Rolling Stones - Made in the Shade (1975)

Label: Rolling Stones

1. Brown Sugar (3:52)
  2. Tumbling Dice (3:47)
  3. Happy (3:06)
  4. Dance Little Sister (4:13)
  5. Wild Horses (5:43)
  6. Angie (4:32)
  7. Bitch (3:40)
  8. It's Only Rock 'N' Roll (5:09)
  9. Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker) (3:28)
  10. Rip This Joint (2:24)
avatar van Thunderball
Na jaren niet meer in de handel te krijgen te zijn geweest eindelijk vorig jaar weer opnieuw uitgebracht.

Hoewel feitelijk overbodige compilatie wel verplichte kost, want het is een klassieker met een beroemde hoes, bij iedere Stonesfan wel bekend.

En al de bekende nr's luisteren lekker weg!

4 sterren

avatar van marco straaten
de "onbekende" nummers luisteren ook wel lekker weg
Thunderball schreef:

En al de bekende nr's luisteren lekker weg!

4 sterren

avatar van Thunderball
Er staan geen onbekende nr's op deze cd, zijn allemaal bekenden, daarvoor is het ook een best of album...!

avatar van Toon1
Onbekende nummers

vanson
er zijn er natuurlijk die het merendeel van de nummers op dit album nog nooit hebben gehoord...
staan niet alleen maar Arrow Classic Rock favorieten op...

avatar van Thunderball
het merendeel vd nummers waren gigantische hits, dus ....? ik zie je punt niet.

Alhoewel deze cd overbodig is moet ik wel zeggen dat dit een heerlijke verzameling is, met ook de beste nummers van een paar middelmatige albums (Goats Head Soup & It's Only Rock 'N' Roll).

4,5.

Het gedrocht Angie zie ik bij deze door de vingers.

Pieter Paal
Geen slechte nummers maar in wezen een overbodige lp/cd.
Gewoon een samenvatting van de eerste vier albums van hun eigen RS-label die razendsnel werd uitgebracht om samen te vallen met de Amerikaanse tournee. Daar had dit album ook nog de subtitel 'The best of The Rolling Stones' dat met een blauwe sticker aangeduid werd.
Deze compilatie zou voor de fan iets meer betekend hebben als 'Let it rock' (dat samen met 'Bitch' op de Engelse b-kant van de single van 'Brown sugar' terechtkwam) en 'Through the lonely nights' (het b-kantje van 'It's only rock 'n roll') toegevoegd zouden zijn.
Dan is het album 'Metamorphosis' dat hetzelfde jaar bij Decca verscheen toch interessantere koek.

avatar van marco straaten
Dance little sister en Rip this joint zullen bij het grote publiek niet echt bekend zijn, maar ze luisteren wel lekker weg.
Dat bedoelde ik te zeggen met: de "onbekende" nummers luisteren ook lekker weg.
Thunderball schreef:

kaztor schreef:

4,5.

Het gedrocht Angie zie ik bij deze door de vingers.

ik ben deze cd gaan huuren in de bib en vind hem zeer goed
ik ken nu wel natuurlijk niet zo veel liedjes van the rolling stones want dit is de eerste cd die ik er van hoor maar waarom noem je angie een gedrocht opzich is dit tog een vrij goed/mooi liedje ik kan nu natuurlijk nit vergelijken met veel andere nummers van the rolling stones maar ja

the waterboy schreef:

waarom noem je angie een gedrocht

Omdat ik dat vind.
Ik vind het gewoon een vreselijk slap slijmnummer.

Pieter Paal schreef:

Toch wel een beetje een rare gang van zaken.
Hun oude manager Andrew Loog Oldham wilde de release van Made In The Shade dwarsbomen door Metamorphosis uit te brengen (hij probeerde dit ook bij de toenmalige studio-albums door Hot Rocks etc. uit te brengen) en de band was vooral met dat album niet blij. Daar zet ik wel m'n vraagtekens bij, want ook toen al leken The Stones zich lekkerder te voelen door gemakkelijk te scoren ipv. zelf met interessante opnames te komen.
De 1000 live-albums die daarna volgden spreken wat dat betreft toch wel boekdelen.

EVANSHEWSON
Destijds één van mijn eerste elpees die ik van de Stones kocht, ik dacht toen verkeerdelijk dat dit een regulier album was, want wees eerlijk, het valt niet echt op dat dit een compilatie is, toch ?

Prachtige hoes, en prima samengesteld, maar door de resem completere compilaties met de jaren redelijk achterhaald, maar op zich een uitstekend album. Heartbreaker, gewèldige song!

