Hitzone 02 (1998)

Alternatieve titel: TMF Hitzone 2

Label: EMI

1. Roméo - Coming Home (3:31)
  2. Vengaboys - Up and Down (3:43)
  3. Janet - Together Again (4:02)
  4. Backstreet Boys - All I Have to Give (3:46)
  5. Robyn - Show Me Love (3:27)
  6. Natalie Imbruglia - Torn (3:56)
  7. Sash! - La Primavera (3:33)
  8. Robbie Williams - Angels (4:23)
  9. Spice Girls - Too Much (4:23)
  10. Five - When the Lights Go Out (3:46)
  11. Serious Danger - Deeper (3:52)
  12. Steps - 5, 6, 7, 8 (3:21)
  13. Peter Andre - All Night All Right (3:24)

met Warren G

14. Perpetual Motion - Keep on Dancin (Let's Go) (3:21)
  15. Charly Lownoise & Mental Theo - Next 2 Me (3:45)
  16. All Saints - Never Ever (4:57)
  17. Sven Väth - Fusion (3:29)
  18. DJ Visage - Formula (3:41)
  19. 2 Unlimited - Wanna Get Up [Natural Born Grooves Mix] (5:06)
  20. Bløf - Liefs Uit Londen (3:57)
Marcel²
Een leuke cd met als hoogtepunt Together Again van Janet Jackson.

avatar van gemaster
Het hoogtepunt is natuurlijk DJ Visage - Formula.

SCHUMACHER!

eazyfan
ik versta niet egt wie dit allemaal koopt.ik hoor alles gewoon van de radio of TV.

Enige die ik nog weet is 'Robbie Williams - Angels', en 'Liefs Uit London' van Blof, is dat niet nog een vrij nieuw nummer? Of ben ik nou in de war (zal het laatste wel zijn, haha)

avatar van Haveaniceday
Oh! wat is dit alweer lang geleden..
Nummers die ik nog ken zijn van Blof, All Saints, Robbie Williams en Natalie Imbruglia. Dat wordt geen stem dus..

haha

Ik vind Torn een erg goed nummer en Angels en Too much, leuk album is dit!

Het zou mooi zijn als het verzamelen van al deze crap op 1 cd tegelijk zou betekenen dat het op geen enkele andere cd meer te vinden zou zijn.

vondeich
Ik vind wel jammer dat deze rommel op deze site staat.. met andere woorden dat dik gemaakt wordt dan..

avatar van Arrie
Ach ja, zolang er vraag naar is, oftewel, zolang je mensen hebt met slechte smaak En die blijf je altijd houden, helaas

avatar van Gajarigon
gemaster schreef:
Het hoogtepunt is natuurlijk DJ Visage - Formula.

SCHUMACHER!

Vroem! Vroem! Vroemvroemvroem!

Destijds mijn favo nummer aller tijden

avatar van schizodeclown
Gajarigon schreef:

Vroem! Vroem! Vroemvroemvroem!

Destijds mijn favo nummer aller tijden

Haha van me broer toen ook.
Zei die altijd zo expres met zware stem: ''schumacher''
en voelde zich dan de bom haha

Romeo.... Jezus, wat was dat toch erg!

EVANSHEWSON
Het steengoede, maar platgedraaide Torn van Imbruglia, staat hier op te schitteren, maar voor de rest klerezooi van de ergste soort, O, ik zie nog een lichtpuntje ; Angels van Robbie, ja, dat is natuurlijk héél goed!

Kuthoes met voornamelijk dito muziek.

*1/2 voor tracks 6 en 8 hoor, de rest; pfffft

avatar van musicfriek
Vind je Vengaboys niet leuk? Up.... and Down...... Intelligente tekst ook

Persoonlijk favorietje is La Primavera van Sash, geweldig blijft dat

En Robyn is ook nog wel okee.

avatar van tnf
tnf
1: Van die typische slaapverwekkende, gladde r&b waar de massa toen verslingerd aan was. God mag weten waarom.

