Rihanna - Unapologetic (2012)

Barbados
R&B / Pop
Label: Def Jam

1. Phresh Out the Runway (3:42)
  2. Diamonds (3:45)
  3. Numb (3:25)

met Eminem

4. Pour It Up (2:41)
  5. Loveeeeeee Song (4:16)

met Future

6. Jump (4:24)
  7. Right Now (3:01)

met David Guetta

8. What Now (4:03)
  9. Stay (4:00)

met Mikky Ekko

10. Nobody's Business (3:36)

met Chris Brown

11. Love Without Tragedy / Mother Mary (6:58)
  12. Get It Over With (3:31)
  13. No Love Allowed (4:09)
  14. Lost in Paradise (3:35)
  15. Half of Me * (3:12)
  16. Diamonds [Dave Aude 100 Extended] * (5:03)
  17. Diamonds [Gregor Salto Downtempo Remix] * (4:29)
avatar van Mitsiooh
Hij heeft nu één keer in zijn geheel opgestaan en het bevalt me allemaal wel. Het is niet zo "leuk" als Loud en Good Girl Gone Bad, maar ik luister hem liever dan 'Talk That Talk' al stonden daar echt kneiters van een nummers op (Where Have U Been). Op dit album spreken mij vooral de langzamere nummers (Love Without Tragedy/Mother Mary, Stay) aan. Ook Diamons wordt steeds beter, elke keer dat ik het hoor. De live-uitvoeringen daarvan zijn me zeker nog niet tegengevallen en ik moet Rihanna nageven dat ze echt wel een paar zanglessen genomen heeft.
No Love Allowed doet me een beetje denken aan Man Down door het het Jamaicaans-achtige deuntje, maar het is wel aanstekelijk. Die aanstekelijkheid is hard nodig, vooral als de tekst in principe nergens over gaat (Loveeeeeee Song, Numb) en het nummer met Chris Brown is eigenlijk gewoon een manier om nóg extra op het incident en hun samenkomst in te gaan.
Prima CD'tje al met al. Ik weet niet of ie gaat vervelen na een paar luisterbeurten of dat er juist halve/hele sterren bij komen.

avatar van hond racisme
Pop van de bovenste plank. Sowieso niet zelf geschreven, sowieso niet zelf geproduceerd maar wel leuke R&B hitjes enal. Rihanna is sowieso een echte performer, en weet ook hoe ze haar fans moet aanpakken. Het verveelt niet, er staan wel wat vullertjes op enal, maar wat gaat dit album af met een knal en eindigt ie ook in stijl. Gewoon leuk.

avatar van Waste Management
''Fresh Off the Runway'',''Numb (feat. Eminem)'', ''Pour It Up'' en ''Jump'' zijn fijne Hip-Hop / R&B / Urban nummers om naar te luisteren. De laatste tijd luister ik veel naar Hip-Hop en R&B muziek.

Rudi1984
Waste Management schreef:

Niet om vervelend te doen, maar dat vind ik nou juist de enige zwakkere nummers op het album.

avatar van Rich_B
Ik persoonlijk als 'liefhebber' van Rihanna vind dit ook een zeer matig album! Heel erg jammer, want er staan een paar goede nummers op, hier praat ik dan over: Diamonds, Stay, Jump, Right now, Half of me & Love without tragedy (zonder de Mother Mary)! Voor mij doen had ze gewoon beter deze nummers als single kunnen uitbrengen, en in tussentijd gewoon een goed album in elkaar laten zetten, a'la 'Good Girl Gone Bad'! Jammer Rihanna volgende keer hopelijk weer beter!

Rudi1984 schreef:

Maak niet uit, smaken verschillen he

avatar van jassn
Stay

Ik ken nu 4 liedjes van dit album en ik moet zeggen, ik vind ze allemaal leuk en zelfs redelijk tot heel goed. Ik denk dat ik dit album maar eens een kans ga geven.

avatar van hond racisme
stay is juist een kutnummer. Rip off van Animal trouwens.

avatar van NewYorkCityLight
Ben ook niet zo'n fan van 'Stay', maar ik vind dan ook al haar ballads niks. Al moet ik zeggen dat ik 'Stay' na een paar keer beluisteren wel beter ben gaan vinden en het is in ieder geval wel haar beste ballad.

beatcluster
Ik ben niet zo'n fan van Rihanna, maar ik vind Diamonds, Loveeeeeee Song en Stay toch wel leuk. Ik vrees echter dat de rest van het album erg slecht is.

avatar van Style.Girl
Lost in Paradise is echt een lekker nummer! Misschien wel het leukste nummer van het album!

