John Williams - Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Score
Label: Polydor

1. Kate Capshaw - Anything Goes (2:49)
  2. Fast Streets of Shangai (3:38)
  3. Nocturnal Activities (5:53)
  4. Shortround's Theme (2:27)
  5. Children in Chains (2:42)
  6. Slalom on Mt. Humbrol (2:22)
  7. The Temple of Doom (2:57)
  8. Bug Tunnel and Death Trap (3:29)
  9. Slave Children's Crusade (3:22)
  10. The Mine Car Chase (3:38)
  11. Finale and End Credits (6:16)
  12. Kate Capshaw - Anything Goes * (2:58)
JohnWilliams schreef:
In deel II heb ik Duel of the Fates niet gehoord!
Zeker gemist denk ik omdat het Love Theme zo mooi was!
Love Theme zit trouwens ook in Episode III verwerkt

Is te horen -als ik het goed heb- wanneer Annakin op die ruimte scooter zijn moeder gaat zoeken en aanvoelt dat ze in gevaar is.

avatar van Bart Tönjann
Ja inderdaad hij zit dus wel in de film. Heb het net even gauw opgezocht.

avatar van JohnWilliams
Sorry was me even ontgaan, Across the Stars vind ik trouwens wel het mooiste theme wat bepaald de kracht.
Duel of the Fates is mooi maar wel erg druk.
Ook Battle of the Heroes is mooi maar Across the Stars blijf ik de mooiste vinden van deze 3.
Maar de bekendste daarin tegen is:"The Imperial March"!

avatar van Bart Tönjann
The imperial march..... dat brengt veel herrineringen op.....
maar ja, het ging hier over Temple of doom.

avatar van JohnWilliams
Ja, we haken af, sorry Bart.
Heb jij dit album Bart of wil je het hebben of nooit?

avatar van Bart Tönjann
Zoals in het begin al werd vermeld, dit ligt ook iets boven mijn budget. Trouwens, zo heel goed vind ik hem ook weer niet en het leukste nummer, met die trommmels, heb ik sowieso al in mijn collectie.

Trommels?
Inderdaad het is wat duur €200 heb ik er niet voor over tenzij het misschien de laatste op de wereld is.
Maar deze cd is heel veel te vinden in Japan, dit is ook de Japanse voorkant de Amerikaanse is saaier.

avatar van Bart Tönjann
Ja maar wat maakt de voorkant nou uit, het gaat om de binnenkant toch? Wat voor kracht de muziek heeft. Het enige interesante aan de voorkant vind ik de composer-vermelding, dat ben je waarschijnlijk wel met me eens JohnWilliams?

avatar van JohnWilliams
Dat staat wel heel klein, integendeel tot de andere albums van John. Bij bijvoorbeeld Star wars staat het misschien wel TE groot, hier had het groter gemogen (gemoeten).

avatar van Thunderball
Ik ben hem echt pas geleden nog tegen gekomen. Waarschijnlijk op de filmbeurs te Heerlen afgelopen maandag. Heb toen in de schappen gekeken en gezocht naar bijzondere soundtracks.

Shit, balen! Ik had hem zo voor je kunnen meebrengen voor waarschijnlijk niet al te veel geld. Ik ga morgen naar de grote verzamelbeurs te Utrecht, als ik hem zie koop ik hem (ik hoef hem zelf niet te hebben).

avatar van Bart Tönjann
Aardig dat je dat voor John doet. Veel plezier op die beurs zou ik zeggen.

avatar van JohnWilliams
Heb hem inmiddels zelf al.
Bij de verzemalbeurs in Utrecht lag die...gewoon geweldig!!!
Maar ik heb de expanded edition, dus géén 11 tracks maar 22!!!

avatar van Thunderball
Ja, ik zag hem ook liggen (samen met de andere twee) en hoopte dat je hem al gekocht had! Jammer dat we elkaar net gemist hebben! Veel luister plezier, ook met de andere aankopen!

avatar van JohnWilliams
Dat zal wel lukken! Catch me if you Can is in ieder geval geweldig en A.I. moet ik nog even beluisteren maar dat zit ook wel goed!!!

neo
Die expanded is een dvd rip. Schandalig dat ze die durven te verkopen op zo'n beurs.

avatar van JohnWilliams
Het staat heel netjes op het hoesje hoor...ik ben er erg blij mee. Maar bedoel je dat hij het heeft gedownload...? John de Moor doet dat denk ik niet. Thunderball kent hem ook...hij gaat niet met dat soort mensen om.

neo
Dat is dus gewoon de muziek geript van de dvd. Zo kan ik het ook. Even rippen, mooie hoes erbij maken en proberen te verkopen als iets speciaals.

avatar van JohnWilliams
Weet niet of dat zo is, dat is een goed man...hij houd me niet voor de gek. Misschien heb je het voor een keertje mis Joep...

neo
Je bent voor de volle 100 procent belazerd. Hier bv kan je lezen dat het om dvd rip gaat: link.