2: Een hier zowat stukgedraaide track ten tijde van de release. Jaren later blijft er afgezien van nostalgie niet zoveel van over.

3: Geadoreerd door zowat iedereen, behalve door mij. Ik vind het maar een saai liedje. Wel een meezinger, maar een erg standaard beat.

6: Het zit perfect in elkaar, maar kippevel blijft uit. Het is me net wat te veilig, te gepolijst. Om eerlijk te zijn: Ik heb ook teveel associaties met van die nét iets te standaard meisjes die dit persé willen zingen bij Idols en dergelijke. Heb ik ook bij Jewel - Foolish games en bij elke willekeurige Anouk-ballad.

7: In zijn genre is dit goed gemaakt. Zal wel in de categorie 'fout' vallen, maar er is eigenlijk niet veel mis mee.

12: Het gedeelte van de cassette waar ik dit ten tijde van de release op had gezet is toendertijd nogal eens teruggespoeld. Dat Rednex-beatje deed het hem. Ik moest duidelijk nog volwassen worden qua smaak...

17: Leuk nummer. Totaal vergeten dat het bestaat, eigenlijk. Maar bij het zien van de titel heb ik het deuntje gelijk weer in mijn kop.

19: Nieuwe mensen onder de naam van de act waar ik vier jaar lang fan van was geweest. Ik vond het een aardig deuntje maar toch had ik niks met die meiden. Het kwam nep over (dat ik dan wel dat liedje van Steps sufdraaide is moeilijk te verklaren).

Ligt het nou aan mij of plaatsen ze altijd de ergste nummers als eerste?

avatar van starbright boy
Je vindt waarschijnlijk de grootste hits het ergst, want die staan meestal vooraan op dit soort verzamelaars. Daarna komen de iets minder grote hits, daarna de nummers die of nog een hit moesten worden of nooit echt hits waren en als laatste vaak nog een of twee nummers waarvan ze niet helemaal zeker wisten of het publiek dat deze CD's kocht erop zat te wachten, vaak Nederlandstalige liedjes.

avatar van LucM
De hitparadepop uit die tijd (en nadien tot nu) blonk uit door inspiratieloosheid, wat deze compilatie pijnlijk duidelijk maakt.
Track 1 bv. is louter Backstreet Boys-epigonisme, track 12 is jatterij van Rednex en de meeste andere nummers zijn overgeproduceerde, mechanische en zoutloze deuntjes, zonder pakkende melodieën of emotie, m.a.w. wegwerpmuziek (voor zover je nog van muziek kan spreken).
Tracks 6 (Natalie Imbruglia - Torn) en 8 (Robbie Williams - Angels) zijn de enige nummers die ik draai en nu nog overeind staan, het nummer van Janet Jackson (3) kan er ook mee door, de rest is om te vergeten.
Ik geef geen quotering omdat ik dit soort CD's al jaren niet meer wens te kopen en te beluisteren, ik laat dit over aan degenen die daar wel plezier aan kunnen beleven, maar aan mij is het niet besteed.

avatar van schizodeclown
Ik stem wel hoor,jarenlang doodgegooid tegen wil en dank met deze ''muziek'', now it's payback time!!

Father McKenzie
Bij zulke platen vraag ik me altijd af wat het ergst is, de muziek/muzak op de plaat of die hoes die zo spuuglelijk is dat je er ongemakkelijk van wordt...

Angels van Williams blijft natuurlijk leuk, en kom Torn van Imbruglia ook eigenlijk best leuke deun...

Ik vind dit nog best meevallen. Show me love, Torn, Angels en Never Ever zijn gewoon prima popsingles. Jammer dat er daarnaast ook erg veel liedjes opstaan die gewoon héél slecht zijn.

avatar van Gatver
Net iets beter dan deel 1... (Maar niet veel)

5, 6, 7, 8! Dat nummer brengt kinderdisco herinneringen naar boven die ik dacht voorgoed verdrongen te hebben.
Alle kindertjes rennen rond in het buurtzaaltje dat voor disco moet gaan. Sommige jongetjes rennen plagend achter meisjes aan. Sommigen spelen gewoon tikkertje. Een paar kindertjes staan ongemakkelijk in het hoekje, de meisjes uit te lachen die al begrepen wat er gedaan wordt in een disco. Totdat...
5, 6, 7, 8! Iedereen rent naar het midden en zoekt een partner op. Hand in hand maken we rondjes om elkaar. En de avond kan niet meer stuk!

