menu

Michael Jackson - Blood on the Dance Floor (1997)

Alternatieve titel: HIStory in the Mix

mijn stem
3,18 (213)
213 stemmen

Verenigde Staten
Pop
Label: Epic

 1. Blood on the Dance Floor (4:17)
 2. Morphine (6:31)

  met Slash

 3. Superfly Sister (6:30)
 4. Ghosts (5:11)
 5. Is It Scary (5:38)
 6. Scream Louder [Flyte Tyme Remix] (5:29)

  met Janet Jackson

 7. Money [Fire Island Radio Edit] (4:24)
 8. 2 Bad [Refugee Camp Mix] (4:51)

  met John Forté

 9. Stranger in Moscow [Tee's House Club Mix] (6:56)
 10. This Time Around [D.M. Radio Mix] (4:07)
 11. Earth Song [Hani's Club Experience] (7:57)
 12. You Are Not Alone [Classic Club Mix] (7:39)
 13. History [Tony Moran's History Lesson] (8:00)
totale tijdsduur: 1:17:30
zoeken in:
Wolfgang1975
Ik ben altijd een liefhebber van Jackson's muziek geweest, maar dit is niet best. De remixes zijn flauw en het merendeel van de nieuwe nummers (m.u.v. de titeltrack en Ghosts) klinkt als ordinair restmateriaal. Geef mij het restmateriaal van The Ultimate Collection en de remixes van de Badtracks maar.

avatar van Stijn_Slayer
1,5
Flinke bagger. Ik vind alle nieuwe nummers eigenlijk ondermaats, ook het titelnummer en 'Ghosts'. Om nog maar te zwijgen over 'Morphine' . De hele cd wordt ook nog eens gedomineerd door een mechanische rotklank, hier haakt de incidentele luisteraar als ik duidelijk af.

Die remixen zijn daarnaast volstrekt overbodig.

3,0
AstroStart schreef:
Had Michael de eerste vijf nummers van dit album gebruikt en een paar goede nummers van Invincible geplukt en dat als nieuw album uitgebracht, dan zou het een megaplaat zijn! Echt. Het zou het niveau van Dangerous en Bad makkelijk halen!

Tracklist:
1. Blood On The Dance Floor
2. Superfly Sister
3. You Rock My World
4. Unbreakable
5. Morphine
6. Whatever Happens
7. Cry
8. Ghosts
9. Butterflies
10. 2000 Watts
11. Speechless
12. Is It Scary?

Maar goed ik ben contenter met twee albums, omdat er dan meer MJ-materiaal is

Even over dit album: Blood On The Dance Floor is de beste track die MJ ooit heeft gemaakt! Geweldig ritmegevoel, heerlijk opzwepend. Morphine is ijzersterk en ben ik na zijn dood nog meer gaan waarderen. Superfly Sister is funky en heerlijk. De aparte beat van Ghosts en het spokende refrein zijn verrukkelijk!

Jammer van de remixes. Alleen de History-remix is te pruimen.

Oh ja, en waarom geen 'In The Back'? Een van de betere MJ nummers en toch niet op dit album gekomen. Erg jammer!
Ben het met je eens over de tracklist ik heb daar ook wel eens over nagedacht. Ik kwam op dezelfde lijst uit, maar wel met Heartbreaker(mijn favoriet van Invincible), Invincible en Don't walk Away erbij.

avatar van Plons
2,5
Een King Of Pop album met slechte songs (2 Bad, This Time Around), verder dan Blood On The Dancefloor komt het allemaal vrij inspiratieloos over.

avatar van UmindC
3,5
Dit is geen studio album, maar bestaat merendeel uit remixes. Enkel de eerste 5 songs zijn nieuw, en die vind ik best aardig.
Ghosts is natuurlijk een tweede (mindere) Thriller, met een leuke video erbij

avatar van Joeri_000
3,0
Morphine

avatar van kingofmusic
4,0
een goede remix album, en ik verbaas me steeds meer als ik naar andere remix albums luister, dat niemand een goede remix van liedjes kan maken..

de remix van history is zelfs vele maten beter dan de normale lied history.

de nieuwe liedjes zijn natuurlijk niet te vergelijken met de toppers van mj oa. give in to me, smooth criminal etc. maar het zijn nog steeds goede liedjes en het zouden voor mij perfecte liedjes zijn als ze nu in 2010 uitkwamen (er worden echt veels te veel slechte liedjes gemaakt)

avatar van ThePrinceOfPop
4,5
Blood on the dance floor: een vuurwerk begin voor een album (positief bedoeld ).

