer ieders mening, maar dit is toch een live-album? En dat publiek was ook zo talrijk aanwezig en zo mondig? Dit zorgt toch ook voor veel sfeer, wat volgens mijn bescheiden mening toch de hoofdzaak is van een optreden / live-cd / live-dvd? De dvd zorgt alleszins iedere keer voor een glimlach op mijn gezicht en tere armspieren (wanneer ik probeer Mr. Neil Peart te volgen). Met muzikale groet!

1,0
De sfeer kan best goed zijn op dit album,maar ik vind dat door de luidheid van het publiek de muziek wat in het niet valt.Ik ben een enorme liefhebber van livealbums,maar ik vind dit als livealbum toch wat minder geslaagd,en blijf het bij deze plaat ook gewoon houden bij het lenen van de plaat van mijn zwager,een aanschaf overweeg ik niet eens.groet ricardo.

avatar van Gert P
1,0
De live dvd valt mij ook zwaar tegen, krijg er geen goed geluid uit en het publiek lijkt wel op een enorme nagalm.
Je moet wel echt een verstokte fan zijn dan.
Vind ik persoonlijk R30 en Replay X3 stukken beter.

De cd versie ken ik niet hiervan maar zal niet veel anders zijn.

beaster1256
ik kan die muziek wel vatten , prachtige muzikanten , maar die zang , afschuwelijk , die kerel heeft een verschrikkelijke vervelende mekkerende stem die mij vol afschuw drijft , spijtig want spelen kunnen ze !!!!

Sstttt
beaster1256 schreef:
...maar die zang, afschuwelijk, die kerel heeft een verschrikkelijke vervelende mekkerende stem die mij vol afschuw drijft...
Geddy heeft een stem waar je inderdaad even aan moet wennen. Maar van "vervelend mekkeren" is natuurlijk geen sprake. Nadeel van Rush in Rio vind ik dat het Braziliaanse publiek wat te luidruchtig is.

beaster1256
inderdaad, je hoort amper de muziek, ik heb nog nooit zo'n luidruchtig publiek op cd gehoord wat alleen maar schade toedient aan de opnamen en voor deze half sympho half hard - rock toestanden kan ik dat geroep en getier van het publiek missen als kiespijn !

avatar van BenZet
1,0
Ligt dus niet aan mij dat het volume van het publiek op dit album ronduit irritant is? Jammer zo ontzettend goede tracklist.

De stem van Geddy is niet de beste in de muziekwereld, mee eens. Maar toch vind ik het er wel bij passen. Maar ach niet alles kan je ding zijn..

1,0
Dit is 1 van de minst goede live albums die ik ooit gehoord heb. Alleen voor de echte die hard Rush liefhebber is deze aan te bevelen. De dvd is wel weer erg goed, maar de 3 cd set kun je met een gerust hart laten liggen, zeker als je niet thuis bent met deze muziek. Koop dan Exit Stage Left, is een stuk beter dan deze plaat, waar je nauwlijks onderscheid kunt maken van wat voor nummer ze spelen. Vooral gewoon een misser omdat het publiek er gewoon veel te luid ingemixt is. Gewoon 1 van die weinige en zeldzame missers onder de live albums, en met name ook van Rush.

avatar van BenZet
Hans Brouwer schreef:
Vandaag de DVD Rush in Rio gekocht voor 10 euri Wat een geweldige band!!

De dvd is van andere kwaliteit dan de cd. Heb je de cd ook beluisterd?

avatar van Ricardo74
Geweldig live album! Prima geluidskwaliteit en ja, je hoort het publiek ook! Maar dat is nou net die geweldige live sfeer! Bij elkaar bijna 3 uur luister genot van s' werelds beste live band.
Echt super!!

avatar van notsub
Op deze live CD gaat het mede om de sfeer en die zit erg erg goed in met het passionele Braziliaanse publiek. Muzikaal is het allemaal dik in orde met een setlist die alleen in het begin van het tweede deel van de show even wegzakt. Maar gelijk dan volgt het blokje Dreamline - Red Sector A - Leave That Thing Alone dat doet het erg goed bij mij. Ook het samengesmolten drieluik als toegift is een hoogtepunt. Het meest memorable moment is YYZ, waar het publiek haar adoratie op zijn best laat horen. Het mooie van deze CD is uiteindelijk dat de band hier zijn serieuze imago eens een beetje laat varen en een feestje bouwt haar fans.

beaster1256
heb deze cd vandaag nog eens opgezet , afschuwelijk dat gemekker van geddy en dan dat luidruchtige publiek zo vooruit geschoven , ik vind er niks aan , kijk mijn exemplaar ligt hier gratis , wie hem wil mag hem bij mij thuis afhalen , gratis , voor niks , wel even mailen dat ik thuis ben als je langs komt !