2Pac - Me Against the World (1995)

Label: Interscope

1. Intro (1:40)
  2. If I Die 2Nite (4:01)
  3. Me Against the World (4:40)

met Dramacydal

4. So Many Tears (3:59)
  5. Temptations (5:00)
  6. Young Niggaz (4:53)
  7. Heavy in the Game (4:23)

met Richie Rich

8. Lord Knows (4:31)
  9. Dear Mama (4:39)
  10. It Ain't Easy (4:53)
  11. Can U Get Away (5:45)
  12. Old School (4:40)
  13. Fuck the World (4:13)
  14. Death Around the Corner (4:07)
  15. Outlaw (4:32)

met Dramacydal

avatar van J.M.
toch wel egt een heel goed album, hoe meer ik hem luister hoe beter ik hem waardeer,
dit is toch wel de beste plaat van 2pac vind ik, de teksten zijn erg goed.
en als die dit in 2 weken gedaan heeft dan had hij wel heel veel talent
komt toch wel in top 10

J.M. schreef:

en als die dit in 2 weken gedaan heeft dan had hij wel heel veel talent

Deze niet. We hadden het over All Eyez On Me . Inderdaad een beetje stom dat we het bij dit album over dat album hadden.

avatar van J.M.
oh ik dagt al, ander is dat wel heel erg knap
Maar ook al heeft hij er wat langer over gedaan, toch een super goed album

Cyffix
Me Against The World het meesterwerk van 2Pac. Prachtige teksten met goeie beats, vooral Heavy In The Game vind ik lekker geproduceerd. If I Die 2Nite blijft mijn favoriet dat beginstuk is gewoon het beste wat hij ooit heeft gemaakt 4,5*

R.I.P. 2Pac

Beesel
me against the world baby!

tonyalmeida
beste album van 2 pac ooit

Westside, Death Row, Outlawz riders, Pac 4 life, een absolute 5 voor een prachtig album!!!

CaliLove
Mokaveli schreef:

Dit album werd niet uitgebracht onder Death Row Records

Westside, Interscope, Outlawz riders, Pac 4 life, een absolute 5 voor een prachtig album!!!

Klinkt niet sow lekker...

Mokaveli schreef:

Klinkt niet sow lekker...

Vind het sowieso niet zo lekker klinken...

Niek schreef:

Vind het sowieso niet zo lekker klinken...
Jij hebt die op #9 en Mokaveli op #1. Wat bedoel je nu Niek? Ik versta je effe niet.

eazyfan schreef:

Het sloeg op zijn bericht. Dat klonk lekker volgens hem en daarom zei hij ook Death Row omdat dat het nog lekkere deed klinken. Maar ik vond het een dom bericht en sowieso niet lekker klinken. Dát bedoel ik. Deze plaat is uiteraard fantastisch!

eazyfan schreef:

anders lees je ff iets verder terug dan alleen het laatste bericht

Poisonpen123

KSPR
Dé klassieker van 2pac.

Een 5.

avatar van Niek
Opgeschoven naar nummer 7 in mijn top10. Omdat 2Pac hierop een niveau bereikt wat zelden bereikt is. Zowel qua productie als qua tekst als qua rap. Ik heb het hier over nummers 2,3,4 en 5. Jammer dat nummer 6,7 en 8 vrij normale tracks zijn. Daar is wat mij betreft niks bijzonders aan. Vanaf de zo geroemde Dear Mama wordt het niveau opnieuw hoog en zal dit enigzins vasthouden tot het einde. Maar die 2,3,4 en 5 zijn echt niet normaal meer zo vet. Het laatste vers op Me Against The World:

With all this extra stressin
The question I wonder is after death, after my last breath
When will I finaly get to rest? Through this supression
they punish the people that's askin questions
And those that possess, steal from the ones without possesions
The message I stress: to make it stop study your lessons
Don't settle for less - even the genius asks-es questions
Be grateful for blessings
Don't ever change, keep your essence
The power is in the people and politics we address
Always do your best, don't let the pressure make you panic
And when you get stranded
And things don't go the way you planned it
Dreamin of riches, in a position of makin a difference
Politicians and hypocrites, they don't wanna listen
If I'm insane, it's the fame made a brother change
It wasn't nuttin like the game
It's just me against the world

Social_Mask
Een geweldige album waarin 2pac zijn beste teksten schrijft. Prachtig gwn vooral Shed So Many Tearz, Dear Aama en Me Against The World. If I Die 2Nite, Temptations, Can U Get Away en Fuck The World zijn ook prachitg. Niet te geloven dat ik dit album niet had gehoord in zijn geheel. Alleen de genoemde tracks kende ik. En ik ben een enorme Pac fan. Ik schaam me.....Maar nu is alles goed! 1 van de beste albums voor mij.

Toch vind ik het steeds jammer dat je zo weinig favo tracks kunt kiezen...........................