Morphine: een goed hard nummer.

Superfly sister: niet zijn alle sterkste nummer en eigenlijk overbodi voor dit album.

Ghosts: beste nummer tussen de nieuwe nummers.

Is it scary: gewoon lekker.

En dan nu de remixes:
De remixes zijn redelijk, goed en heel goed. Maar eentje steekt boven uit als een geweldige remix (die zelfs veel beter is dan het orginele nummer zelf). History.:)

Conclusie: beste remix album allertijden, met goede nieuwe nummers met een geweldige nummer erbij (Ghosts).

avatar van lennon
2,0
ThePrinceOfPop schreef:
Conclusie: beste remix album allertijden.Kap nah..... Neem jij jezelf wel serieus?? Volgens mij ben jijniet helemaal objectief.. maar dat is just my 2 cents...

avatar van ThePrinceOfPop
4,5
Ik neem mezelf heel serieus. Ik ben 100 procent objectief, jammer genoeg heb ik niet zoveel goede remix albums gehoord, misschien is dit album ook daarom best verkochte remix album geworden met een reden .

Als jij een echt goed remix album kent, wil ik het graag horen en er naar luisteren .

avatar van lennon
2,0
Maar je zegt zelf
De remixes zijn redelijk, goed en heel goed.
dan zie ik het vervolg met beste remix album allertijden echt niet.... Want dat zouden alle remixen heel erg goed moeten zijn volgens mij..

Ik ken wel een goed remix album, en dat gaat naar "heel erg goed" maar ja, dan moet je wel van die band zijn muziek houden: Duran Duran - Strange behaviour.

avatar van ThePrinceOfPop
4,5
Ik begrijp je, maar ik heb remix albums gehoord en die zijn waardeloos, slecht en redelijk.
En bij dit zijn er een paar redelijk, een paar goed, een paar heel goed en die van history perfect.

Ik zal er zo snel mogelijk naar luisteren .

avatar van lennon
2,0
Maar ja, dan heb je ook nog remix en "remix"

Dit album heeft volgens mij niet alleen goed verkocht vanwege de remixen, maar vanwege de nieuwe songs, plus dat MJ in die periode weer enorm "hot" was.

Ik heb de cd ook voor de nieuwe songs gekocht destijds, en niet voor de remixen..

Ik ben echt heel erg liefhebber van 12 inches, en remixen, maar in de jaren 80 waren die subliem (bijvoorbeel Billie Jean, al is ie maar 1 minuut langer, dat vind ik wel een kick) maar het bleef meestal heel erg dichtbij het origineel.

In de jaren 90 moest er ineens een beat achter, en soms zelfs het hele originele muziek deel werd vervangen door allerlei goedkope troep... en op dit album is dat helaas heel erg aan de hand.. typische jaren 90 meuk....... en echt niet de moeite waard.. maar.. dat is wel mijn persoonlijke mening..

Nee, geef mij maar de 12 inch van the way you make me feel, bad P.Y.T. en Smooth criminal.. dat zijn pas leuke extended versions, remixen of 12inchen... net wat je ze wilt noemen

madonnagirl3
Inderdaad Lennon!
Ik vind dit album dan ook alleen goed vanwege de nieuwe tracks meer, ik vind Superfly Sister bijv. geweldig.

Maar van remixen zelf ben ik ook geen fan van, die 12''inch extended mixen zeg maar, die vind ook veel beter als die andere remix-meuk.

avatar van Darkzone
4,5
Afgelopen week weer eens 2x gedraaid dit album, en gek genoeg klinkt het een stuk beter dan bij release. Alleen SIM, ES en YANA zijn erg matig.

Gelukkig hebben de Fugees erg goede Refugee Camp remixen gemaakt van MJ-songs.

avatar van Waste Management
''Ghosts'' is ook de enige nummer die ik van deze plaat goed vind.

Jocharo-T
Dan zou ik nummers als Is It Scary en Morphine nog maar er eens goed luisteren. Als hij dit als EP had uitgebracht, had het van mij de volle mep gekregen.

Tegen wie heb je het eigenlijk? Omdat je zegt dat je Ghosts OOK het enige goede nummer van deze plaat vindt. Ik zie namelijk niemand anders die dat zegt.

avatar van pureshores
ik begrijp de kritiek op het concept remix hier niet echt.

