Toto - XX 1977-1997 (1997)

Label: Columbia

1. Goin' Home (5:04)
  2. Tale of a Man (7:01)
  3. Last Night (6:16)
  4. In a Word (5:04)
  5. Modern Eyes (3:48)
  6. Right Part of Me (5:44)
  7. Mrs. Johnson (4:24)
  8. Miss Sun (3:56)
  9. Love Is a Man's World (5:34)
  10. On the Run (5:29)
  11. Dave's Gone Skiing [Live] (5:17)
  12. Baba Mnumzane [Live] (1:46)
  13. Africa [Live] (9:52)
avatar van Olivia
Raar album eigenlijk. Weer eens naar voren gehaald, nooit veel aandacht aan besteed.
Vond het toen al te raar geloof ik.

Wel aardig: Last Night, wel weer fijn, met name vanwege Joseph Williams.

Helemaal niet:
Modern Eyes en Miss Sun

De beste nummers op dit album zijn eigenlijk gewoon alleen Goin' Home en de live versie van Africa.

Olivia schreef:
Vond het toen al te raar geloof ik.

Wel aardig: Last Night, wel weer fijn, met name vanwege Joseph Williams.

Helemaal niet:
Modern Eyes en Miss Sun

Inderdaad een wat vreemd album, wat nummers door de jaren heen bij elkaar geplukt. Maar ik luister er nog steeds met erg veel plezier naar.
Tale of a Man behoort tot m'n favoriete Toto werk.
Last Night, In A Word en Love Is a Men's World zijn prima nummers.
En nummer 5 tm 8 kan ik ook goed waarderen. Modern Eyes klinkt zo fout dat het wel weer kan.

avatar van Poeha
Ik vind alle nummers minimaal goed. Alleen hadden die live tracks niet zo gehoeven. Sterk album. Geen enkele tegenvallende track er op.

avatar van Olivia

Hihi, zo fout dat het wel weer kan? Ja als het zo bekijkt
Misschien van de zomer? Dan hebben we ook wel meer zin in een reggae nummer. Ik kan het niet nakijken, maar is het opgenomen in de jaren 80?

Olivia schreef:

Hihi, zo fout dat het wel weer kan? Ja als het zo bekijkt

Ik heb even gekeken in het boekje, het nummer komt uit 1986.
"A simple reggae groove song about a modern day Renaissance man. Jeff was experimenting with programming a Synclavies to see if he could make it human. Being Southern Californians, we were in a "Hotel California" state of mind.. if ya know what we mean."

avatar van Harlequin
Gek genoeg was dit het allereerste album welke ik ooit van Toto kocht, ik verzamelde ze later allemaal, maar het begon bij XX. Rare keus, achteraf gezien; Past to Present was logischer geweest, maar goed. Door de jaren heen heb ik het ook wel eens tijdenlang laten liggen en waardeerde ik het niet meer zo, maar 17 jaar nadat ik deze plaat grijs draaide is het toch wel één van mn favorieten van de band. Juist door de variatie aan nummers uit verschillende tijdperken is het denk ik een lekkere plaat voor 'fans' zoals ikzelf.

Natuurlijk is het allemaal zo verschillend qua sound dat het niet een album is die lekker flowt in het geheel en soms voelt als een 'best of', maar vooral als ik de laatste 3 (live) tracks wegdenk, welke toch meer een soort van bonustracks zijn vind ik dat er 7 fantastische en 3 iets mindere tracks op XX staan. 'Miss Sun' en 'In a Word' vind ik wat saai, Modern Eyes heeft wel een geweldige lange solo aan het eind, maar is gewoon wat vreemd, zelfs voor Toto's brede catalogus. De rest vind ik gewoon super. Als ik favorieten moet noemen zouden het 'Tale of a Man' en 'Love is a Man's World' zijn, maar et scheelt niet veel met de rest.

Gewoon goeie nummers waarbij ik soms niet kan begrijpen dat ze destijds niet op de albums zijn gekomen waarvoor ze geschreven waren. Gooi bijv. 'Tale of a Man' op Hydra i.p.v. het (in mijn ogen) wat zwakkere 'A Secret Love' en die plaat was nog perfecter geweest. Meestal niet echt voor de gemiddelde muziek-luisteraar die eens wat Toto wil luisteren, maar de liefhebbers van de band zullen deze uiteindelijk wel gaan waarderen.

Vreemde plaat. De opener 'Goin' Home' is geweldig, wat een heerlijk nummer! Daarnaast zijn Modern Eyes en Tale of a Man erg fijn om naar te luisteren. De rest boeide mij niet zo, ging het ene oor in en de andere weer uit. De twee live-tracks op het eind, hadden van mij al helemaal niet gehoeven. Jammer!

avatar van Twinpeaks
Leuke left over plaat. Van sommige nummers is het overduidelijk dat ze niet op een album terecht kwamen .(Modern Eyes) Van anderen absoluut weer niet .(Goin'Home en Tale Of A Man ) Allemaal uitermate verzorgd en braaf. Vaak mijn knelpunt bij Toto . Al met al toch een voldoende. 3 sterren

avatar van IntoMusic
Lekkere 'mixed feeling'-plaat waarbij elk genre van Toto wel voorbij komt. Miss Sun is toch wel voor mij de uitschieter.

Sorry maar dit is gewoon een ijzersterke plaat, zeker als je in ogenschouw neemt dat het hier om een collectie leftovers en rariteiten gaat. Een paar ronduit briljante tracks, de opener, het geweldige right part of me, miss sun pfff een onmisbaar Toto album en op zichzelf al klassen beter dan bv zo beetje alles wat het Frontiers label uitgebracht heeft de laatste 20 jaar. Wat een geweldenaars toch deze mannen. De live tracks had ik liever vervangen zien worden door iets anders, maar toch 4 dikke sterren!

avatar van gaucho
Ook ik vind dit wel een bovengemiddelde popplaat. En dat mag je een verdienstelijke prestatie noemen als je bedenkt dat het om restmateriaal uit verschillende periodes bestaat. Tuurlijk, dat laatste hoor je terug, waardoor de samenhang ontbreekt. Een enkel nummer is van minder niveau, maar met name Tale of a man, Goin' home, Right part of me en Miss Sun (de laatste kende ik al eerder in de versie van Boz Scaggs) zijn hier uitschieters. De live-nummers zijn aardig als bonus, maar hadden ook voor mij niet gehoeven. Maar dit restjesalbum misstaat zeker niet in de Toto-collectie. Geluidstechnisch ook niet verkeerd, al kun je goed horen dat het uit verschillende tijdvakken dateert.