Cage - Hell's Winter (2005)

Label: Definitive Jux

1. Good Morning (3:48)
  2. Too Heavy for Cherubs (3:36)
  3. Grand Ol Party Crash (5:01)

met Jello Biafra

4. The Death of Chris Palko (3:23)

met Camu Tao

5. Stripes (4:48)
  6. Shoot Frank (4:22)

met Daryl Palumbo

7. Scenester (3:51)
  8. Perfect World (3:40)
  9. The Subtle Art of the Breakup Song (3:07)
  10. Peeranoia (3:39)
  11. Left It to Us (3:30)

met Aesop Rock, El-P, Tame One en Yak Ballz

12. Public Property (3:52)
  13. Lord Have Mercy (3:24)
  14. Hell's Winter (5:09)
avatar van hiphopisntdead
Poisonpen123 schreef:
Julie bedoelen dat Eminem een Cage kloon is ??

Dat kan helemaal niet misschien wel qua teksten enzo
maar muziekaal niet Cage´s eerste officiele echte album kwam uit in 2000, toen had Em al wat albums uitgebracht volgens mij

Cage is al vanaf 1990 bezig hoor...
in '93 was ie zoiezo al te horen op het album Dust to Dust van Pete Nice, op Rich Bring 'Em Back, t staat alleen niet aangegeven...

ik hoor trouwens op Left it to us iets over een groep?
The Weather men?
met alle artiesten die in dat nummer meedoen als leden?
hadden zij niet een mixtape uitgebracht?
Conspicaty ofzoiets?

Rene1979
Goed album

avatar van Brains
Goed album inderdaad. De eerste 6 nummers zijn echt geweldig. Vooral Good Morning NY, Grand Ol' Party Crash en Stripes zijn van een erg hoog niveau. Helaas zakt het na Shoot Frank allemaal een beetje in. Van de tweede helft van de CD vind ik eigenlijk alleen Lord Have Mercy en Hell's Winter nog leuk. De rest is matig.

Gemiddeld kom ik uit op een 3.5*

avatar van Stapler
If you don't hear back from me
Peeranoia .

avatar van mayhemblik
Al had dit een ep geweest met de eerste zes nummers had ie van mij een hele, hele dikke 4**** gekregen!!
Er staan nu te veel ''opvullertjes'' op in mijn ogen, zonde.
Sorry, ik was het geweldige Hell's winter even vergeten, die er dan nog op als verstopte track.

Rene1979
Van de week weer eens in de auto op gezet. Heb deze in Frankrijk gekocht en hij wordt steeds beter zeker als je zijn levennssverhaal kent.

avatar van Flipm0de
Blijft een geweldig album! Hele goede beats en Cage in topvorm.

avatar van Ataloona
Goed album weer van Cage, een stuk minder dan zijn voorganger, maar een heel stuk beter dan zijn opvolger. Op dit album staan inderdaad een heel aantal opvullers, maar ook een aantal fantastische tracks als Good Morning, Stripes, de geweldige banger Perfect World, Peerenoia en Hell's Winter. Cage's teksten zijn nog altijd erg goed en hij flowt meestal zeer fijn, echter niet zo goed als op Movies for the Blind dus, maar nog steeds goed.

Hopelijk brengt hij nu weer eens wat goeds uit, want na dit album heeft hij vrij weinig degelijke dingen uitgebracht, dit terwijl hij wel goed in vorm lijkt op andermans albums. Ik hoop overigens nog steeds op een Weathermen album 3,5*

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik vind deze juist beter dan zijn voorganger. Dit komt misschien ook wel door de grotere betrokkenheid van El-P (die bij de productie van 8 nummers betrokken was), maar ook naast deze nummers vind ik de beats hier wat beter omdat ze wat ruiger en onconventioneler zijn dan die op Movies for the Blind (DJ Shadows machtige beat voor Grand Ol' Party Crash alleen onderscheidt zich al gemakkelijk van de redelijk standaard Mighty Mi-beats van Cages debuut). Cage zelf is bovendien prima op dreef: zijn teksten zijn lekker scherp, zijn rijmelarij is raak, hij wordt nergens overstemd door de chaotische beats en waar ik zijn stem in den beginne even wennen vond kan ik me er nu niet meer aan storen.

avatar van niels94
Grappig dat Jello Biafra, van de vooral begin jaren 80 grote punkband Dead Kennedys, hierop meedoet Als je wat meer ironisch commentaar op de maatschappij en politiek zoekt kan ik je die groep van harte aanraden, in elk geval

Gaaf album verder. Geweldig strak en sfeervol geproduceerd en Cage heeft hetzelfde vuur in zijn stem als voorheen: wat legt deze man daar een passie in. De indrukwekkende teksten (Stripes!) zijn hier vaak wat persoonlijker en minder gewelddadig dan op zijn vorige album, Movies For the Blind. Ik vind deze plaat ook wat beter, wat hem er vooral in zit dat hij wat constanter is en meer een geheel. Die continu nogal koude en enigszins verontrustende sfeer is echt een pluspunt voor het geheel.

avatar van james_cameron
Op muzikaal gebied zit dit hip-hop album redelijk goed in elkaar, met originele beats en een passend donker sfeertje, maar het songmateriaal is helaas niet bijzonder. Voornaamste probleem is echter meneer Cage zelf, die een stemgeluid heeft waar ik weinig mee kan. Het spreekt mij in ieder geval niet aan, waardoor het geen pretje is het hele album uit te zitten.

avatar van Harderwiek
De beats op dit album, damn. Def Jux hoogtijden. Ongekende beats die helaas niet heel goed gedragen worden door Cage. Sommige nummers zijn super sterk, maar zeker de helft van de tracks brengt Cage eigenhandig het niveau van deze plaat naar beneden. Erg jammer. El-P, Aesop of Mr. Lif op deze beats was een godsgeschenk geweest!