Toto - XX 1977-1997 (1997)

Label: Columbia

1. Goin' Home (5:04)
  2. Tale of a Man (7:01)
  3. Last Night (6:16)
  4. In a Word (5:04)
  5. Modern Eyes (3:48)
  6. Right Part of Me (5:44)
  7. Mrs. Johnson (4:24)
  8. Miss Sun (3:56)
  9. Love Is a Man's World (5:34)
  10. On the Run (5:29)
  11. Dave's Gone Skiing [Live] (5:17)
  12. Baba Mnumzane [Live] (1:46)
  13. Africa [Live] (9:52)
dit is een cd met unreleased tunes, onbegrijpelijk dat sommige nummers op dit album nooit eerder waren uitgebracht, Modern Eyes bijvoorbeeld is een prachtig reggae nummer en was zeker een hit geweest.

Leuk kadootje voor het 20 jarig jubileum.
Going Home is een van de hoogtepunten.

avatar van bonothecat
Het is natuurlijk erg treurig dit album...... de creativiteit was ver te zoeken....laten we kijken wat we nog aan afgekeurd materiaal hebben liggen

bonothecat schreef:

Dat is niet helemaal waar, je moet soms keuzes maken wat je op je album wil hebben.

En de platen maatschappij had ook veel invloed, van wat er op een album komt te staan

avatar van bonothecat
Was mijn vorig bericht van deze cd gebaseerd op luisterbeurten in het verleden....ik heb hem nu opnieuw geluisterd. Het eerste nummer is nog redelijk...voor de rest hadden de tunes echt unreleased moeten blijven. In a word kende ik ook al van een b-kant van een echte ouderwetse singel...toen vond ik het nog redelijk..voor een b-kant. Maar zo'n nummer moet niet een cd moeten dragen. Blijft 2 sterren.

Oh ja en modern eyes Toto99, zal zeker een hit zijn bij die hard toto fans....maar het nummer is echt bedroevend slecht....de minste van toch al niet een geweldig album...sorry

avatar van bonothecat
gaan ze ook nog in love is a man's world roepen....its disco time...grrrr......en het nummer wil maar niet stoppen....ok de stop knop in winamp

vond je Last Night echt niet mooi ?

Bij dit album zie ik 4x een stem van mensen die zich hier aangemeld hebben, alle albums van Toto 5 sterren gegeven hebben (of een aantal van de albums) , verder nergens op gestemd hebben en zich hier nooit meer hebben vertoond. Dat kan toch niet de bedoeling zijn

misschien vinden zij de sfeer te onvriendelijk hier, van één iemand weet ik in ieder geval dat dat zo is

Hm dat zou kunnen natuurlijk, al vind ik de sfeer hier juist heel prettig. Af en toe is er wel eens een pittige discussie, maar daar is deze site dan ook voor

avatar van Ward
Ik vind het ook overdreven dat hier een onvriendelijke sfeer zou zijn.

avatar van Onderhond
tov sommige users is dat absoluut niet overdreven vind ik.

avatar van bonothecat
1397 users, en 1 vervelend iemand....0,1% van de users kan voor een onvriendelijke sfeer zorgen....lijkt me sterk.....maar het is vaag dat er zoveel mensen op toto stemmen en dan nooit weer terugkomen. Misschien moet je inactieve leden op een gegeven moment weghalen.....of misschien alleen hun stemmen.

TOTO schreef:

vond je Last Night echt niet mooi ?

Het nummer is me eerlijk gezegd niet eens opgevallen. Dus het zal wel niet mijn stijl zijn......maar ik gooi hem op speciaal verzoek van jouw er nog een keer in!......dat ene nummer dan!....gedraaid inmiddels....is zeker niet het slechtste nummer van dit album. Maar dat zegt in dit geval niks. Ik probeer het echt TOTO.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
TOTO schreef:

vond je Last Night echt niet mooi ?

Mij werd niks gevraagd, maar dat nummer vond ik nou helemaal niks nee.

Op Goin' home (en iets mindere mate Tale of a man, In a word en Mrs Johnson) na allemaal nummers waarvan zeer duidelijk is waarom ze niet eerder uitgebracht zijn. 1½*

CAPIpsv
een van mijn eerste zelfgekochte cd's. Ben zelf drummer, dus hou ik wel van de muziek van toto, met als toppunt, drummer Simon Phillips, en de the familie Porcaro.
3,5#

leuk album, heb hem laatst voor 6,99 bij de media markt gekocht. De leukste track vind ik toch echt Goin'Home, Right Part Of Me, In A Word en On the Run vind ik leuk.
sommige nummers, vooral Modern Eyes en Miss Sun, vind ik wat minder omdat dat wat minder Toto-stijl is. Een verschrikkelijk nummer vind ik Love Is A Man's World....blech..nooit gedacht dat ik dit zou zeggen als Toto-fan maar toch....

Ik vind dit wel een mooie plaat hoor, een van de eerste die ik van Toto had.
Tale Of A Man is een erg vet nummer, In A Word en Last Night zijn m'n andere favorieten.