Een 5*

En inderdaad Niek dat laaste stukje van Me Against The World is GENIAAAL

MJ_DA_MAN schreef:

Idd.
Hij schreef idd niks, vreemd bericht.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat was de grap.

ik hoop er niet teveel mensen boos mee te maken maar ik vind dit de meest overschatte rapper die er was. Is er niemand die er kritisch naar zijn techniek durft te kijken? Zijn flow laat vaak te wensen over, en is zelden of nooit aan de productie aangepast. De producties zijn eentonig en voorspelbaar. teksten weinig verassend en of origineel. muziek nooit verassend. Hij had soms geluk met goede producers, maar kon zelf weinig. Of laat ik het dan zo zeggen: gewoon een hele gemiddelde rapper maar niet beter dan anderen.Is er hier ruimte voor een discussie over techniek of ben ik dan op de verkeerde review? attentie: niet hatelijk bedoeld.

en nog iets heel persoonlijks: vond het ook een nare, arrogante, agressieve en wantrouwende persoonlijkheid, maar dat heeft niet zoveel met de review te maken.

avatar van J.M.
Ik vind de teksten, en juist van deze cd, van erg hoog niveau. De emotie die hij over probeert te brengen voel ik ook echt. Op deze cd probeert hij ook op verschillende manieren een boodschap mee te geven. Dit gaat hem ook goed af.
Over de flow van 2pac ben ik ook erg te spreken. Ik vind die erg goed, kwa flow vind ik hem niet de beste flower ooit maar zeker nog wel goed. Maar kwa emotionele teksten vind ik 2pac de beste.

Raekwon the chef

dit is me against the world van 2pac! niet grodt ofzo
nee maar ff zonder lol, ik vind 2pac dus een echte artiest die zijn hart en ziel in zijn muziek kon stoppen, en op een manier zoals maar weinig andere rap-artiesten dat kunnen/konden. Ook kan hij ontzettend goed emotie door laten klinken in zijn raps, en dan zowel verdrietige onderwerpen als onderwerpen waar hij zich kwaad om maakte, daar vind ik hem de beste in, naar mijn mening een hele goede rapper die zeker weten in mijn top 15 hoort

eazyfan
Ieder zijn mening natuurlijk, enja ik bekeek dit album erg kritisch toen ik het de eerste keer luisterde omdat ik vroeger All Eyez On Me nog beter vond. Teksten zijn super, 2Pac's Flow vind ik vooral erg goed door het gevoel dat er in zit en productie erg erg goed. (Mijn mening).

Jeroen Kremer 79 schreef:
Ik vrees dat er niet zoveel over techniek te discuseren valt. Dit is denk ik duidelijk een geval van smaak. Pac's eerste plaat 2Pacalypse Now vind ik ook echt fantastisch. En dat ligt toch echt niet aan de producties. 2Pac legt een bepaald gevoel in zijn stem die mij erg pakt. Ook het sfeertje rond zijn muziek staat mij aan. Daarom dat ik All Eyez On Me een stuk minder vind, want de sfeer is daar duidelijk verandert. Maar ja, wat ik nu allemaal opnoem is eigenlijk alleen maar dat het bij mij erg aanslaat. Dat heeft weinig met goed of slecht te maken. Dat hij een vervelende persoonlijkheid was, ben ik met je eens. Maar als rapper vind ik hem heel erg goed, een van de betere.

avatar van Word_Play
Jeroen Kremer 79 schreef:

Tupac moest het niet echt van zijn techniek hebben maar van zijn delivery. Geen andere rapper weet zoeel emotie in zijn stem te leggen en zijn teksten zo overtuigend te brengen als 'Pac, of het nou diepzinnige teksten zijn op So Many Tears of straight-up gangstarap op Ambitions Az A Ridah. Verrassende teksten? Ik vind van wel. Ik werd bijna weggeblazen van de hoge lyrische kwaliteit op dit album, vergelijkbaar met die van Nas op Illmatic. Flow is zeker op productie gericht, kijk maar naar tracks als If I Die 2nite met zijn multi's en de min of meer melodieuze delivery op Old School, of de laidback, haast fluisterende toedracht op So Many Tears. Het is de kracht, de geldingsdrang, de onomwonden teksten en gepassioneerde rapstijl van 2Pac die van hem een persoonlijk favoriet van mij maken.

Word_Play schreef:

Bijzonder mooi verwoord. Ik vond het zelf altijd moeilijk te zeggen waarom Pac beter is dan menigeen rapper, en jij hebt het hier echt heel goed onder woorden gebracht. Kan er ook niets aan toevoegen. Misschien een kritische noot: nu jij dit zo uitlegt, weet ik waarom ik All Eyez On Me toch een stuk minder vind; daar mis ik die passie vaak. Dat maakt hij op zich wel weer goed op 7 Day Theory die natuurlijk weer strak van de passie staat. Maar in ieder geval; Bedankt Wordplay