Paul McCartney - Back in the World (2003)

Alternatieve titel: Live

5. Coming Up (3:26)
  6. Let Me Roll It (4:24)
  7. Lonely Road (3:12)
  8. Driving Rain (3:11)
  9. Your Loving Flame (3:29)
  10. Blackbird (2:30)
  11. Every Night (2:51)
  12. We Can Work It Out (2:30)
  13. Mother Nature's Son (2:11)
  14. Carry That Weight (3:06)
  15. The Fool on the Hill (3:09)
  16. Here Today (2:28)
  17. Something (2:32)
  18. Eleanor Rigby (2:17)
  19. Here, There and Everywhere (2:24)
  20. Calico Skies (2:38)
  21. Michelle (3:16)
  22. Band on the Run (5:00)
  23. Back in the USSR (2:56)
  24. Maybe I'm Amazed (4:47)
  25. Let 'Em In (5:23)
  26. My Love (4:04)
  27. She's Leaving Home (3:53)
  28. Can't Buy Me Love (2:12)
  29. Live and Let Die (3:05)
  30. Let It Be (3:58)
  31. Hey Jude (7:35)
  32. The Long and Winding Road (3:31)
  33. Lady Madonna (2:21)
  34. I Saw Her Standing There (3:08)
  35. Yesterday (2:08)
  36. Sgt Peppers / the End (4:42)
avdj schreef:
M'n broertje had die DVD eerst (Back in the US) maar heeft 'm al gauw verkocht. Echt een studioartiest, Paul McCartney, live niet spectaculair.

Kijk de Stones moeten het hebben van hun shows, want alleen de muziek is niet goed genoeg.

HiLL schreef:
Ja goed! De man is goed bij stem! Als je hem Helter Skelter hoort zingen..damn! Goede setlist, mooie locaties en 2 concerten. Ook een minder lange nog in St. Petersburg. Absoluut waar voor je geld. Ben je aan het kijken of kom je net binnen, vanwege de vraag.

Leuk ook als Poetin aankomt lopen...

Nee,
ik heb hem besteld bij bol.
Morgen heb ik hem waarschijnlijk binnen.
Maar ik vroeg dus af of ie goed was,
en dat is ie dus volgens jou.
Hopelijk heb je gelijk!

Hill HEEFT gelijk

Hill HEEFT gelijk

Dat hoop ik wel ja.

nou weet ik niet meer over welke dvd het gaat
ik bedoel ook back in the US, of deze cd (back in the world)

o
jouw berichtje is weer weg

hoe zou je kunnen twijfelen of deze goed is

Ned. 3 zometeen reportage McCartney! In top2000

had je die op BBC gezien, voor een select publiek in the Abbey Road Studio's?

Nope..

Maar Paul McCartney:

dat is toch jammer, wat dat was dus echt een boeiende documentaire (iets kort, maar wel krachtig)
volgens mij naar aanleiding van zijn laatste album, met veel Beatle-nummers
Paul spelend op gitaar, basgitaar, drums, melotron
zelfs de originele contrabas van Bill Black (van de originele bezetting van Elvis uit periode '54-'56) en dan Heartbreak Hotel spelend
kippevel

volgens mij naar aanleiding van zijn laatste album, met veel Beatle-nummers
Paul spelend op gitaar, basgitaar, drums, melotron
kippevel

Jah, die heb ik wel gezien!
Was idd een prachtig concert, vooral de nummers Blackbird en Jenny Wren op akoestische gitaar waren klasse! Op het eind ging hij om de beurt 1 minuutje op een instrument spelen en op het laatst had je gewoon een schitterend nummer!

avatar van avdj
HiLL schreef:
Ach ja avdj als we op jouw oordeel moeten afgaan over wat goed is van de Beatles.....

Lennon in z'n drugstijd!!

Bob Cremers
Ik wil hem wel hebben.

Bob Cremers
De DVD van de Red Spuare lijkt me leuk Hill.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Prachtig, werkelijk een prachtig concert! Paul McCartney weet ieder nummer de juiste toon te zetten en dat alleen al maakt hem een wereldartiest!

Nicci
Sympathieke liveplaat van McCartney.

EVANSHEWSON
Daar waar Paul op zijn liveplaat Tripping The LIfe Fantastic rond 1990 blijkbaar erg te kampen had met stemproblemen, zijn stem klonk erg ijl, dunnetjes en zwak, klinkt hij tegenwoordig live terug zoals het hoort, zijn stem is g*dverd***e terug, en dat maakt een echte fan blij.
De dvd's die Macca tegenwooridg uitgeeft van zijn liveshows zijn ook al om vingers van af te likken, vooral die op Red Square!

