Anthony Hamilton - Comin' from Where I'm From (2003)

Soul
Label: So So Def

1. Mama Knew Love (3:28)
  2. Cornbread, Fish & Collard Greens (4:34)
  3. Since I Seen't You (3:16)
  4. Charlene (4:07)
  5. I'm a Mess (4:24)
  6. Comin' from Where I Come From (4:00)
  7. Better Days (3:02)
  8. Lucille (4:29)
  9. Float (5:42)
  10. My First Love (6:11)

met LaToiya Williams

11. Chyna Black (4:00)
  12. I Tried (7:34)
avatar van Reijersen
Je hebt van die momenten dat je op zoek bent naar het onbekende in het genre waarvan je vooral houdt.
Ik ging op zoek naar Soul in de hitlijsten van Amerika en daar stond Anthony Hamilton bij. Ik downloade het nummer Charlene en was zo onder de indruk dat ik het album meteen besteld heb via internet. Twee weken wachten en hij werd afgeleverd. Het blijft me verbazen, wat een heerlijke CD.
Anthony heeft een wat rauwe, laidback stem met een goeie flow. Aanraders zijn: Charlene, Comin' From Where I'm From, Chyna Black, Since I've Seen't You en alle andere eigenlijk.
Ook al hou je niet van soul, zou ik hem toch uitproberen als ik jou was.

Improvision
hij komt trouwens voor op een pak albums die ik heb, daardoor ben ik naar hem beginne luisteren, maar ik vind john legend toch beter in dit genre

avatar van Reijersen
Ik ben dan toch van mening dat je John Legend totaal niet kan vergelijken met Anthony Hamilton.

Anthony's stem klinkt mij ook wat rauwer, natuurlijker, ik vind persoonlijk de stem van Anthony beter.

Improvision
ik bedoel in het genre soul brengt john legend toch meer vernieuwende dingen terwijl anthony hamilton teruggrijpt op de oude , niet commerciele soul(en gospel)

avatar van Reijersen
Sorry, nu begrijp ik je niet helemaal.

Maar nu heb je hem alleen nog maar met John Legend vergeleken. Wat vind je nou van Anthony Hamilton??

Improvision
hij heeft een uitzonderlijk goede stem en er zijn ook een paar goede tracks op het album, maar hij brengt niets écht vernieuwend of ingrijpend
kgeef het 4*

Improvision
tog 5* gegeven, het is niet zo'n album dat je 3 keer per dag speelt maar wat je gewoon af en toe opzet en altijd goed is

avatar van Reijersen
En dat verdient ie. Ik zal je aanraden om Soulife ook te proberen van hem. Zal binnenkort ook even zijn laatste, nog niet verschenen, album toevoegen. Meesterlijk stem heeft hij, met een zeer eigen geluid.

avatar van WeSSeL..
Wat een mooi album. Heb hem echt al vanaf dat hij uitkwam. Nogsteeds samen met Welcome to Cashville van Young Buck de meest geluisterde albums. Kan er gewoon echt geen genoeg van krijgen. Mooiste liedjes zijn al genoemd. Chyna Black, Charlene en Since I Seen't You, maar ook conrbread, fish and collard gree's kan ik geen genoeg van krijgen.

avatar van Reijersen
WeSSel.. Check dan meteen zn nieuwste cd: Ain't Nobody Worryin'. Niet beter als deze, maar zeker erg goed.

avatar van WeSSeL..
Jaa ik weet het. Hoop dat het even mooi word als deze. 1 nummer heb ik al bij een vriend gehoord ; Pass Me Over. Na een keer luisteren was ik verliefd op dat liedje. Hoop dat het hele album zo klinkt maar verwacht het niet. Ga Ain't Nobody Worryin' wel kopen al is het alleen voor Pass Me Over. =)

WeSSeL.. schreef:
Ga Ain't Nobody Worryin' wel kopen al is het alleen voor Pass Me Over. =)

En dan is dat niet eens het beste nummer van dat album.

avatar van WeSSeL..
Echt.. =D Welke dan wel.. naar jou/u mening.. (H)

WeSSeL.. schreef:
Echt.. =D Welke dan wel.. naar jou/u mening.. (H)

Dat soort dingen zal ik wel even bij het desbetreffende album plaatsen

favoriete tracks:
-Since I Seen't You
-Charlene
-I'm A Mess

avatar van timing
Naar aanleiding van het topic CD's die aandacht verdienen ben ik bij dit album terechtgekomen.
Ik heb nooit veel met soul gehad laat ik dat voorop stellen. Ik kan sinds een paar jaar Erykah Badu zeker waarderen (hoewel dat misschien niet echt soul is), maar daar is het bij gebleven. Om de achterstand op soul-gebied weer in te lopen Anthony dus maar gedraaid.