Ik heb niks met de muziek van Rihanna, maar Stay raakt mij op de een of andere manier wel.

avatar van pjh1967
Stay en Diamonds zijn leuke singles, of zij een heel album kan blijven boeien... ?

avatar van Kos
Kos
Ja, Diamonds en met name Stay zijn echt goede singles, maar er staat echt verder veel teveel rommel op dit album, met name al die tracks met een belachelijke dubstep-sound.

avatar van LucM
Net als deric raven heb ik weinig tot niets met de muziek van Rihanna maar Stay vind ik wel een mooi nummer wat ik mindere mate kan zeggen van Diamonds. Jammer dat ze ook gedrochten als Right Now blijft uitbrengen.

avatar van Ernie
Als man zit ik in een tweestrijd. De clip van Pour it up staat voor alles wat verkeerd is in de hedendaagse muziekbusiness maar allejezus wat een lekker wijf/lijf

Ernie schreef:

De clip staat ook gewoon voor een stripclub die perfect geïntegreerd is in de Amerikaanse cultuur. Zie niet in wat het met de 'muziekbusiness' te maken zou hebben.

is alweer de perfecte manier om er mee weg te komen eh

ze SPEELT de hoer, maar tegelijkertijd..tja, we weten allemaal dat sex sells. en het wordt steeds explicieter door onze strot gedrukt. maar mij stoort het pas écht bij gevallen als miley cyrus waar de clip compleet bij de haren gegrepen is. daar is het zelfs niet meer functioneel naakt

Ik vind de versie love without tragedy echt heerlijk maar dan wel zonder mother mary! Lost in paradise vind ik echt goed, vooral het refrein. Op what now stel ze zich emotioneel en kwetsbaar op in deze krachtige R&B powerballad. Stay en diamonds mogen gerust klassiekers genoemd worden. Verder zitten er nog wel wat top nummers bij! Right now is ook lekker, weer goede productie van David Guetta

avatar van Waste Management
De laatste tijd hou ik meer van haar Reggae-songs zoals ''Rude Boy'', ''Te Amo'' (maar dan de Reggaeton Remix, die is veel leuker dan de album-versie), ''Man Down'', ''Watch 'N Learn'' en ''No Love Allowed''

avatar van NewYorkCityLight
'Jump' vind ik best wel leuk eigenlijk. Vreemde combinatie die sample van 'Pony' met de dubstep sound. Het nummer was blijkbaar ook een grote hit in Australië. Vreemd dat sommige nummers maar in een bepaalde streek populair worden.

'Numb' met Eminem is ook best leuk. Ik vind het in ieder geval 10x zo interessant als hun andere samenwerkingen 'Monster' en 'Love the Way You Love'.

Vreemd album is dit eigenlijk. Echte clubstampers als 'Right Now' en 'Jump' staan doodleuk naast gevoellige nummers als 'Stay'. Het is duidelijk dat er geen visie was voor dit album. 'What Now' vind ik ook al zo'n apart nummer.

Uiteindelijk is het album wat ik ervan verwachtte: een bijeengeraapt zooitje. Toch blijf ik een zwak houden voor Rihanna en het wordt dan ook tijd dat ze weer eens wat van zich laat horen.

avatar van NewYorkCityLight
Ik wil er toch nog even bij zeggen dat ik het kwetsbare 'Loveeee Song' ook verrassend goed vind. Behoort, samen met 'Nobody's Business', 'Diamonds' en 'Pour It Up' tot mijn favorieten.

avatar van MIAB
Vaak verrassen de bonustracks van Rihanna mij. Zo ook "half of me". Fijn nummer! Dit album kon ik eerder wat minder waarderen, maar er gaat een halfje bij. 3,5

Phresh Out the Runway (3:42) 2,5
No Love Allowed (4:09) 3,5
Lost in Paradise (3:35) 3,0
Half of Me * (3:12) 4,0

avatar van MetalMike
Deze cd valt me nog altijd een beetje tegen. Valt voor mij nog altijd in te delen in het eerste deel en het tweede. "Diamonds" vind ik nog altijd heerlijk, maar de rest van het eerste deel is mij teveel Dance en als pophits gefabriceerde gekunstelde liedjes. Op een paar cd's hiervoor baande als ze meer en meer van het R&B pad af, hier helemaal eigenlijk. Vanaf "Stay" draait het een beetje om, met het werkelijk sublieme "Love Without Tragedy/Mother Mary" als absolute hoogtepunt voor mij. Dat is een nummer dat zelfs bij een Proggy band niet had misstaan. Hulde voor dat geweldig stuk muziek!
Verder echt een half/half plaat, jammer... had er meer van verwacht.