Dit is een formidabel goede liveplaat, echt waar!

****1/2

PS : Erg lovenswaardig en attent van Paul om George Harrison een debuut te brengen met diens Something, gespeeld op ukelele.
Prachtig!

avatar van Lens
Schande voor de firma maar goed voor mij: deze dubbele live uit een uitverkoopbak gescharreld voor een schamele 2.5 euro.

Knappe weergave van een super tour van Macca waar hij voor het eerst zonder enige schroom de hele Beatles catalogus live speelt (het zijn tenslotte ook 'zijn' nummers).
Voor het allereerst speelt hij dingen die hij zelden of nooit speelde: Hello Goodbye, She's Leaving Home... héérlijk.
Je voelt ook de muzikanten genieten, spelen met een halfgod als McCartney is dan ook geen alledaags iets.

Inderdaad is hij ook weer bij stem en wat ook opvalt is dat de Wings spullen als Jet, Coming Up en Live and Let Die fors uit de verf komen. Die eeuwige hetze over het feit wie nu het meest 'rockt' Lennon of McCartney is onzin. "Both Fab" is mijn mening.

Hélé fijne plaat! Zet hem op een zondagochtend op en je dag is al half geslaagd...

avatar van LucM
Dit is gewoon een prima live-album van Paul McCartney met de beste songs uit zijn Beatles-periode (waarvan verschillende nooit live door the Beatles werden gespeeld) en solo en hij is hier ook goed bij stem.
Hij heeft toch talrijke prachtige popsongs gecreëerd, dat kan niemand ontkennen.

avatar van Thuurke
ettettummu schreef:
"Something" van George staat er als eerbetoon (op de ukelele) wel degelijk op

Hij zingt daarnaast op deze CD en DVD wel "Here Today" als eerbetoon aan John Lennon en "My Love" als eerbetoon aan Linda Eastman.

Wereldnummers blijven "Band On The Run", "Coming Up" en "Live and Let Die".

bikkel
Van alle McCartney live albums is dit zeker 1 van de betere.
En inderdaad, vocaal is hij uitmuntend op deze registratie.
Ik ben erg verrast door de toevoeging van She's Leaving Home en
Getting Better, nummers die Sir Macca praktisch nooit op de setlijst heeft staan.
En natuurlijk grijpt hij terug op Beatlesfavo's en Wingskrakers.
En dan blijkt ook de kracht van veel van dit spul; tijdloos, sterk en met veel flair gespeeld.
Afgezien van toetsenist Wick Wickens, spelen er louter jonge krachten in de begeleidingsgroep, en die brengen het met een hoop energie en power.
Werkelijk emotioneel zijn de eerbetonen aan excollega's George
(Something, op ukkelile) en voor John (Here Today)
Prachtig livedocument.

avatar van Blokkie
De drummer van zijn band, Abe Laboriel jr. is hier werkelijk fantastisch. Vooral in de lekkere rocknummers.

avatar van Ampivinni
ik heb 'm toen live gezien...

hijs de reden dat ik ben begonnen met gitaar spelen

bikkel
Blokkie schreef:

Ja een totaal andere drummer dan zijn voorgangers bij McCartney.
Echt een powerman die lekker aanwezig is.

avatar van dennisversteeg
Dit is een heel mooi souvenir van de eerste en enige tour dat ik PMC live gezien heb (Arnhem 2003). Prachtige opname, heerlijke setlist en fantastische muzikanten. Dit is met afstand mijn favoritete live opname van McCartney.

avatar van rkdev
Helemaal met mijn voorganger eens.

En ettettummu: die BBC docu is inderdaad geweldig. Staat overigens op de DVD-box THE McCARTNEY YEARS.

avatar van papsie
Al een aantal jaren in mijn bezit en nu nog eens terug gespeeld. Blijft een fantastische zanger. Voor mij was Macca toch DE stem van The Beatles en dat bewijst hij hier door en door.

Father McKenzie
dennisversteeg schreef:

De mijne ook, hij is hier zeer goed ter stemme (is dat goed Nederlands??) goed bij stem zal het zijn, denk ik.
Het eerbetoon aan George Harrison door Something te coveren, vind ik ook groots van Macca.
En Paul McCartney moet toch zo ongeveer de grootste artiest ever zijn, als je héél zijn oeuvre bekijkt; zijn Beatlessongs, zijn werk met Wings en zijn soloplaten, zo'n oeuvre zul je niet gauw bij elkaar schijven. En dan mochten er zo af en toe al eens wat mindere dingen tussenzitten; het grootste deel van zijn songs zijn echt wel grandioos!
Caliko Skies is zo'n "klein" liedje dat altijd zal beklijven....