Slechte CD verder. Torn en Angels zijn goede maar helemaal verrotgedraaide singles die ik niet meer kan horen.

avatar van Madjack71
5 op 20 die ik leuk vind, dus das precies 1*

avatar van thomas83
Al een stuk beter dan TMF Hitzone 1. Together Again van Janet Jackson is nog altijd een van mijn favoriete opvrolijk-nummers, Torn van Natalie Imbruglia is ook een aardig nummer, Angels van Robbie Williams is een topper en Liefs uit Londen is een leuk nummertje. Kortom, wat meer uitschieters omhoog in vergelijking met deel 1.
Coming Home van Romeo is fout maar ook wel weer stiekem een leuk nummer, en zeker eentje die herinneringen oproept.
The Venga Boys was ook van die foute muziek die ik wel wist te waarderen altijd, maar Up & Down vind ik misschien wel hun minste nummer. Irritant.
De track van DJ Visage kan er nog wel mee door, het liedje van 2 Unlimited is ook nog wel redelijk. Zij hebben sowieso veel aardige nummers gemaakt, waarvan de beste nog altijd luisterbaar zijn.
Het schijnt trouwens Serious Danger -Deeper te zijn, en niet Serious Dancer. Tenminste, als de info op Youtube klopt. Dat weet ik niet zeker, en daarom gebruik ik maar niet de correctieknop. Het nummer zegt me weinig, dus ik kan niet bevestigen of dit nummer er echt op stond.

avatar van Arrie
Hmm ik heb Hitzone 2 hier liggen, dus ik zal zo eens kijken of het nou Dancer of Danger is.

Ik kan me trouwens ook niets voorstellen van een speelduur an 1:07 bij Liefs uit London. Dus, arrie, als je zo toch aan het corrigeren slaat...

Favorieten hier:

6. Natalie Imbruglia - Torn (4:10)
Een van de grootste hits uit die tijd, inclusief leuke videoclip. Kon het op een gegeven moment niet meer aan horen, maar als het nu toevallig weer voorbij komt op de radio doet het me wel goed.

8. Robbie Williams - Angels (4:27)
Tsja, inmiddels een stukgedraaide klassieker, maar destijds niet eens een grote hit. In de UK stond dit maandenlang op 1, maar in Nederland kwam de waardering later pas.

16. All Saints - Never Ever (5:18)
Damesband die op een iets oudere doelgroep mikte dan de Spice Girls. Ze hadden een paar sterke singles en dit was er eentje van.

Dn!S schreef:

Ik heb alle tijden aangepast. Serious Dancer moest inderdaad Serious Danger zijn. En nummer 19 blijkt de Natural Born Grooves Mix te zijn. Een beetje laat, maar blijkbaar was ik het toentertijd vergeten, om de nummers te corrigeren.

1. Romeo - Coming Home
De Nederlandse versie van de Backstreet Boys, klinkt ook echt letterlijk als een kopie. Alleen al de bandnaam, Romeo, ze bereiden je voor op slijmerige liefdesliedjes. Gelukkig horen we niks meer van deze jongens, want het is van hetzelfde niveau als de Backstreet Boys. Eigenlijk nog lager, omdat ze nog minder origineel zijn, ze dachten gewoon: lekker makkelijk cashen!

2. Vengaboys - Up and Down
De Vengaboys hebben wel liedjes die ik nog steeds wel grappig vind. Dit is zeker niet mijn favoriet, vind het wel heel erg simpel, maar ergens... ergens heeft het wel wat. Maar het heeft veel te weinig om het lijf om me te blijven boeien. Een vrouwenstem die 'up and down' zegt, en een deuntje, en die twee wisselen elkaar af. That's all. Nee, dan hebben ze toch leukere nummers gehad.