****1/2

Harald
De reden voor deze (overbodige) release was de "Tour of the Americas" te supporten waar hun nieuwe guitarist Ron Wood voor het eerste keer mee deed. Met de songs is natuurlijk niet mis mee.

max en joep
lekkere hoes, dat zeker

avatar van HiLL
Erg lelijke hoes.

Chitchat verwijderd.

avatar van Hans Brouwer
kaztor schreef:
.....met ook de beste nummers van een paar middelmatige albums, "Goats Head Soup" & "It's Only Rock 'N' Roll".
Voorop gesteld dat ik nou niet bepaald een Rolling Stones fan ben, vind ik de twee albums die Kaztor hier noemt eigenlijk zo'n beetje het beste wat The Rolling Stones hebben gemaakt .

HiLL schreef:
Erg lelijke hoes.

Ik vind het wel sfeervol.
Vooral het letterwerk ziet er goed uit.

avatar van Snakeskin
De hoes vind ik erg jaren 80 overkomen voor een plaat uit 1975. Is in dat opzicht dus modern.Dirty work is in dat opzicht in een veel lelijker hoes afgeleverd.

avatar van bikkel2
Made In The Shade belicht de periode 71 t/m 74. Niet de minste jaren van de band , maar uiteindelijk wel karig samengesteld.
Het is weer zo'n typisch lokkertje en voor de fans volstrekt overbodig.
Afgezien van Dance Little Sister (zo'n beetje de zwakste track op
It's Only Rock ' N Roll) , zijn de songs prima.
Maar het blijft te gek voor woorden dat dit serieus is uitgebracht.
Geen toegevoegde waarde. Tja die hoes..........erg opwindend is het niet. Een 3.5 .

Pieter Paal
Ik zou als samensteller de nummers 'Silver train' en 'Time waits for no one' in ieder geval erop gezet hebben.

Nu we het er toch over hebben: Ik zou Angie eraf gehaald hebben, Time Waits For No One erop gezet hebben, kop of munt opgegooid hebben voor Silver Train en Star Star (een van de twee dus) en verder -omdat de tijdsduur het toelaat- het album laten eindigen met Fingerprint File.

Father McKenzie
Fingerprint File zou een hele verbetering geweest zijn, dat is zo. en het album eindigen met het formidabele Time Waits For No One.... zalig!
Ach, het is maar een compilatie, uiteraard. Machtig mooie hoes, trouwens.

Time Waits For No One en Fingerprint File vind ik de twee enige echte hoogtepunten van het album It's Only Rock 'N Roll, veel beter dan het nogal onbeduidende Dance Little Sister. Ik snap niet echt waarom die voorrang kreeg.

avatar van Devoo
Bij het luisteren van dit album, besef ik pas hoe weinig ik van The Rolling Stones ken. Want ik zweer het, geen enkel nummer kwam mij bekend voor...

Zelfs Angie en Brown Sugar niet?

No offense, maar onder welke steen kom jij vandaan?

avatar van Devoo
De enige nummers van The Rolling Stones die ik wel al kende waren Paint It Black, Gimme Shelter, (I Can't Get No) Satisfaction en Sympathy For The Devil, maar die staan dus hier niet op. Ik vind het zelf ook vreemd, want toen ik de discografie van The Beatles of Bob Dylan uitkamde, kwam ik regelmatig een song tegen die ik al kende. Bij The Rolling Stones is dit dus niet het geval.

avatar van judgepaddy
Angie kan ik niet meer aanhoren.
De rest vind ik goed, hoewel mijn favorieten er niet tussenstaan, op Happy na.
(Monkey Man bijvoorbeeld)

Devoo schreef:

De nummers die je noemt zijn van vóór het tijdperk waarin de Stones met hun eigen platenlabel kwamen (1971). Tot die tijd zaten ze bij Decca/London.
Deze verzamelaar bevat dus de bekendste nummers vanaf 1971 tot 1975 die op het Rolling Stones-label verschenen.

Father McKenzie
judgepaddy schreef:
Angie kan ik niet meer aanhoren.

Dat kan enkel betekenen dat je ooit iets teveel naar Angie hebt geluisterd; Als je deze steengoede ballad een keer of 2 per jaar beluistert, dan blijft het gewoon een steengoed nummer.
Ik vind het altijd te makkelijk om deugdelijke songs zomaar te gaan afbreken, ik zie het nut daar niet van in;

Dit is een leuke compilatie, ik herinner me mijn aanschaf van deze elpee nog, ik wist in die tijd niet eens dat het om een verzamelaar ging, uiteraard, voor wie alles van de Stones heeft is deze redelijk overbodig, maar sommigen dichten de plaat wel verzamelwaarde toe, mij niet gelaten, ik vind de hoes ook ontzèttend aantrekkelkijk,toen bakte men nog iets van hoezen!