Dr. Octagon - Dr. Octagonecologyst (1996)

Label: Mo' Wax

1. Intro (1:15)
  2. 3000 (3:20)
  3. I Got to Tell You (0:48)
  4. Earth People (4:48)
  5. No Awareness (4:25)
  6. Real Raw (5:35)
  7. General Hospital (0:26)
  8. Blue Flowers (3:17)
  9. Technical Difficulties (2:57)
  10. A Visit to the Gynecologyst (2:20)
  11. Bear Witness (3:00)
  12. Dr. Octagon (4:37)
  13. Girl Let Me Touch You (3:40)
  14. I'm Destructive (3:25)
  15. Wild and Crazy (4:27)
  16. Elective Surgery (0:52)
  17. Halfsharkalligatorhalfman (4:29)
  18. Blue Flowers Revisited (4:15)
  19. Waiting List [DJ Shadow / Automaster Mix] (5:09)
  20. 1977 (2:24)
avatar van Weirdo Wizzy
Ik ben echt benieuwd waar deze Dr. Octagon allemaal wel niet over loopt te raaskallen. Ik kan wel horen dat het allemaal space achtig, geschift enzo is dus dat is alweer mooi meegenomen . Soms is het wel iets TE allemaal hoor. Ik ben niet altijd even fan van zijn manier van rappen. Technical Difficulties bijvoorbeeld is geen goed nummer omdat hij daar echt heel vaag rapt heel irritant ook. Maar aan de andere kant ook wel weer lekker apart. De beats op dit album zijn ook gewoon masterlijk vet. Vooral de ''tempo'' beats vind ik tof. De slomere beats zijn daarentegen ook wel goed; ze geven het album nog een ''creepier'' sfeertje.

Voorlopig een 4 ster. Beste nummer: Earth People

avatar van FunkyMonk
Backslap schreef:
Oh shit there's a horse in the hospital

avatar van Weirdo Wizzy
Nee toch maar weer verlaagd naar 3 ster. De beats zijn uitstekend. Het sfeertje dat geschapen wordt is ook best cool maar na een tijdje luisteren wordt je toch een beetje zat van dat hele space en horror gebeuren.

MichelDumoulin schreef:
De echte hoes (getekend door Pushead) is 10x mooier, eens kijken of ik hem mag vervangen van de mod's.

Huh? Dat was toch die dysected hand op die groene hoes?
Die hand op sterk water of zo iets?

Die bedoelde ik ja!

Harco
Die heb ik nog nooit eerder gezien.

avatar van P Jay
Ik ook niet. Wel heel vet!

SinX
Het valt me nu pas op dat dit album uit 1996 stamt!
het klinkt helemaal niet als iets uit 1996...
Vet futuristic

avatar van Sjaakspeare
Ik heb een aantal nummers van dit album op mijn pc staan... Maar in elk nummer verwijst Kool Keith naar konten, reten, anussen, achterwerken en wat dan ook. Oké, als je op de verdere tekst let is dat ook niet zo opmerkelijk, maar toch vind ik het behoorlijk storend...

Hypno
Lol ik vind het juist grappig al die shit waarover die praat de lyrics en De weirdness vind ik juist het beste van Kool Keith

avatar van Sjaakspeare
Ik vind hem ook zeker wel lollig, en daarmee vermakelijk hoor
Het is alleen dat ik die anusfetish nogal huiveringwekkend vind. Dat verpest 't een beetje eigenlijk...

zei je nou ANUS fetish??

avatar van Sjaakspeare
Daar komt het wel zo'n beetje op neer, klaarblijkelijk.

avatar van MJ_DA_MAN
Gemengde gevoelens. De gekheid van Keith waardeer ik zeker wel, en zorgt meteen voor een knotsgekke plaat met zijn maffe flow en geschifte humor. Maar de producties zijn naar mijn mening soms iets wat te saai en vooral met te weinig charizma. Qua stijl passen ze goed bij Keith en ze zetten ook wel degelijk de sfeer neer voor hem, maar toch mis ik, zoals ik al zei, het charizma om het écht goed te laten klinken. En dat is jammer, want anders was het cijfer vele hoger uitgevallen want dit soort hiphop bevalt me zeker wel. Een 3,5*, hopelijk groeit ie nog in de toekomst.

charisma

avatar van P Jay
De producties zijn hier nét fabuleus goed. Dan the Automator die heerlijke donkere diepe beats brengt. Het is vooral Kool Keith die op enkele nummers een beetje té gek doet en té raar flowt die me "slechts" op 4* brengt (begrijp me niet verkeerd, om het gros van de nummers vind ik de combinatie Keith en Dan the Automator erg goed geslaagd!).

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt, maar wilde even een hippe term gebruiken .

MJ_DA_MAN schreef:
Klopt, maar wilde even een hippe term gebruiken .

haha aight.
Ben zoekende naar dit album..

Hoes nog niet veranderd?

avatar van thomzi50
Nee, waarom zou dat gebeuren? Deze is ook gewoon te koop?

avatar van Psycholamp
Vet Kool Keith album. Alles klopt en alles is vet op deze cd.

avatar van dj maus
Beste hiphop album aller tijden voor mensen die niet van hiphop houden. Hoogtepunt in de oeuvres van zowel Kool Keith, DJ Shadow als Dan The Automator.

dj maus schreef:

DJ Shadow?

Sorry, ik vergis me.
Zijn aandeel aan dit album blijft beperkt tot het nummer Waiting List.

avatar van Psycholamp
dj maus schreef:

Ook een zeer goed album voor mensen die wel van hiphop houden, hoor.

avatar van Sjaakspeare
Hoe vaker ik hem beluister, hoe beter hij wordt... De beats blijken steeds gedetailleerder te zijn, Kool Keiths raps ritmisch steeds treffender, en zijn teksten steeds hilarischer of fantasierijker. Ik hoor ook steeds meer in de teksten. En ja, ook nog steeds allemaal gelul over anussen. Maar desondanks mag deze een halfje omhoog. Een veel origineler album kun je immers niet maken binnen een bestaand genre.

avatar van dj maus
Een overwegend behoorlijk conservatief genre ook nog.

Sjaakspeare schreef:

Inderdaad!

avatar van hiphopisntdead
Heee wat hoor ik nu
1977 heeft precies dezelfde beat als The Grain van Ghostface killah?
en een geluids fragment uit een soort porno film?
dit album moeeet ik hebben:D