Jan Akkerman & Kaz Lux - Eli (1976)

Jazz / Rock
Label: ATCO

1. Eli (4:25)
  2. Guardian Angel (4:55)
  3. Tranquillizer (4:16)
  4. Can't Fake a Good Time (5:21)
  5. There He Still Goes (3:44)
  6. Strindberg (3:08)
  7. Wings of Strings (3:18)
  8. Naked Actress (5:44)
  9. Fairytale (3:45)
akkerman en lux...dat is toch werkelijk de ultimieme combinatie. mijn allereerste live concert was dat van brainbox ergens in de zomer van weet ik veel in de bossen van amersfoort. ik wist niet wat me overkwam als 14 jarige. toen ik eli voor het eerst hoorde kwam dat gevoel weer gelijk terug en nu als ouwe zak van 52 luister ik het nog steeds, zo hard als de lepel geven kan.
zoekend naar een naam voor mijn zoon die over een paar maanden geboren gaat worden, kwam de naam van het album al gauw boven drijven. er staat wat mij betreft geen enkel slecht nummer op dit album en voor die tijd helemaal top. ook mijn buitenlandse vrienden zijn altijd onder de indruk, goed geproduceerd, sterke stem van kaz en he...jan akkerman..die man is toch helemaal geweldig (ondanks dat ik ooit 3 uur heb moeten wachten voordat ie eens kwam opdagen voor een concert)
lux en akkerman...tijdloos!

andré

August, I never could see a connection between the hammer and the nail.
Now I know they both get hurt ...

avatar van fredt
Can't fake a good time... Man, man, dat blijft toch adembenemende muziek!