Toen dit album uitkwam was de carriere van MJ al in een neerwaartse spiraal bezig. In een doc heb ik iemand van Sony toen horen praten over dit album en dat ging over het feit dat MJ ondanks zijn pop appeal de Europese markt moeilijker kon behapstukken omdat in tegenstelling tot de VS hier de dance cultuur de complete popmarkt overheerste. In een poging om europa bij te benen is oa dit album op de markt gegooid. Voor VS begrippen zal dit wel een hard core underground album zijn geweest maar dit zijn gewoon vlotte clubmixen met een popgevoel met remixers die tig anderen (Morales-Mariah Carey/Frankie Knuckles-zuslief Janet/Todd Terry-The Corrs-EBTG-Lighthouse Family) hebben gedaan dus niks baanbrekends of moeilijks.

Nu zal er wel kritiek komen maar vanaf Dangerous liep MJ eigenlijk altijd achter de feiten aan en klonk zijn muziek enigzins gedateerd (Dangerous release 1991 new jack swing wat begin 1990 tot mid91 hoogtijdagen had). Over 80's albums kan ik niet zeggen of ze "trendy"waren maar ik vind MJ niet iemand die met iets nieuws kwam (op muziekgebied) wat door anderen massaal werd gekopieerd-choreografisch natuurlijk wel een meester waarvan je de invloed vandaag de dag nog terugziet

avatar van pureshores
zal deze week nog even een eindoordeel over dit album geven want daar gaat het uiteindelijk om

kan die Refugee Camp remix van 2 bad niet voor de geest halen-wel de Refugee Camp mi9x van Blood on the dancefloor-die was leuk

avatar van Arrie
Berichten verplaatst naar Michael Jackson

avatar van pureshores
Gisteren geluisterd.

Het titelnummer is van de nieuwe tracks het leukst, strak geproduceerde Teddy Riley knaller maar hoort meer bij Dangerous. Morphine kan me niet overtuigen en Superfly sister is dan weer wel een aanstekelijk nummer. Ghosts is wel leuk maar klinkt als een blikkerige In the closet. Is it scary vindt ik na BOTD eigenlijk de 2e beste van de 5 nieuwe nummers.

Van de remixes zijn de naar mijn mening meest geslaagde Scream louder (zit een soort motown gevoel in met backing vocals wat ik niet kan uitleggen) , Fire Island remix van Money beter dan het origineel, vond ik altijd 1 van de lekkerste remixes hier, Stranger in moscow( Tee's house club mix), standaard Todd Terry gebeuren, remix van Basement Boys had mss beter op het album gegooid kunnen worden, die waren iets soulvoller. De remix van History kent iedereen en heeft het vreselijk slome origineel drastisch verbouwd tot een leuke poptrack en terechte hit.

De remix van 2 bad is inderdaad 2 Bad, nu weet ik weer waarom ik hem vergeten was, FK remix van You are not alone wollig en tam. This time around vond ik al een kutnummer in het origineel en deze Morales versie voegt niets toe

Jocharo-T
Ik weet nog goed dat toen dit album uitkwam ik erg blij verast was. Twee jaar na History al een 'nieuw' album. Dat was toch wel bijzonder te noemen. Meestal moesten wij, de fans, tussen de vier en vijf jaar wachten op nieuw werk van de man, maar toen was daar ineens de single Blood on the Dance Floor. Ik kon mijn geluk niet op toendertijd. Wat een knaller van een song en de daaropvolgende single Ghosts was ook al zo'n lekker nummer.

De short film die verscheen bij het nummer Ghosts was het gesprek van de dag bij mij op school. Iedereen keek uit naar de premiere van die betreffende clip. Oude tijden herleefden en Michael was absoluut terug van weggeweest. De clip was overdonderend. Michael zag er goed uit, acteerde niet eens onverdienstelijk en zijn (dubbel) rol als blanke burgemeester was ook erg sterk uitgewerkt. Alleen aan zijn ogen kon je nog zien dat het Michael Jackson was. De dans in de film was ook van een hoog niveau, zoals we van Michael gewend waren. De premiere van de clip was een hele beleving en het was voor het eerst dat ik met mijn vriendjes de gekte rondom een short film van Michael bewust meemaakte.

