Paul McCartney - Paul Is Live (1993)

Label: Capitol

1. Drive My Car (2:33)
  2. Let Me Roll It (4:12)
  3. Looking for Changes (2:41)
  4. Peace in the Neighbourhood (4:54)
  5. All My Loving (2:17)
  6. Robbie's Bit (Thanks Chet) (1:57)
  7. Good Rocking Tonight (2:52)
  8. We Can Work It Out (2:40)
  9. Hope of Deliverance (3:33)
  10. Michelle (2:57)
  11. Biker Like an Icon (3:40)
  12. Here, There and Everywhere (2:30)
  13. My Love (4:07)
  14. Magical Mystery Tour (3:15)
  15. C'mon People (5:39)
  16. Lady Madonna (2:31)
  17. Paperback Writer (2:37)
  18. Penny Lane (3:02)
  19. Live and Let Die (3:51)
  20. Kansas City (3:54)
  21. Welcome to Soundcheck (0:41)
  22. Hotel in Benidorm (2:00)
  23. I Wanna Be Your Man (2:37)
  24. A Fine Day (6:17)
Inmiddels heb ik de geremasterde Paul Is Live (Limited-Edition op Opaque Baby Blue/Plush Peach White Opaque Vinyl ) binnen en draait deze 'ie hier rondjes. Ik las dat het gemiddelde cijfer hier wat lager is, omdat sommigen het geluid wat minder vonden. Nou, dat is met deze nieuwe geremasterde uitgaven behoorlijk opgelost. Vanaf vinyl klinkt dit jaren '90 concert inmiddels prima. Het is inderdaad opvallend hoe goed Paul McCartney hier bij stem is. Van alle live uitgaven die ik van hem heb, klinkt hij hier het beste.

De setlist is een mooie mix van deels weer eens andere Beatles nummers, songs van Wings en van solowerk. Er staat ook heel wat rock 'n roll op. Ze worden gespeeld door een prima band, waarbij ik vooral de gitarist sterk vind spelen. Favorieten van mij zijn retro songs Drive My Car en All My Loving, het sterk gespeelde Let Me Roll It, het lekkere Good Rocking Tonight, Beatles nummer We Can Work It Out, Hope of Deliverance, het fraai gezongen My Love, het mooi uitgevoerde Michelle, Magical Mystery Tour, het lekker rauwe Kansas City & een prachtige A Fine Day. Deze geremasterde versie van Paul Is Live mag er wezen!