3. Janet Jackson - Together Again
Zit goed in elkaar, maar mij heeft het nooit wat gedaan. Irriteert me ook niet, gewoon muzikaal behang. Typisch muziek die je hoort als je door de supermarkt heen loopt, en alweer vergeten bent als je buiten staat. Doe mij maar de muziek van haar broer, maar ook zijzelf heeft wel betere nummers.

4. Backstreet Boys - All I Have to Give
Oh, na Romeo hebben we nu ook de Backstreet Boys zelf. Fijn... Ik ga al zowat over m'n nek bij de eerste zang die ik hoor. 'I wish I could give the world to you'. Wat een geslijm... Verschrikkelijk. En net als je dan denkt dat ie afgelopen is, gaat ie nog even door.

5. Robyn - Show Me Love
Robyn wordt de laatste tijd zeer gewaardeerd op MuMe (haar laatste albums), heb ik het idee. Ze is echter al een tijdje bezig met muziek, hier was ze nog maar 17, geloof ik. Zit prima in elkaar, maar ook dit doet me niet zoveel. Typisch jaren 90 vind ik het ook. Maar wel stukken leuker dan Together Again. Best aardig, maar mij weet het niet zo te boeien. Ik vind de zang ook niet zo sterk.

6. Natalie Imbruglia - Torn
Dit vind ik wel een fijn nummer om zo af en toe weer eens te horen. De akoestische gitaar erin is leuk, vind de zang ook leuk bij het nummer passen. Beetje jammer dat het bijna een kopie is van de versie van Trine Rein. Maar dit vind ik gewoon een sterke popsingle, goed geproduceerd. Niet al te diepgaand, maar soms hoeft dat ook niet. De betere Skyradio-muziek, zeg maar.

7. Sash! - La Primavera
Jaaaaaaa! Dit vind ik ontzettend fijn. Erg fijne melodie, het nummer heeft bijna een euforische sound. Misschien heeft dit ook niet veel om het lijf, maar hier werkt het gewoon perfect. Sterke melodie, beat eronder, een zwoele vrouwenstem erdoorheen. Geweldig nummer!

8. Robbie Williams - Angels
Hier heb ik dan weer helemaal niks mee. Robbie heeft wel wat leuke singles, maar daar reken ik deze absoluut niet toe. Ik snap dat mensen het mooi vinden, maar dit is totaal niet mij ding. Robbie kan prima zingen, en het liedje is natuurlijk goed geschreven, maar het is mij allemaal wat te glad, te veilig. En wat te saai. Het liedje weet me echt geen seconde te boeien. Dat gitaartje op de achtergrond is trouwens best aardig. Maar dat kan het natuurlijk niet redden, en ook jammer dat er violen enzo bij moeten komen.

9. Spice Girls - Too Much
Over het algemeen heb ik een zwak voor meidengroepen, en op één nummer (ik ga het niet meer noemen) na, vind ik de Spice Girls stiekem ook best leuk. Vooral de blonde. Too Much behoort niet tot hun beste nummers, maar toch is het best een leuk nummer, leuk geproduceerd, lekker catchy. Dit vind ik prima om naar te luisteren. Leukste vind ik dat blazertje na de bridge. Ja, best aardig nummer.

10. Five - When The Lights Go Out
Wat naar mijn mening de groep Five telkens nekt is de bijzonder belabberde zang. Verder vind ik dit nummer (en Slam Dunk da Funk nog iets meer) leuk geproduceerd. Maar die zang vind ik echt heel kut. En het gerap is zo mogelijk nog erger. Gemiste kans.

11. Serious Danger - Deeper
Het ergste van dit nummer is dat er een hele irritante vent doorheen zit te schreeuwen. Verder is het ook niet echt een geweldig nummer, gewoon een simpel dancenummer, maar die kerel is zo irritant dat het het nummer redelijk onuitstaanbaar maakt. Waarom moeten zulke Scooter-praktijken nou? Het nummer is ook wat te eentonig trouwens, ik heb het al snel gehad met die melodie. Wat variatie had best gemogen.