De overige 'nieuwe' tracks, met de remixes niet meegrekend, maakten ook wel indruk. Morphine was typisch zo'n nummer waar Michael 'outside the box' dacht. Een stevig rocknummer die in het midden wordt onderbroken door Michael's engelenzang. Wat een contrast en wat een goed gelukte combinatie. Is It Scary van de short film Ghosts is in mijn ogen ook al zo'n lekkere track. Dat is met afstand het nummer dat ik het meest gedraaid heb van dit album. Enkel het nummer Superfly Sister deed en doet mij eigenlijk nog steed weinig.

Nu vijftien jaar na de uitgave van dit album merk ik dat ik dit album uiteindelijk bar weinig gedraaid heb. De vijf nieuwe tracks maakten best indruk, maar de remixes van de History songs waren compleet overbodig. De remixes draaide ik dan ook praktisch nooit en om die reden heeft dit album altijd aangevoeld als een EP. De remixes zijn alles behalve slecht, maar kunnen in de verste verte niet tippen aan de albumversies, met als enige uitzondering misschien het nummer History. Als dit album uitgebracht was zonder de remixes, dus als een EP. Dan had het cijfer voor dit album beduidend hoger uitgevallen. Nu trekken de overbodige remixes het cijfer flink omlaag.

avatar van rkdev
3,0
Compleet met je eens Sjoerd !

Simey
De eerste vijf tracks hadden wat mij betreft beter op een aparte EP kunnen staan. Stuk voor stuk erg goed materiaal. Morphine is een geweldig nummer, waar je zeker na Jacksons dood toch anders naar gaat luisteren. Ook de twee nummers van de Ghosts-soundtrack zijn top, waarvan Is It Scary net iets beter vind, door de spannendere opbouw.

De remixen halen het geen van allen bij het origineel en halen het geheel als album een stuk naar beneden. Uitzondering is Tony Moran's HIStory Lesson, welke een compleet andere draai aan het nummer geeft en daardoor prima naast het origineel blijft staan.

avatar van Minneapolis
"Blood on the dance floor" vind ik een geweldige nummer. Één van zijn beste post-Dangerous nummers zelfs.
"Superfly sister" klinkt leuk, maar klinkt als een kunstje dat we na History wel kennen met nummers als "DS", "2 bad" en "They don't care about us" die allen ook wat op Lennon's "Come together" lijken.

Voor de rest kan ik dit project met één woord beschrijven: bagger.

avatar van makaveli2
3,5
Zonder de remixen van "2 Bad", "Earth Song" en "You Are Not Alone" had dit album bij mij een punt hoger gescoord. Vooral die remix van "Earth Song", tenenkrommend slecht. Klinkt echt vals, ik snap niet hoe bepaalde mensen dit nog om aan te horen vinden (gezien de eerdere berichten).

De eerste 5 tracks zijn gewoon prima, wat je van Michael kan verwachten. Inderdaad dat het nummer "Morphine" na zijn dood toch een extra betekenis heeft gekregen, haast om kippenvel van te krijgen.... Haast, want kippenvel krijg ik toch zeker bij het laatste nummer, tjonge wat een remix!! Overtreft zeker het origineel. Ik beschouw het nog altijd als een EuroDance nummer met daarentegen wél een betekenisvolle tekst (waar uiteraard de meeste EuroDance over limonadezeeën en chocoladebergen gaat (wat daarentegen zo nu en dan ook best fijn is ).

Jammer van de 3 remixen die ik vér beneden peil vind. Daardoor blijf ik hangen op 3.5*

avatar van Funky Bookie
2,5
Deze release had van mij niet per sé gehoeven.
Ik vind de nieuwe nummers nog wel leuk, met name Morphine is ouderwets goed, maar die remixes hadden van mij niet gehoeven.
De mini speelfilm Ghosts was weer briljant als altijd.

avatar van Sander14
3,0
Todd Terry en David Morales hebben, zoals je van dat soort mannen kan verwachten, puik werk afgeleverd op track 9 en 10.
Voor de rest matig (en hier en daar redelijk) album.

avatar van pureshores
Overigens is er van Dangerous ook een (Japans) remix album waar de remixen (zonder nieuwe tracks erbij) beter uit de verf kwamen, maar wel voor het merendeel op cd singles al verschenen waren (Steve Silk Hurley, Moby, C & C)

Gast
geplaatst: vandaag om 15:17 uur

geplaatst: vandaag om 15:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.