In Nederland was het succes van
Heart niet groot, maar op tv (Sky Channel, MTV Europe kwam er pas in 1987) kwamen clips frequent langs. Die riepen hetzelfde beeld op als de hoes met rococo kleding, grote kapsels en felle kleuren. Ik was onder de indruk.
Bijkomend voordeel was dat de dorpsbieb 'm had staan. Anders dan op voorganger
Passionworks komen vooral sterke nummers voorbij, meestal stevig en onderling gevarieerd. Op z'n stevigst hardrock, op z'n rustigst pop. Bovendien is de zang van Ann Wilson beter getimed van klein naar groot en omgekeerd.
If Looks Could Kill is met z'n boosheid en tempo een ijzersterke opener, in
What About Love? heerst de hartstocht. Met het kalmere
Never en nog rustiger
These Dreams had en heb ik minder. Dan liever
The Wolf waar gitarist Howard Leese zijn distortion intrapt en kant 1 stevig afsluit.
Met
All Eyes klinkt opgewekte rock op z'n Bryan Adams',
Nobody Home is een zwoele ballade die - met mijn smaak - alleen Ann Wilson naar een voldoende kan zingen. Meer kan ik met de lichte doch vlotte nummers
Nothin' at All en
What He Don't Know. Gelukkig wordt de boel met
Shell Shock stevig afgesloten.
Mijn zusje blèrde dit album frequent mee op haar kamer met een vriendin, waarbij ze de nummers die ik minder vond juist wél waardeerde. Over de opener waren we het echter eens:
If Looks Could Kill vind ik een klassieker in het oeuvre van Heart.
In hun eigen Verenigde Staten was het herstel daar, na de relatief matige verkopen van de vorige plaat:
Heart betrad in juli 1985 de Album 200 en klom er in december naar
#1. Singlehits van
Heart waren er gedurende twee jaar.
What About Love? was al
#10 in januari 1985,
Never #4 in december '85,
These Dreams zelfs
#1 in januari '86,
Nothin' at All #10 in juni '86 en If Looks Could Kill bescheiden
#54 in augustus '86.
Zeer herkenbare jaren '80 aor/hardrock op maat geschreven voor Ann Wilson, die met haar zus Nancy een sterke groep om zich heen had verzameld. Daarin naast oudgediende Howard Leese de veteranen Mark Andes (bas) en drummer Denny Carmassi (drums). Onderschat bij dit alles de invloed van (het Amerikaanse) MTV niet. Heart zette ook daar de volmaakt ronde puntjes op de juiste i's: die clipzender leek, net als bij ons Sky Channel, gemaakt voor deze groep.