12. Steps - 5, 6, 7, 8
Een moderne versie van linedance-muziek? Nee, daar zit ik dus echt niet op te wachten. Doet verder wat aan Cotton Eye Joe denken. Maar ook dat nummer vind ik niks. Hier heb ik net zo weinig mee als met linedancen, snel verder.

13. Peter Andre (ft. Warren G) - All Night All Right
Blijkbaar heeft die keren van Mysterious Girl nog meer hits gehad. Wat een gladde zang, zeg... Verder een nogal doorsnee nummer, lang niet zo slecht als Mysterious GIrl. Er zit wel een irritante kerel doorheen te gaan op de achtergrond, maar verder gewoon een wat standaard nummer, wat nogal wordt verpest door Peter Andre zelf. Beste gedeelte van het nummer is de rap van Warren G, die ik prima vind.

14. Perpetual Motion - Keep On Dancin'
Een weinig bijzonder dancenummer waar er zo ontzettend veel van zijn. Dertien in een dozijn. Beat, deuntje erdoorheen, zo af en toe een vaag geluidje, een break voor de sfeer. Niet bepaald iets waar ik van opveer.

15. Charly Lownoise & Mental Theo - Next 2 Me
Typisch CL & MT-nummer, en daar heb ik een zwak voor. Refreintje bestaande uit vrouwenzang, en dan een schattig melodietje erbij, en een beat erdoorheen. Heel fout, en in het genre ken ik genoeg leukere nummers, maar eigenlijk lukt het me niet om het echt kut te vinden. Heel stiekem dans ik gewoon mee. Geen uitschieter, maar best grappig.

16. All Saints - Never Ever
Weer een meidengroepje! En dit is één van de leukste. Erg mooi nummer. Dat gesproken intro brengt de sfeer er goed in. En verder gewoon een mooi liedje. Erg fijn refrein. Pure Shores van hun is een persoonlijke favoriet, maar deze mag er ook best zijn. Alleen deze tekst vind ik wel jammer: "the alphabet runs right from A to Z". Serieus?

17. Sven Väth - Fusion
Wat een geweldig nummer! Geen idee wat dit op een Hitzone doet, maar dit vind ik echt super. Heel eigenzinnig. Leunt vooral op één deuntje van een trombone of tuba ofzo, die bijna het hele nummer aanhoudt, en daardoorheen worden allerlei geluiden heen gegooid. Erg mooie break, blijft het hele nummer ook continu boeien, door alles wat er in het nummer gebeurt. De beat van het nummer is ook geweldig. Ik sloeg hier helemaal steil van achterover, ontzettend goed nummer!

18. DJ Visage - Formula
Nog best een grappig dance-nummer eigenlijk. Ik dacht in eerste instantie dat het een flauw nummer zou zijn, maar ondanks dat de auto-geluiden en de stem die Schumacher zegt niet veel toevoegen, vind ik het als nummer op zich nog best wel leuk! Fijne melodie in het nummer, goed geproduceerd. Verrassend leuk!

19. 2 Unlimited - Wanna Get Up (Natural Born Grooves Mix)
Zowel het origineel als deze remix vind ik weinig aan. De remix heeft niet veel met het origineel te maken, maar het is verder gewoon een simpel dancetrackje, weer erg dertien in het dozijn. Wel aardig, maar meer ook niet. Niet bepaald gedenkwaardig.

20. Bløf - Liefs Uit Londen

"Als een mooi en groot geloof
Aan de muur van mijn gedachten
Hangt een wereldkaart te wachten
Tot ze terugkomt
Met haar reizen in mijn hoofd
Steek ik vlaggen in de aarde
Dezelfde kleur, dezelfde waarde"

Juist ja.

Ik heb ook erg weinig met Paskal Jacobsen als zanger. En als liedje vind ik het ook waardeloos. Drie keer niks dus.

Top 5:

1. Sven Väth - Fusion