David Gray - Life in Slow Motion (2005)

Label: RCA

1. Alibi (4:33)
  2. The One I Love (3:29)
  3. Lately (4:13)
  4. Nos da Cariad (4:10)
  5. Slow Motion (5:00)
  6. From Here You Can Almost See the Sea (3:39)
  7. Ain't No Love (3:21)
  8. Hospital Food (4:43)
  9. Now and Always (6:45)
  10. Disappearing World (5:04)
Mooie cover! Dit wordt het ideale 2005 winter album?

Prachtig prachtig.. ik luister hem nu en het valt absoluut niet tegen, het overtreft zelfs die mooie cover.

Later meer..

Allmusic
Deze cd is mijn eerste kennismaking met David Gray ('shame on me'), maar smaakt absoluut naar meer. Heerlijke cd 4,5*.

White Ladder is nog steeds het beste album.. deze is ook gewoon goed..

Dat begin van Alibi gelijk.. ik ken niet veel albums die mooier openen.. "Stone blind alibi, I will eat the lie".. fantastisch..

obsessed schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van vanh
Ik heb hem nog niet geluisterd maar ben wél een Gray fan. White ladder is absolute top. Heb de rest van zijn albums ook, erg relaxe muziek. Kom nog op de beoordeling terug na wat luisterbeurten!

avatar van Joz
Joz
Hm ik heb t album nu een paar keer geluisterd, maar ik moet eerlijk zeggen dat het me (nog) niet heel erg pakt: dat had ik iets meer bij White Ladder.

Misschien komt het gevoel nog, ik hoop het

avatar van vanh
White ladder is dan ook de grote dorbraak geweest van deze gigant. Dit album is meer een nieuwe weg op de oude stijl. (...) Ik heb hem net aangeschaft maar ben er blij mee, sterke eerste tracks.

Goed album, maar tipt niet aan White Ladder vind ik. Alibi en lately zijn op dit moment mijn favoriete nummers.

aardig album, maar hij heeft beter gepresteerd in het verleden, hoewel Alibi een geweldig nummer is.. ik kom uit op 3*

Deze is totaal aan mij voorbijgegaan. Heb er nog niks van gehoord. De moeite waard?

Wat mij betreft zeker.. in ieder geval het openingsnummer is meer dan de moeite waard. Ligt denk ik prima in jouw straatje

Ik ben benieuwd .

avatar van vanh
Als je van David Gray houdt, is hij lekker. Geen uitzonderlijk album maar gewoon goed. Heb je nog niks van David, koop dat toch White Ladder of A new Day.

avatar van bloempje24
Te glad voor woorden.Ik hou van deze stijl, maar dan liever in de vorm van Damien Rice of White Ladder. Dit is overgeproduceerd.

avatar van 93.9
Ik vind 'the one i love' iets weg hebben van 'tougher than the rest' van bruce springsteen.
Iemand mee eens?

Ik ga 24 januari em live zien in 013!!

93.9 schreef:
Iemand mee eens?

Ehm, dat kan ik er niet van maken.. One I love is toch stuk sneller, alhoewel ik beide nummers wel steengoed vind!

avatar van musicfriek
Alibi vind ik misschien wel het mooiste David Gray nummer ooit, wat een prachtige opbouw heeft dat nr!

Andere favorieten zijn Ain't No Love en Disappearing World. 4,5*

avatar van Flipper
Frenkel schreef:
White Ladder is nog steeds het beste album.. deze is ook gewoon goed..

Helemaal mee eens.

Het album is in ieder geval veel beter dan 'A new day at midnight'.

avatar van musicfriek
Ik verhoog deze naar 5 sterren, allemachtig, wat ben ik verliefd op dit album. Die heerlijke stem van Gray, oef!

Vind deze persoonlijk beter dan White Ladder, bij anderen nog steeds favoriet, maar met deze heb ik toch iets meer.

avatar van musicfriek
Wat is dit nou? Selecteer 3 favoriete tracks? Iets nieuws hier?

avatar van narva77
Gekocht vanwege het nummer "The One I Love", dat David Gray eens een keer live speelde bij Barend & Van Dorp.
Het album zelf valt wel mee, niet echt mijn muziek normaal gesproken, maar toch prima. De beste nummers vind ik toch "The One I Love" en "Hospital Food".

avatar van narva77
93.9 schreef:
Iemand mee eens?

Ja, klopt inderdaad. Toen ik jouw quote voor het eerst las heb ik ook beide nummers door mijn hoofd laten spelen, en idd, ik vind ze ook wel wat van elkaar weg hebben, alhoewel "The One I Love" toch iets sneller en harder is.
Ik ben trouwens geen fan van Bruce Springsteen, maar het nummer "Toucher than the Rest" ken ik nog van vroeger, en vond ik altijd heel mooi!

avatar van otherfool
Behoudens de prachtige opening valt er niet veel te genieten op Life In Slow Motion. Elk van de andere songs zou op White Ladder verreweg het slechtste nummer zijn.

1,5*.

Na het optreden op Pinkpop weer eens goed gaan beluisteren.
En inderdaad een prachtige warme plaat van een integer artiest en een goede live performer
4.0

avatar van Carolaah
@musicfriek: Wat is er gebeurd met die liefde voor dit album , ineens een hele punt gezakt.

Anyway, 'Alibi' is wellicht één van de mooiste nummers ooit gemaakt, een nummer wat me telkens weer kippevel bezorgt, instrumentaal, vocaal, melodisch en de lyrics zijn ook erg goed.
White Ladder blijft ook mijn favoriet, maar 'Life in slow motion' heeft toch een paar hele goede uitstekers, waaronder 'Alibi' en het zelfgenaamde 'life in slow motion.' Een 4,5

avatar van musicfriek
Ja, daar heb ik wel vaker 'last' van. Als ik een album net ken, dan ben ik vaak erg enthousiast en ook zeer gul met sterren. Uiteindelijk moet een album zich na verloop van tijd bewijzen. Dan pas weet je of het een blijver is of je waardeert het minder. Laatste is bij mij het geval dus, maar 4 sterren is nog hele mooie score voor dit album White Ladder vind ik achteraf gezien toch wel iets sterker dan deze.

avatar van CTK
CTK