avatar van Thunderball
Hum... klinkt niet best allemaal!
En ik ken die verkoper natuurlijk ook verder niet. Had er vorige keer in april wat bij gekocht en die extended versies van Bond bleken op zijn minst gezegd ook verdacht.
Wat ik alleen niet snap is dat je de muziek van de dvd kunt afhalen. Staat dan de rest van het geluid (de stemmen, explosies, schieten etc, etc...) er ook niet op?

neo
Het is een apart spoorwaar verdere geluiden niet aanwezig zijn, al kan het best voorkomen dat er bij een rip wat dingen toch nog een beetje aan het licht komen. Ik heb em niet gehoord, dus dat weet ik niet in dit geval hoe erg of goed het is. Het is best mogelijk dat deze cd geheel gaaf is qua kwaliteit, wat betekent dat iemand op een of andere manier de muziek op goede kwaliteit in de vorm van een cd-r of mp3's heeft weten te bemachtigen. Dat verspreidt zich en dan zijn er mensen die dat proberen te verkopen.

avatar van JohnWilliams
CD is van goede kwaliteit, hij ziet er precies zo uit als op het hoesje die je op die link gaf. Maar gaat hij dan ook sneller kapot?

neo
Dat zou ik niet durven zeggen. Feit blijft dat je onnodig voor iets onofficieels hebt betaald, wat je in het download wereldje zo kan vinden.

Klopt, afgelopen zaterdag was ik ook aanwezig bij deze verkoper op de beurs. Hij heeft een hoop officiele releases die al heel lang out of print zijn, ik heb zelf ook een stel gesealde, legale CD's bij hem gekocht. Maar zijn 'promo's' ... Ik heb van enkelen gevraagd deze even te mogen zien, en ze waren inderdaad 'fake'; je kunt zien dat de hoesjes geen officiele druk zijn, maar een zorgvuldige print op karton, hoewel toegegeven van een hoge resolutie. Ik merkte wel dat de man enigszins zenuwachtig werd toen ik hem ernaar vroeg.

score-freak schreef:
Klopt, afgelopen zaterdag was ik ook aanwezig bij deze verkoper. Hij heeft een hoop officiele releases die al heel lang out of print zijn, ik heb zelf ook een stel gesealde, legale CD's bij hem gekocht. Maar zijn 'promo's' ... Ik heb van enkelen gevraagd deze even te mogen zien, en ze waren inderdaad 'fake'; je kunt zien dat de hoesjes geen officiele druk zijn, maar een zorgvuldige print op karton, hoewel toegegeven van een hoge resolutie. Ik merkte wel dat de man enigszins zenuwachtig werd toen ik hem ernaar vroeg.

Ik heb gekeken, het is een boekje wat erbij zit van: The Temple of Doom géén kartonnetje dus hij is denk ik wel echt. Ook staat er in de cd gedrukt: The Temple of Doom. Maar de andere die ik ben hem heb gekocht waren gewoon echt.

Maar er bestaat geen goede expanded release van The Temple of Doom, deze is gewoonweg nooit uitgegeven noch uitgelekt. Het bedrukken van de CD kan iedere leek. Het is geen officiele release, hoe professioneel het drukken misschien ook gegaan is.

Officiele promo's zijn eraan te herkennen dat ze per definitie geen artwork bevatten. Waarom een ontwerpbureau inhuren voor non-commerciele doeleinden? Ik heb er persoonlijk enkelen, deze bevatten enkel het logo van de filmdistributeur en wat feitelijke informatie.

avatar van JohnWilliams
Jammer, gelukkig dat hij het goed doet, er een leuk boekje bij zit en hij niet beschadigd is.

neo
Ik zou er de volgende echt opletten en eventueel alleen kopen als je zeker weet dat het echt is, dus niet op gevoel. Dit heb ik ook al vaker aan mensen aangeraden, die dan toch nog meerdere malen erna weer niet goed geinformeerd dit soort dingen kopen. Handelaren hebben vaak genoeg goed spul, met wat dingen er tussen die nep zijn. Ze geloven op hun woord bij alles is ook absoluut niet aan te raden.

Ik trouwens wel tegenspreken dat promo's per definitie geen artwork hebben.

De gemiddelde Williams fan is ook wel op de hoogte van de uitgaves van de Indiana Jones serie. Maar ja het is nu eenmaal gekocht.

avatar van JohnWilliams
Net zoals inderdaad de vele bootlegs van Star Wars...maar ik heb hem nou al en ik ben er erg blij mee.

avatar van Thunderball
Deze vandaag van iemand overgenomen voor 35 euro.
Boel geld voor een oude cd met zo'n 40 min aan muziek, maar eerdere berichten lezend valt het dus eigenlijk nog mee.
Bij mij staat de laatste extra track er niet op. Zal hem straks eens beluisteren, ik ben wel heel benieuwd.