Deftones - Deftones (2003)

Label: Maverick

1. Hexagram (4:09)
  2. Needles and Pins (3:23)
  3. Minerva (4:18)
  4. Good Morning Beautiful (3:28)
  5. Deathblow (5:28)
  6. When Girls Telephone Boys (4:37)
  7. Battle-Axe (5:01)
  8. Lucky You (4:11)

met Rey Osburn

9. Bloody Cape (3:38)
  10. Anniversary of an Uninteresting Event (3:57)
  11. Moana (5:04)
avatar van Sammy
Ik was niet direct onder de indruk van dit album, maar na enkele luisterbeurten begint het album steeds meer te boeien. Ook hier weer de typische Deftones sound. Paar juwelen van tracks. 4*

moviefreak#1
Ik hem ooit gekocht maar was niet 1 van mn favoriete albums van Deftones. Ik vond White Pony stukken beter en deze was behoudens weer een paar briljante songs net genoeg voor een 3 1/2.

avatar van HammerHead
Hun laatste album is meteen ook de minste en dat beloofd weinig goeds voor de toekomst. Op enkele pakkende nummers na kan ik er niet zoveel mee, een matig album.

paar zeer goede nummers. maar mijn favo cd van deftones blijft around the fur!

heb iedereen horen klagen over dit album.. toch haalt deze cd voor mij hetzelfde niveau als white pony. deftones proberen toch met elk album een ietwat andere richting in te slaan, en naar mijn mening is dat bij deze cd meer dan geslaagd..

avatar van Flipman
Het nummer Minerva roeleert!

avatar van Nautilus
Deftones benaderen met dit album het niveau van White Pony wel, maar over het geheel vind ik het wat minder opvallend. Toch geef ik ook hier een 4 voor, vanwege de aanwezigheid van 'Hexagram', 'Minerva' en 'Good Morning Beautiful'.

avatar van Raspoetin
Opmerkelijk dat B-sides & rarities van Deftones nog niet is toegevoegd aan de discographie op deze site.

neh
Ik vond dit eerst echt een kut-cd (wat een oppervlakkigheid na de diepgang op White Pony), maar na hem een paar keer geluisterd te hebben vind ik het toch een heerlijke cd.
Wat een heerlijke zanglijnen van Chino en wat een prachtige gitaar-riffs. En de akkoorden die ze durven gebruiken, fuck yeah!

avatar van psychonaatje
Raspoetin schreef:

Nu wel: hierzo

Wat ik niet snap is dat er veel mensen zijn die White Pony beter vinden dan deze laatste cd??!! Okay, WP heeft Passenger en Pink maggit, maarrrr op Deftones staat niet een slecht nummer. Alleen Hexagram is de hele cd al waard.
Volgens mij ben ik als enige deze mening toebedeeld...dus ik zal het waarschijnlijk niet vatten.

Hexagram en Minerva, adembenemend!

Niet echt.. Vind alleen Battle-Axe de moeite waard.. Ben wel een fan van de Deftones, maar dit album viel toch wel erg tegen.. Hij is eigenlijk niet om serieus te nemen.. De voorgaande drie waren echt goed, en er was echt moeite voor gedaan.. Dit klinkt een beetje als een tussendoortje.. een beetje zo tussen het optreden door.. Klinkt niet echt fris en ook niet echt mooi...

Heb hem trouwens niet intensief beluisterd dus ik onthou me van stemmen..

slapkoekske
Een beetje het oude vertrouwde geluid dat op de eerste 2 CD's ook te horen was, vond de eerste 2 CD's ook beter dan white pony en ook als deze. Er staan een aantal goeie nummers op, maar over het algemeen is dit een middelmatig album, dit vonden de deftones zelf ook.
Hexagram is wel ok en battle-axe ook

the_bizkit
Niet alleen hexagram en battle-axe vind ik. hexagram, good morning beautiful, moana, when girls telephone boys, battle-axe, bloody cape, een voor een lekkere ruwe nummers vol met emotie.

miloz
Weer zo'n band die wel goed is maar ik nooit begrepen heb

dimwit
the_bizkit schreef:
een voor een lekkere ruwe nummers vol met emotie.

