Anthony Hamilton - Comin' from Where I'm From (2003)

Soul
Label: So So Def

1. Mama Knew Love (3:28)
  2. Cornbread, Fish & Collard Greens (4:34)
  3. Since I Seen't You (3:16)
  4. Charlene (4:07)
  5. I'm a Mess (4:24)
  6. Comin' from Where I Come From (4:00)
  7. Better Days (3:02)
  8. Lucille (4:29)
  9. Float (5:42)
  10. My First Love (6:11)

met LaToiya Williams

11. Chyna Black (4:00)
  12. I Tried (7:34)

Ik vind het album wat eentonig en saai, maar niet slecht.

Als je gewend bent naar onoriginele en commerciele R&B te luisteren dan vind je deze soulman inderdaad maar wat saai. Ik kan je vertellen: je hebt nog veel te ontdekken in de muziek.

Wat vind je dan zo eentonig en saai? en wat maakt het toch niet slecht volgens jou?

Thisisme
Ik vind het album wat eentonig en saai, maar niet slecht.

Beetje een dubbel bericht. Saai en eentonig, maar toch best goed. Je spreekt jezelf tegen.

avatar van jowietje
Ik spreek mezelf daar niet in tegen, De nummers zelf beginnen allemaal wel goed enzo maar ze blijven allemaal een beetje hetzelfde, het refrein varieert ook niet echt tegenover de rest van het lied zelf bij de meeste nummers. Maar over het algemeen vind ik het een best goed mooi album, maar wel eentonig (dus: saai)

Anthony Hamilton en saai

Hij is juist iemand die goede teksten heeft en zijn songs zijn allen erg sterk en van artistieke hoog niveau. Dit is het meest constante(constant op hoog niveau) dat ik ken. Elke nummer is een totaal nieuwe beleving op zich.

avatar van jowietje
Goede tekst geloof ik best, ook dat die van hoog niveau is. Maar de nummers vind ik niet zoveel varieren van elkaar, soul zal wel niet mijn genre zijn. Geef mij maar een lekkere beat (commercieel voor het grootste deel dus) en die beat mis ik hier. Maar ik zou inderdaad niet durven zeggen dat die slecht is.

jowietje schreef:

Up-tempo moet je ook niet verwachten bij Anthony Hamilton. Meer mid-tempo tot slow. Je vind hier geen producties van Storch, Neptunes etcetera (gelukkig maar).

avatar van WeSSeL..
Zie je het al voor je, Anthony Hamilton op een beat van Dr. Dre te 'zingen' over money, weed, ho's? No Way. Nee doe mij maar Anthony Hamilton die lekker rustig zit te zingen over de liefde en het leven.

nog meer kenners

WeSSeL.. schreef:

Ow maar ik bedoel ook niet dat er een beat onder zijn muziek moet, ik bedoel gewoon dat ik liever een beat hoor. Maar gelukkig worden jullie blij van deze muziek en ik van de van Rihanna, ieder zo zijn smaak!

jowietje schreef:

En toch heb ik het gevoel dat je nog veel moet leren in de muziek Maar dat komt met de jaren.

avatar van jowietje
Dat ga ik dan allemaal zelf wel ontdekken nu blijf ik gewoon nog lekker genieten van Rihanna's muziek en andere "commerciele" RnB enz..
En bedankt voor het voorspellen van m'n toekomst

En bedankt voor het voorspellen van m'n toekomst

Ik bedoel het positief. Maar als je Anthony Hamilton niets vind weet je in ieder geval dat je het niet in de nu-soul moet zoeken. Misschien wat meer in de grondleggers van de R&B en Soul als Otis Redding, Stevie Wonder en Marvin Gaye.

Exfrozen schreef:

muziek luisteren zonder de grondleggers te kennen is eigenlijk ook niet eens gepast

Reijersen schreef:

Ik bedoel het positief.

