Beslist CSC beste plaat! Waarom? Omdat hier een lijn in zit, muzikaal als tekstueel (alhoewel dat voor CSC een constante factor vormt, maatschappijkritiek was namelijk hun bestaansreden

White Noise vind ik ook een goede plaat, daar niet van (er zit slechts een halfje waarderingsverschil tussen de twee). Maar de nummers op Ask Questions zijn uitgewerkter en vooral voorzien van meer body dan wat bij elkaar geraapte samples. Alhoewel er zeker intermezzo's op staan die zo op de vorige platen hadden gekund. Maar ipv blijven hangen in zo lelijk mogelijk klinkende aanklachten tegen de maatschappij, door middel van smerig opgebouwde industriele klanken.. sijpelt hier zowaar iets door wat op songcompositie lijkt en worden echte nummers gevormd.
Te beginnen bij de briljante starter Surprise Surprise (The government Lies!!). Geniale wake-up call op typisch CSC huisstijl, maar met kop en staart! De stijl van CSC is een verhaal op zich, maar denk aan een smeltkroes tussen Public Enemy, Foetus, Ministry, Consolidated.. en je komt een aardig eind

Goed, daarop volgt meteen voor mij de klapper van de plaat en het beste bewijs voor dat CSC hier beter in vorm is dan op hun andere platen: Room 429! Heerlijke vervormde groove, gekoppeld aan bittere en bijna beangstigende tekst (zou zo van Nick Cave zijn hand kunnen komen).. het nummer trekt je moeiteloos de diepte in. Nowhere is aardig, maar meer niet. Migration is zo'n intermezzo wat CSC-typisch is. Cut To The Chase doet zijn naam eer aan door een gejaagd tempo aan te houden en stormt het grappige 10 $ Bill tegemoet. Op zich een flauw nummer, maar weer erg politiek getint en cynisch tot op het bot. Seattle is een samplenummer dat langzaam van ruis tot verstaanbaar wordt en misschien op de afkeer tegen grunge slaat.. ? Furnace lijkt gewoon wel een lekker jamnummer (met vervormde Ministry-achtige stem) met vette groove. Israeli is een onheilspellend intermezzo en mooi. Lekker groovend is de rammelklank van Cause and Effect, met prachtig tussenstuk wat opbouwd! Got No Soul zegt me niet zoveel, beetje experimenteel en ongedefinieerd. Everybody Loves You (when you're dead) is een toppunt van cynisme, gortdroog nummer met zwarte humor over hoe iedereen vereerd wordt pas als ze dood zijn

Het laatste hoogtepunt is beslist All the Clocks Are Broken, het nummer met veruit de beste spanningsopbouw en de waardige grande finale ("You can't see me now, but I'm watching over you" prachtig!).
Kortom, nog even terug naar het begin.. CSC maakt hier een volwaardige plaat met nummers die een prachtige opbouw kennen, compositorisch voor hun doen veel beter dan hun andere platen, én tegelijkertijd de inktzwarte leefwereld van CSC belichamen. Ook de gruizige klank van de nummers wordt gelukkig nergens glad. Dit blijft underground avant la lettre!! Weinig bands die dat met recht mogen zeggen imo.
4.5* met recht.