Teacher schreef:
Er doen nogal wat 'grote namen' mee op dit album, zoals Margriet Eshuijs, Maggie MacNeal en Patricia Paay in het achtergrondkoor, Jasper van 't Hof en Rick van der Linden op toetsinstrumenten, Warwick Reading op basgitaar, Nippy Noya op percussie en Pierre van der Linden en Richard de Bois op drums. Dat is niet niks, hoewel Patrcia Paaij natuurlijk wel wat vreemd aandoet bij dit gezelschap. Maar dat is natuurlijk met de kennis van nu.
Haha, ja, dat ziet er raar uit als je er met hedendaagse ogen naar kijkt. We zouden het door al haar niet-muzikale fratsen bijna vergeten, maar Patries kon natuurlijk wel degelijk zingen. Ze maakte in de jaren zeventig wel vaker deel uit van achtergrondkoortjes op Nederlandse producties. Die bewogen zich vaak in heel ander vaarwater dan haar eigen repertoire, want dat vind ik doorgaans niet sterk. Hooguit haar covers van Who's that lady with my man en Tomorrow mogen er zijn (niet toevallig ook haar grootste hits).
Terug naar dit album: dat is sterk verbonden met mijn jeugdjaren. In 1976 luisterde ik nog voornamelijk naar de Top 40 en kocht ik vooral singles,maar deze was in het bezit van mijn oudere broer. En in die hoedanigheid heb ik hem meermalen gehoord. Maakte toen een wat vreemde indruk op me, ik moest vooral wennen aan die zanger. Als tiener was ik hier vermoedelijk nog niet rijp voor, maar later zelf gekocht, zowel op LP als op CD, en inmiddels vind ik het van beide artiesten wel een van de hoogtepunten uit hun repertoire.
Kaz is nog geweldig bij stem en laat zich met dat unieke geluid gelden met zowel praat- en fluisterstem als met katachtige uithalen. Jan Akkerman speelt volledig in dienst van de nummers, zonder uitbundig gesoleer. Toch bewijst hij ook hier dat hij in die klein gehouden nummers een meestergitarist is. Neem bijvoorbeeld het prachtig opgebouwde Wings of strings.
Vooral jazzrock en funk - twee zeer bepalende invloeden in het muzikale tijdsbeeld van midden jaren zeventig - laten zich gelden, en ik vind het allemaal prachtig. Het instrumentale werk ligt behoorlijk in het verlengde van Jans titelloze solo-LP van een jaar later (of eigenlijk moet dat andersom zijn natuurlijk).