Ik bedoelde het ook positief hoor

Thisisme
jowietje schreef:

Volgens mij moet je eens je muzikaliteit van je oren laten nakijken of beter laten ontwikkelen. Voor onderbouwing van de uitzonderlijke kwaliteiten van Anthony Hamilton verwijs ik naar de berichten van mijn mede-users WeSSeL en reijersen.

avatar van jowietje
Accepteer nou toch eens dat niet iedereen dezelfde smaak heeft kan ik er wat aan doen dat ik RIhanna's muziek en zoals jullie het noemen "commerciele troep" luister! Ik ga toch ook niet liggen zeuren dat jullie eens wat meer naar commerciele muziek moeten luisteren Dit is mijn smaak, en daar valt niets aan te veranderen. En zoals Reijersen al heeft gezegd, die smaak die veranderd misschien de lopende tijd nog wel!

Thisisme schreef:

Dank U, Dank U, dat mijn naam hier ook terecht komt als iemand met een beetje smaak.

jowietje schreef:

Tuurlijk is het op MuMe zaak om elkaars smaak te accepteren, maar ook een idee om mensen te overtuigen van een cd die iemand goed vind. De één doet dat op een andere manier als de ander. Dat blijft redetwisten. Jowietje ik zou zeggen, probeer een paar van mijn tips, dan weet je of je wat van soul vind.

Laten we het verders nu maar over Anthony Hamilton hebben hier

avatar van snoopy
nummer 4 is mooi

snoopy schreef:
nummer 4 is mooi

Elk nummer van deze CD is mooi

Elk nummer van deze CD is mooi

Wat Een Chille Stem... dammnnn zo'n rlxe stem hoor je niet vaak

Reijersen schreef:

Niet meteen uithalen we zijn allemaal zo begonnen ! ik begon met joe, 112, jagged edge etc etc, naar brain mcknight en langzaam naar soul en andere oldskool stijlen.

Komt een beetje een kromme vergelijking aan: het is net zoals als bier drinken in het begin vind je het niets maar des te meer te drink des te lekkerder het wordt zelfde met muziek en vooral soul

avatar van The Scientist
Ik geef dit album 1* en ik moest het toelichten...

Daarvoor ben ik weer gaan luisteren, en ik moet zeggen dat de eerste twee nummers me best meevielen, veel beter dan ik me herinnerde. Maar daarna gaat het mis, de nog wat swingende, ruwere sound die in de eerste twee nummers zit verdwijnt en maakt plaats voor de aalgladde soul-stem zoals mij al wel bekend was. Halverwege dacht ik nog redelij positief over het album, maar toen liet iemand me dit filmpje van Tom Waits zien... toen pas besefte ik me waar ik eigenlijk naar aan het luisteren was... Al het geweldige in de muziek van Waits ontbreekt hier, geen heerlijk gevoel in de stem (die je al dan niet kunt waarderen), geen geweldige achtergrondmuziek (hoewel ik wel soul ken waar het nog een flink stuk erger is dan hier)... Toen besefte ik me echt pas weer hoe geweldig muziek kon zijn, en hoe dit niet die muziek is...

Het blijft een beetje eentonig voortkabbelen, en naar het einde toe begint het me meer en meer te vervelen. Met Chyna Black als negatieve uitschieter... daar neemt zijn stem echt dramatische vormen aan.

Nee.. tussen mij en soul/RnB zal het nooit liefde worden.. daar zorgt vooral de stem voor, toch viel deze me minder zwaar dan ik had verwacht.. een verhoging naar 1,5

tondeman
Hoogtepunt van dit album is voor mij Chyna Black: volgens mij zou deze kerel beter uit de verf komen als ie eens een tempo versnelling ertegenaan gooide. Voor de rest vind ik het best een goed album, al wordt het me soms wat te langdradig en smooth. Verder wel een goeie stem, hij zit soms op het randje maar gaat nooit er over heen. 3,25*

Harco
Album gevonden via Reijersen's top 10. Zag twee albums van de man staan, en dacht: dat moet wel goed zijn.

Chyna Black en Cornbread, Fish and Collard Greens springen er voor mij uit. Op sommige momenten is het, zoals tondeman al zei, wat te smooth.

Ik stem nog niet; moet het allemaal nog wat beter beluisteren.

Harco schreef:

Ben ik iig nog ergens goed voor op deze site

Harco
Fuck dat, het is helemaal niet te smooth. Dit is mijn nieuwe verslaving.