Inderdaad, zeker geen slechte CD en een hele mooie kaft!

djeffibrelich
god bless you all for the song you saved us

Timothebizkit
Heb deze gisteren gekocht. Ik ben benieuwd, hij schijnt de minste te zijn...

djeffibrelich
fluistert: timo hij is zelfs beter dan white pony, het duurt alleen even voordat ie onder je huid kruipt.

Timothebizkit schreef:
Heb deze gisteren gekocht. Ik ben benieuwd, hij schijnt de minste te zijn...

ik vind em denk ik ongeveer net zo goed als White Pony, vooral When Boys Telephone Girls, Needles and Pins en Lucky You vind ik goed

Timothebizkit
heb 'm nu 2 á 3 keer geluisterd. Vind 'm wel aardig, maar ik denk dat 'ie inderdaad nog moet groeien. Voorlopige favorieten zijn Hexagram, Deathblow, Bloody Cape en Moana.

Kaik schreef:

Kom hier toch maar even op terug.. Deftones staat voor mij bekend om de ontoegankelijkheid, je moet er altijd ff doorheen, om de ware schoonheid te ontdekken.. Na een paar luisterbeurten ben ik zowaar weer verliefd op een album geworden.. Bloody Cape vind ik echt te gek.. Veel emotie en diepgang, en gewoon erg hard. Toch maar een 4.5 *.

Kaik schreef:

als deftones een album hebben waar je mee moet groeien dan is het deze wel.
ben blij dat je op je vorige post terugkomt en ook blij met je 4,5 waardering

djeffibrelich schreef:

als deftones een album hebben waar je mee moet groeien dan is het deze wel.
ben blij dat je op je vorige post terugkomt en ook blij met je 4,5 waardering

ik vind dat Saturday Night Wrist toch wel heel wat meer ''groeibaar'' is =) die is veel meer richting Team Sleep lijkt wel

djeffibrelich
ja natuurlijk, saturday night wrist is nog iets moeilijker om in te komen dan deze, maar net als voor saturday night wrist geldt het voor deze ook dat als je er de tijd voor neemt en vaak genoeg blijft luisteren je beloont wordt met een sterk staaltje artistieke metal.
heel veel nummers van deftones zijn op het eerste gehoor chaotisch, moeilijk en schreeuwerig, het is pas na een aantal keer luisteren dat je er achter komt hoeveel mooie subtiele effecten en pakkende stukjes er wel niet in die liedjes zitten.
hebben de deftones ooit een toegankelijke plaat gemaakt?
ik denk het niet.
het is altijd een beetje muziek geweest die veel aandacht eiste.

djeffibrelich schreef:

hebben de deftones ooit een toegankelijke plaat gemaakt?
ik denk het niet.
het is altijd een beetje muziek geweest die veel aandacht eiste.

Hier ben ik het wel helemaal mee eens.. Van buiten lijken de nummers niet erg aantrekkelijk, maar van binnen is de muziek erg goed.. Qua diepgang en techniek is de muziek hoogstaand. Er is goed over effecten nagedacht, en hoe ze te gebruiken.. De betekenis van nummers, de stijl.. Het is wel wennen, want het is allemaal wat hard, teksten en gitaren, maar het grooved behoorlijk.. Nummers als My own Summer, MX, Bloody cape, Good Morning Beautiful, kan ik heel vaak luisteren.. Vervelen doet het eigelijk (nog) niet.

ik ben het met jullie allebei eens, en voor mij is Deftones ook nogsteeds 1 van de beste bands, dat soundje blijft met pakken! moet je voor de grap eens bij Youtube spul van Pinkpop06 (oid) checken van ze, echt geweldig! blijft wel wat jammer dat je Chino's stem echt achteruit hoort gaan, hopelijk blijft ie in de komende albums ook nog zo ziek screamen als vanouds!