Zijn stem is zeker lekker, een beetje rauw hier en daar, en ook softig hees op veel momenten. De liedjes blazen me echter niet weg, het is me een beetje teveel van hetzelfde laken een pak (maar dat kan natuurlijk erg goed komen doordat ik niet helemaal in de soul zit).
Cornbread, Fish & Collard Greens grooved er wat dat betreft tussenuit; een nummer wat zeker in mijn iTunes-Top Rated zal blijven staan. Ook My First Love is lekker (hoor ik wel wat Erykah Badu in terug), maar een nummer als Charlene doet mij dus echt helemaal niets, oef wat zepig (sorry Reijersen ).
Overall een 3. Wie weet dat het over een maandje of 4 wat hoger wordt als het allemaal weer wat vaker voorbij is gekomen.

timing schreef:
(sorry Reijersen ).

Maakt niet uit hoor, ieder zn eigen mening he.

Daar gaat het gemiddelde

Maar een vraag dan aan jou timing: Ik zeg vaak genoeg op deze site dat in het genre R&B/Soul van deze tijd heus nog wel wat goeds zit, en dingen met een eigen geluid. Dat wordt vaak met klem tegengesproken.
Ben je het na het luisteren van Anthony Hamilton daar wat meer over eens? (als je het uberhaupt mee oneens was)

avatar van timing
Ik vond zijn stem zeker iets eigens hebben, maar hoorde voor de rest niet heel veel duidelijke eigenheid, behalve dan dat het wel duidelijk was dat er iemand (min of meer esthetisch) nagedacht had over deze muziek en dat er niet zomaar een commerciele kraker is geprobeerd te produceren.

Maar het is voor mij nog een beetje hetzelfde verhaal als met Chinezen die allemaal op mekaar lijken als je er niet tussen leeft en verschillende rode wijnen die in het begin allemaal hetzelfde smaken bij de eerste paar wijntjes die je in je leven drinkt.
Laat ik dus maar zeggen dat ik binnen de Soul de verschillen nog moet gaan zien en de smaken nog ontdekken, voordat ik echt een gegronde mening kan geven.

Mooi album en een getalenteerd artiest.

Als ik het album in één woord mag samenvatten: Eerlijk

Tja? Wat valt hier nog meer over te vertellen. Het meeste is al zo'n beetje gezegd. Mooie stem, laidback deuntjes.. gewoon een lekkere cd. Al helemaal op een tijdstip zoals nu (midden in de nacht) M'n favoriete songs van dit album zijn: 'Since I Seen't You', 'Float' & 'My First Love'.

Thisisme
Het beste album dat er ooit gemaakt is.

Thisisme schreef:
Het beste album dat er ooit gemaakt is.

Ben het met je eens

avatar van jowietje
Eindelijk, hij is begonnen met downloaden, ben benieuwd aangezien iedereen zo enthousiast is over deze zanger!

avatar van WeSSeL..
Hou maar rekening met zeer goede soul, met wat uptempo liedjes zoals die van Rihanna.

avatar van WeSSeL..
Whow whow whoooww.. Er hoort wat MINDER uptempo te staan, foutje.

Pardon? Gaan we hier Anthony Hamilton vergelijken met Rihanna

avatar van jowietje
Nee hij bedoeld nou juist Dat Anthony Hamilton wel goed is en Rihanna niet daarom staat dat 2e berichtje er achter

avatar van WeSSeL..
Ik kan niet oordelen over de nummers van Rihanna want ik ken alleen de singels, voor de rest ook niet de moeite om er nog wat meer van te horen. En ik vergelijk het niet maar ik zeg alleen maar dat hij wat minder uptempo nummers moet verwachten.

Thisisme
Jammer dat deze zanger bij lange na niet de aandacht krijgt die hij zeker verdient. Geweldige mooie zanger, lekker rauw. Ik noem hem vaak de Wilson Pickett van deze tijd. Wilson Pickett was de man met de rauwe stem en dat is Anthony Hamilton in de nu-soul.

avatar van WeSSeL..
Nu is het echt jammer dat je maar 3 favoriete liedjes mag uitkiezen. Waarom gewoon niet 10 meer? 13 vind echt elk liedje hier mooi