Hef - Papierwerk (2012)

8. Beefen (3:48)
  9. Dushi (2:50)
  10. Dushi (Skit) (0:44)
  11. Ze Weet Het (1:55)
  12. Niet Huilen voor Me (3:09)

met Turk

13. Stapel Op (4:17)

met Reverse en Adje

14. Vuurwerk (2:47)
  15. Drink van Me (Skit) (0:23)
  16. Drink van Me (2:54)

met Sjaak en The Opposites

17. Dezelfde Film (3:15)
  18. Ze Zeggen (6:43)
  19. Replay (3:12)
  20. Alles op Alles * (4:17)

met Safi & Spreej

avatar van Rhythm & Poetry
En daar is dan eindelijk Hefs langverwachte opvolger van Hefvermogen: Papierwerk. Nog een paar nachtjes slapen en dat zal hij toch echt uitkomen. Ik zal een van de luisteraars zijn, want ik ben wel een liefhebber van Hef zijn flow. Kluis is een fijn nummer en ook Drink van Me doet het in bepaalde omstandigheden, waar je beter niet in terecht kunt komen, best aardig.

Ik mis wel een verrassende gastartiest. Jiggy Djé had toch niet misstaan op dit album.

avatar van Shelter
wow Sjaak op je album zetten dat is toch erg jammer... die kerel past ook helemaal niet bij de stijl van Hef ik bedoel WTF??? Opposites ook beetje jammer, maar op zich vind ik wel dat ze kunnen rappen.

Met Hef vind ik Luie Mannen echt een dope track, maar als ik dan een heel album luister is het wel ok maar niet echt mijn ding. Ik laat me echter graag verrassen.

avatar van Kos
Kos
Leuk, een nieuwe Hef. .

Zin in!

GCITY050
Zeer benieuwd naar deze! Veel verschillende producers, ik vraag me af of dat goed uitpakt. We zullen zien.

avatar van Snoeperd
Aaight. Nieuwe Hef. Hopen dat er van die knallers als Get Money op staan. Moet het einde van Kluis trouwens een cliffhanger voorstellen ofzo?

avatar van Bedorvenkebab
Hopen op meer nummers als nog steeds.

"Bitches met weinig tieten hebben altijd veel reet".

Stoomtrein is tof!

Meek Bundy?

Staat op Spotify.

avatar van Rhythm & Poetry
Een weinig geinspireerde Hef op deze plaat. Steeds gaat hij saaier rappen. Tracks als Sneeuw, Get Money en Puur blijven uit. Maar goed. Ook een saaie Hef kan nog altijd prima flowen. En soms hoor ik ook nog eens een toffe beat. Dat zorgt ervoor dat ik de plaat vast nog eens zal opzetten. Dat verklaar mijn voldoende. Komt wellicht ook doordat Hef goed afsluit met Replay.

avatar van Bedorvenkebab
Niet huilen voor me, ja hoor. Lekker.

GCITY050
Prima plaat voor in de waggie. ´Voer voor de hoedenplank´

avatar van Delars
Daar ben ik het mee eens!
Hoodshit

avatar van Rhythm & Poetry
Godver, zul je weer net zien dat ik alleen een fiets heb.

avatar van Silky & Smooth
Aangezien ik zelden Nederlandstalige rap kan waarderen luister ik dit dus al met een vooroordeel. Dit is wel een vooroordeel dat 9 van de 10 keer klopt en die ene keer is het dus een verrassing (zoals bij Fresku en Winne). Ik hoopte bij Hef hier ook op, maar helaas, hij hoort bij de andere 9. Allemaal aardig, maar weinig boeiend. Zijn tuigverhaaltjes vind ik dan wel leuk, maar er staan veel teksten tussen die ik veel vaker gehoord heb. Er is volgens mij geen enkele rapper waarvan de juffrouw vroeger zei dat hij zou slagen als hij groot was. (Een beetje hypocriet misschien, aangezien deze cliché's ook veel in Engelstalig hiphop voorkomen.) Gewoon een leuk album, maar ik zet hem niet snel weer op. En ook niet een los nummer van dit album.

avatar van party
ik heb het nooit echt met Nederlandse rappers die stoer doen en heb hef nooit echt zitten te luisteren maar deze album is wel vet. de beats zijn goed teksten zijn onvoorspelbaar en hij flowt ook gewoon goed. vooral de track Hoogvliet geeft me een soort tupac gevoel.

GCITY050
Reverse laat hier wel weer zien dat hij echt een vd beter producers in NL is.
Beide beats zijn heerlijk, daarnaast flowt hijzelf ook erg lekker op Stapel Op.

avatar van kobe bryant fan
Op de bonustrack: Alles Op Alles rappen Safi & Spreej Hef er echt makkelijk uit.
Voor de rest wel een zwakke track. De beat is matig en Hef is erg zwak. Safi heeft ook al betere refreinen ingezongen.

GCITY050
De beat van Alles op Alles matig? Verklaar je nader? Ik vind dat verreweg de sterkste beat van de hele plaat, samen met die Reverse beats.

Hef erg zwak? Wat?

avatar van ASman
Toch een van de betere Nederlandse rappers. Lekker grof en een meer dan degelijke flow. Hier kan ik dus wel weer naar luisteren.