En idd, Modern Eyes is wel een dieptepunt van deze CD.

avatar van Lamontagne
Goin'home is een van mijn favoriete Toto nummers ongelofelijk dat dit nummer is blijven liggen vanaf Past to Present omdat de maatschappij Love has the power beter vonden.

En On the run hoor je nog 1 keer wat voor een drummer Jeff Porcaro was (beste drummer ooit)

4 sterren

avatar van rkdev
Helemaal met Lamontagne eens.

avatar van daniel1974nl
Een beetje een vreemde eend in de bijt met allerlei, meuk dat over de jaren is blijven liggen...vermoed ik, maar een paar hele mooie juweeltjes hiero.

Vooral het nummer Afrika wordt hier in een uitvoering gespeeld, die ver uitstijgt boven alle andere uitvoeringen die daarna en daarvoor van dit nummer zijn gedaan. Dit met name omdat het is o[pgenomen in Johannesburg (draagt bij aan de sfeer van het nummer) en met een Afrikaans koor en verschillende Afrikaanse drummers. In het begin is het nummer nog redelijk normaal (je hoort het koor alleen goed met het refrein) maar halverwege slaat het nummer helemaal om en komt het Afrikaanse element (laten we zeggen alla Lady Blacksmith Mombasso bij Paul Simon of Youssou N' Dour bij Peter Gabriel) volledig naar voren........werkelijk fantastisch.....

Tale of a man....en, ja On The Run zijn ook hele puike nummers. Maar deze moet je kopen voor Africa......

avatar van dynamo d
Niet super goed maar best aardig, vooral Mrs. Johnson, Goin'Home en Miss Sun. De live nummers pas hier niet goed bij. Dat is wat jammer.

De nummers op dit album doen zeker niet onder voor die die al eerder waren uitgebracht.
Wel wijken ze wat af, maar dat is juist leuk.
Trouwens, wat een prachtige gitaarsolo op On the run!

avatar van koel
Prettig divers album. De live tracks hoefden van mij niet zo.

avatar van Poeha
Ik was zeer verrast toen ik dit album tegenkwam en hoorde.
Er staan diverse nummers op die voor Toto begrippen best een hit haddden kunnen worden:
Goin' Home, Tale of a Man, Right Part of Me en Mrs. Johnson.

Geweldig album in ieder geval.
Voor mij zeker 4,5 * waard.

Gewoon een goed album.
Van een aantal nummers verbaast het me dat die destijds hun "gewone" album niet halen.
Dan heb ik het over Right Part of Me, Goin Home en Modern Eyes.

avatar van JelmerHolwerda
Lekker albumpje, zitten een stel fantastische gitaarsolo's op. Het is niet heel erg speciaal allemaal, maar gewoon lekker om naar te luisteren.

RagnöroK
Album met songs die hun albums in het verleden niet gehaald hadden. Heeft zeker niks te maken met het niet hebben van inspiratie, dit was gewoon een album ter ere van het 20 jarig bestaan van de band en voor fans altijd tof om dit soort verzamelaars te hebben. De laatste 3 nummers (de live-versies) hadden er van mij niet opgehoeven.

Ik vind het een enorm goeie plaat, In A Word vind ik minder bijzonder en Miss Sun (geschreven voor Boz Scaggs) vind ik ook niet zoveel aan. Modern Eyes is een hele vreemde eend in de bijt en niet mijn favoriet, maar ook niks mis mee en voorzien van supervette gitaarsolo op het einde. De overige 7 nummers vind ik fantastisch. Love is a Man's World en Tale of a Man vind ik bij de betere nummers van de band horen en hadden in mijn ogen gewoon destijds op de albums moeten staan (respectievelijk Toto uit '78 en Hydra uit '79). Zelfde geld overigens voor On the Run welke op Kingdom of Desire had gekunt i.p.v. She Knows the Devil. Goin' Home is niet per se het meest hoogstaande nummer van Toto, maar voor mij persoonlijk wel een favoriet van de band, heerlijke gedreven powerballad. Leadvocals hadden wat mij betreft wel meteen gedaan mogen worden door Joseph Williams i.p.v. Bobby Kimball.

Hele nice verzamelaar en als de laatste 3 er niet op hadden gestaan en ook Miss Sun was weggelaten had het 5 sterren van mij gekregen. Nu 4,5.

WPE
Kun je nagaan, als dit overgebleven materiaal is dat ze op een cd zetten dan kun je wel nagaan hoe goed deze groep is! Puike nummers, en van een constant hoog niveau.

avatar van m1997
Dit album is wat minder dan de rest vind ik. Het is dan ook een album met nooit uitgebrachte nummers natuurlijk.

Last Night vind ik dan wel een erg lekker nummer. Ik snap eigenlijk niet waarom dit nummer nooit een origineel album heeft gehaald.
In a Word en On the Run zijn natuurlijk ook goede nummers. Jammer dat er geen studio versie van ''On the Run'' is.
Verder zijn Goin' Home en Right Part of Me ook nog wel te pruimen.
Africa [Live] is natuurlijk dan wel weer een erg mooie versie.

Dit album geef ik 3 sterren!